esselamunaleyküm verahmetullahi veberekatuhu:)
EMEĞİNE VE AKLINA SAĞLIK
DEVAMINI BEKLEYENLERDEN VE İBRETLE BAKMAYA ÇALIŞANLARDANIM:a41:
selam ve baki dualarımla..
62.358 görüntülenme · 1.711 yanıt
Delete
Esselamun aleyküm ve rahmetullahi ve berakatühü.
Allah razı olsun kardeşim,
Emeğinize sağlık,
Selam ve baki dua ile kalın kardeşim.
![]()

✦ Mübarek Üye
Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj
akvamarinRuhumun derinligine sakladim
akan gözyaslarimi
Paylasamadim yalnizligimi
Gönlümde yasadim askalarin an acisini
Anlatamadim anlatamadim kimseye
Onu cok sevdigimi
Güllerle süsledim hayalini
Mor menekseye bezedim gönlümdeki yerini
Unutamadim özledim
ummana döndü gözyaslarim
Dökülen damlalarda güller bitti
Hasrete yol oldu kokusu burcu burcu
Aldi uzak ellere götürdü
Götürdü benligimi benden
Gönlüme düstü bu gün yine
Dimagim aklim durdu
Titredim titredim taa derinden
Ruhumu sardi bir korku
Ikidamla gözyasi akti
Gönlümün derinliklerine
Sel oldu ummana döndü
gönlüm gözyaslarimla
Kayboldum taa uzaklarda
Hasret denizinde yaban ellerde
. M. K. Buda benim bir siirim sizlerle paylasmak istedim.Umarim begenirsiniz.
..Muamma..Her elif’in yolunu açacak bir “be” yaratan bir yar var ki; kelam’ını başlatır bir “elif” ile…cümle içinde elif’in varlığını hissettirir sabretmeyi bilene. elif’i cümleye sevdirir; cümleye elif’i faydalı kılar. kelam’ını kalbe vahiy kılan bir yar var ki, elif’liğinin idrakinde olmayan her yürek için büyük sıkıntılar verir; bu, oyâr’in merhametindendir, fazlındandır.
elif…
yâr’sızlığı seçtiğin gün, be’nin yakınlığına el çevirdiğin gündür; aşk’ı anlatan bir cümle başlamaz artık…yusuf’un kıssası başlamaz artık; karanlık bitmez, kuyudan çıkmaz bir sultan; züleyha’nın yüreği aklanmaz aşk’la…
elif…
yâr’sızlığı seçtiğin gün, onulmaz yaralar açılır yüreğine; varlığından bîhaber olduğun o belde-i ahsen’e…artık sen hüzün mevsimini yaşarsın her dem; inşirahı dileyen dilin yorulur, aşk’ı dileyen yüreğin yorulur. inşirahı dilersin her dem; zikri özleyen gecelerin şikayetini duyar kulakların, dilin damağını özler…dilin yâr’in adını özler; nefese dokunmayı özler…
elif…
yâr’sızlığı seçersen, be’nin yanında olduğunu hissedemezsin. aşk’ı anlatırlar sana, vasfının “arayan” olduğunu anlayamazsın. girdiğin her sokakta oyalanırsın; be’nin sokağına varmaz ayakların; aşk’ın sokağına varmaz…
elif…
senin cümley(l)e aşk’ı anlatman lazım; be’yi bulman lazım…be’yle olman lazım!
elif…
akvamarinRuhumun derinligine sakladim
akan gözyaslarimi
Paylasamadim yalnizligimi
Gönlümde yasadim askalarin an acisini
Anlatamadim anlatamadim kimseye
Onu cok sevdigimi
Güllerle süsledim hayalini
Mor menekseye bezedim gönlümdeki yerini
Unutamadim özledim
ummana döndü gözyaslarim
Dökülen damlalarda güller bitti
Hasrete yol oldu kokusu burcu burcu
Aldi uzak ellere götürdü
Götürdü benligimi benden
Gönlüme düstü bu gün yine
Dimagim aklim durdu
Titredim titredim taa derinden
Ruhumu sardi bir korku
Ikidamla gözyasi akti
Gönlümün derinliklerine
Sel oldu ummana döndü
gönlüm gözyaslarimla
Kayboldum taa uzaklarda
Hasret denizinde yaban ellerde
. M. K. Buda benim bir siirim sizlerle paylasmak istedim.Umarim begenirsiniz.
aliye_aliyeSelamün Aleyküm Değerli Nihal Ablam..
Emeğinize ve güzel yüreğinize sağlık olsun inşallah..İzmir'in çehresinin nispeten de olsa değişmesinde bu kıymetli yazar Mehmet Alagaş'ın ve türlü zorluklarla çıkarttığı İnsan Dergisi'nin yadsınamaz bir payı var güzel ablam..Hamd olsun ki böyle şuurlu ve aksiyoner bir yazarla müşerref oldu İzmir.. Ablacım, değerli hocamızın konferanslarına zaman buldukça katılıyorum inşallah..Allah c.c kendisinden razı olsun..Aynalar ve İnsanlar adlı eserinden insana tefekkür fırtınası yaşatan, insana hayatın fark edemediği yönlerini gösteren bir yazısı daha...Vesilenizle bir kez daha okumaktan mutluluk duydum ablacım..
Evet bizler uyanık isek, öncü kabul ettiklerimizin daha uyanık olması icab eder ki...Duruyorlarsa doğru kişiler rehber alınmamış demektir..Yolların kapalı olması mazur karşılanabilir belki.. Ama konvoyun ön saflarındakilerin gözlerinin kapalı olması......
Öyle bir rehberimiz olsun ki...Uyuklaması mümkün olmasın, ''ya durursa'' endişesi taşınmasın..O bizleri uyanık tutsun ki..bize düşen, kendimizden sonrakileri uyandırmak olsun..Amin amin..O rehber Kur'an ve Sünnet'tir..Allah c.c o iki rehberden ayırmasın...YOLLAR KAPALI DA OLSA, GÖZLERİN HER DAİM AÇIK OLACAĞI VE HATTA YOLLARI DA AÇABİLECEK CESARETE SAHİP OLAN BİR REHBER..
Cumanız mübarek olsun güzel ablam..B) En Emin'e emanetimsiniz inşallah..Baki muhabbetle kalın..Dualarımdasınız..Hayırlı ve bereketli geceler..B)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/1052-sokaktan-mektup-var · 24.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.