BUYRUN BEKLİYORUM BU GÜNKÜ KONU İLİM
AŞAGIDA SAYFADAKİ DİĞER KONULAR VAR ARKADAŞLAR İLGİSİNİ CEKENLERE.
YEMEK YEME SAYFA 1
İÇECEKLER SAYFA 2
GİYİM SAYFA 2,3
ZİYARET VE MİSAFİRLİK SAYFA 3
İLİM SAYFA 3,4
TAKILAR SAYFA 4
5.972 görüntülenme · 79 yanıt
sevvalmina yazdı:
Ben Resulullah (sav)'ın ne sükürrüce (denilen tahta sofra) üzerinde yemek yediğini, ne ona inceltilmiş (yufka) ekmek ) yapıldığını ve ne de yemek masası (hıvan) üzerinde yemek yediğini hatırlamıyorum." Enes'in bu sözünü rivayet eden Katade'ye "Pekiyi neyin üzerinde yemek yiyorlardı?" diye sorulmuştu, "Sofralar üzerinde" diye cevap verdi.
Kaynak: Buhari, Et'ime 8, 26, Rikak 17; Tirmizi, Et'ime 1 (1789)
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden kim bir şey yerse "Bismillah (Allah'in adıyla)" desin. Bidayette söylemeyi unutmuşsun sonunda şöyle söylesin: "Bismillahi fi evvelihi ve ühirihi (başında da sonunda da Bismillah)."
Kaynak: Ebu Davud, Et'ime 16, (3767); Tirmizi, Et'ime 47, (1859)
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bereket yemeğin ortasına iner. Öyleyse kenarlardan yiyin, ortadan yemeyin."
Kaynak: Tirmizi, Et'ime 12, (1806); Ebu Davud, Et'ime 18, (3772)
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Eti bıçakla kesmeyin. Çünkü bu, yabancıların işidir. Siz dişlerinizle kemirerek yiyin. Çünkü bu, sıhhat ve afiyet için daha iyidir.
Kaynak: Ebu Davud, Et'ime 21, (3778)
mtekik yazdı:
S.A. KARDEŞİM
ÖNCELİKLE HAZIRLAMIŞ OLDUĞUNUZ FORUM İÇİN KENDİ ADIMA ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM. ÇOK GÜZEL DÜŞÜNMÜŞSÜNÜZ. ALLAH C.C. BAHTINI AÇIK ETSİN, İNŞALLAH HER KONU İLE BİRLİKTE SAHABE HAYATINDA VE PEYGAMBERİMİZİN HAYATINDAN BİRAZ DAHA BİLGİ SAHİBİ OLURUZ VE YAŞANTIMIZDA UYGULARIZ.
BENDE BİR HADİSİ ŞERİF İLE SEVABINIZA ORTAK OLAYIM MÜSADENİZLE.
Hadis No : 0743
Hadis Metni: Cebele İbni Sühaym şöyle dedi:
İbni Zübeyr ile birlikte savaştığımız sene kıtlık oldu. Bize erzak olarak hurma dağıtıldı. Hurmayı yerken Abdullah İbni Ömer yanımızdan geçer ve bize şöyle derdi:
Hurmayı çifter çifter yemeyiniz. Çünkü Peygamber sallallahu aleyhi ve sellem bize hurmayı çifter çifter yemeyi yasakladı. Sonra İbni Ömer sözlerine devamla: Fakat arkadaşı izin verirse, çifter çifter yiyebilir, derdi.
ALLLAH RAZI OLSUN HEP BERABER SÜRDÜRECEZ İNŞALLAH BU FORUMU HADİSİN İÇİN ÇOK TEŞEKKÜR LER
Kaynak: Buhârî, Et`ime 44, Şirket 4, Mezâlim 14; Müslim, Eşribe 150. Ayrıca bk. Ebû Dâvûd, Et`ime 43; Tirmizî, Et`ime 16; İbni Mâce, Et`ime 41
K.S.EO.
by_cansuyu yazdı:
sevvalmina yazdı:
Ben Resulullah (sav)'ın ne sükürrüce (denilen tahta sofra) üzerinde yemek yediğini, ne ona inceltilmiş (yufka) ekmek ) yapıldığını ve ne de yemek masası (hıvan) üzerinde yemek yediğini hatırlamıyorum." Enes'in bu sözünü rivayet eden Katade'ye "Pekiyi neyin üzerinde yemek yiyorlardı?" diye sorulmuştu, "Sofralar üzerinde" diye cevap verdi.
Kaynak: Buhari, Et'ime 8, 26, Rikak 17; Tirmizi, Et'ime 1 (1789)
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Sizden kim bir şey yerse "Bismillah (Allah'in adıyla)" desin. Bidayette söylemeyi unutmuşsun sonunda şöyle söylesin: "Bismillahi fi evvelihi ve ühirihi (başında da sonunda da Bismillah)."
Kaynak: Ebu Davud, Et'ime 16, (3767); Tirmizi, Et'ime 47, (1859)
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Bereket yemeğin ortasına iner. Öyleyse kenarlardan yiyin, ortadan yemeyin."
Kaynak: Tirmizi, Et'ime 12, (1806); Ebu Davud, Et'ime 18, (3772)
Resulullah (sav) buyurdular ki: "Eti bıçakla kesmeyin. Çünkü bu, yabancıların işidir. Siz dişlerinizle kemirerek yiyin. Çünkü bu, sıhhat ve afiyet için daha iyidir.
Kaynak: Ebu Davud, Et'ime 21, (3778)
aman EFENDİM KİMLE CEVAP YAZMIŞ KAYBOLDUN Bİ ARA Bİ HADİS YAZDIM DEDİN Kİ KONU BELİRLEYELİM ONA GÖRE YAZALIM HERGÜN TAMAM DEDİM YARIN KONUYU SEN BELİRLE FİKİR SAHİBİ OLARAK HAK SENİN AMA KAYBOLDUN ŞİMDİ YARIN Kİ KONUYU SEÇ
HADİ BAKALIM
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/10474-gunun-konusu-takilar · 21.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.
🔔 Bildirimlere izin ver
Namaz vakti yaklaşınca ve günün ayeti için nazik hatırlatmalar alın.