BU BEDELİ KULLAR ÖDEYEMEZ

979 görüntülenme · 5 yanıt

Paylaş:
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Bu bedeli kullar ödeyemez
Evliyalardan birisine bir gün, (Efendim, İhlâs hususunda çok etkilendiğiniz bir olay yaşadınız mı?) diye sorarlar. Evet, yaşadım buyurur ve devam eder, Mekke-i mükerremede altın kesemi kaybetmiş, parasız kalmıştım. Basra'dan para bekliyordum ama gelmemişti. Saçım sakalım çok uzamıştı. Bir berbere girdim, (Param yok, Allah rızası için saçlarımı düzeltebilir misin?) diye sordum.
Berber o anda birini tıraş ediyordu. Hemen adamın yanındaki boş koltuğu gösterip, otur buraya dedi ve onu bırakıp beni tıraş etmeye başladı. Adam itiraz etti. Berber, kusura bakmayınız efendim dedi, sizi ücreti mukabilinde tıraş ediyorum. Ama bu genç Allah rızası için istedi, Allah için olan işler önceliklidir ve bir bedeli yoktur yani Allah için olan işin bedelini kullar ödeyemez ve bilemez dedi.
Berber tıraştan sonra, cebime zorla birkaç altın sokuşturdu, acil ihtiyaçlarını karşılarsın, imkânım bu kadar kusura bakma dedi. Aradan birkaç gün geçti, beklediğim para geldi. Ona bir kese altın götürdüm. Asla alamam dedi ve ekledi, Allah için olan işin bedelini kullar ödeyemez demedim mi ben, var git işine, Allah selamet versin.
Helalleşip ondan ayrıldım ama tam kırk senedir ona dua ediyorum, ona dua etmeye doyamıyorum, gece kalkıp dua ediyorum.
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

zerrin

zerrin

Mübarek Üye · 2.172 mesaj

RE: BU BEDELİ KULLAR ÖDEYEMEZ

ALLAH (C.C.) RAZI OLSUN HAFİZE ANNE.. B)B)
goNuL_

goNuL_

Mübarek Üye · 551 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN ÇOK GÜZEL BİR PAYLAŞIM SELAM VE DUA İLE.
hafize

hafize

Niyet bir işi Allah rızası için yapmayı kalpten geçirmektir. İhlas ise niyet sağlamlılığı anlamına gelir. Yapılan işler, iyi niyet yani ihlas olduğu zaman Allah katında değerlidir.

Gösteriş için yapılan ibadetlerin, işlerin hiçbir değeri olmadığını Peygamberimiz (sav) şu misalle açıklamıştır:

“Kıyamet gününde ilk defa bir şehit hakkında hüküm verilecek ve Allah ona ne yaptığını sorduğunda:
- Senin uğrunda çarpıştım, şehit oldum diyecek.
Fakat Cenab-ı Hak ona:
- Yalan söyledin. Sana cesur adam desinler diye çarpıştın,
buyuracak ve o adam yüzüstü sürüklenerek cehenneme atılacak.
Daha sonra ilim öğrenip öğreten ve Kuran okuyan birisi getirilecek. Ona da ne yaptığı sorulacak.
- İlim öğrendim ve öğrettim. Senin rızan için Kuran okudum, diyecek. Allah Teala ona:
- Yalan söyledin. İlmi sana alim desinler diye öğrendin ve Kuranı da güzel okuyor desinler diye okudun. Nitekim öyle de denildi, buyuracak. O da yüzüstü sürüklenerek cehenneme atılacak.
Sonra da zengin bir adam getirilecek. O da malını Allah rızası için harcadığını söyleyecek. Allah ona da:
- Yalan söyledin. Malını cömert adam desinler diye sarf ettin diyecek ve o da diğerleri gibi cehenneme atılacak.”
B)B)B)S.A

Mevlana'dan

Bana

-Esmani-

-Esmani-

Mübarek Üye · 2.169 mesaj

B)B)B) İHLASIN BÖYLESİB)B)B) NE KADAR İNCA NE KADAR HASSAS.
ALLAH RAZI OLSUN
hafize

hafize

Yapacağımız her şeyi Allah Rızası için yapmalıyız hani derler ya kiminin parası kiminin duası B)B)B)

Mevlana'dan

Bana

Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.