Bayram Adabı;

4.070 görüntülenme · 33 yanıt

Paylaş:
rakabe_

rakabe_

Kıdemli Üye · 128 mesaj

RE: Bayram Adabı;

ALLAH RAZI OLSUN EMEGİNİZE YÜREGİNİZE SAGLIK...
ALLAH BU GUZEL BAYRAMDA İMAN,SAGLIK,MUTLULUK,HUZUR NASİP ETSİN CÜMLEMİZE İNŞALLAH...B)
evindar

evindar

Mübarek Üye · 1.413 mesaj

selamünaleyküm aska mecnun kardeşim,

ALLAH razı olsun.Bizim evde en güzel bayram geleneği babamın ve erkek kardeşimin bayram namazından dönmesi ve bayramlaşmamızdır. Şimdi erkek kardeşim askerde bu ikinci bayramımız ayrı geçecek:(

selamünaleyküm
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

BAYRAM GÜNÜ OKUNACAK DUA

Sübhanellahi ve bi hamdihiy
Efendimizaleyhisselam buyurdu:
(Kim bu tesbihi bayram günü 300 defa çekerde müslüman ölülerin ruhlarına hibe ederse her birini kalbine bin nur girer,onun kalbinde bin nur kılar.Kendisi öldüğü zaman bütün ölüler Cenab-ı Hakk'a
-Ey Merhametlisi Rabbimiz,bu kulunzmerhamet kıl ve mükafat olarakta onu cennetine koy,derler.Bunun üzerine Allah Teala hazretleri:
-Ey kullarım ,sizler şahid olunuz.Ben bu kulumu bağışladım,buyurur.

Estağfirullahel azıym

(Her kim bayram günü sabah namazından sonra 100 defa "Ya Rabbi , günahlarımı bağışla"derse amel defterindeki bütün günahlar silinir.Kıyamet günü arşın gölgesinde bütün azaplardan emin bir vaziyette oturacaktır.)

BAYRAM GECELERİNE İHYA

EFENDİMİZ (SAV) BUYURDU:
"Bir insan bayram gecelerini ibadet ile ihya ederse kalblarin öldüğü an Cenabı Hak onun kalnini muhafaza ve ihya eder."
Bayram gecelerinde hiç olmazsa yatsı ve sabah namazı cemaatle kılınmalıdır.
"Sene içinde beş gece vardır ki insan bu gecelerde ibadeti çok yapacak olursa Allah ona vaad eder.Bu geceler Arefe geceleri,bayram geceleri,terviye gecesi(arefeden bir evvelki gece),Şaban-ı Şerifin 15. gecesi."

BAYRAM GECESİ DUASI

"Ya hayyü ya kayyümü ya bediassemavati vel ardı ya zel celali vel ikrami"
"Ey Hayy ve Kayyam, ey gökleri ve yerleri yoktan var eden, ey izzet ve azamet sahibi Allah'ın!"
"her kim yukardaki duayı bayram gecelerinde on defa okur ve Cenabı Allah'a dua ederse o kimsenin öldükten sonra kalbi ölmez."

S.A B)B)B)
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

Aşkâ Mecnun

Aşkâ Mecnun

Mübarek Üye · 3.521 mesaj

Tayfun_Dokgoz yazdı:
ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIM İÇİN RABB'İM BIZLERE HIDAYETE ERENLERDEN NASIP EYLESIN. BU GUZEL BAYRAMDA HUZUR VE MUTLULUKLAR NASIP EYLESIN. TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN VE TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN KURBAN BAYRAMI HAYIRLARA VESİLE OLSUN.

SELAMÜNALEYKÜM;

AMİN AMİN AMİN RABBİM CEMİ CÜMLEMİZDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH ALLAH YOLUNDA HİDAYET BULANLARDAN OMA DİLEĞİ İLE HAYIRLI BAYRAMLAR DİLER BAYRAMINIZ MÜBAREK OLSUN DERİM RABBİM SAĞLIKLI SİHATLİ HAYIRLI UZUN ÖMÜRLER İHSAN EYLESİN İNŞALLAH
๑๑۩۞۩۩۞۩ Aşkâ Mecnun ۩۞۩۩۞۩๑๑

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم .
♥░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░░♥ ♥░░▓▓▓▓░░▓▓░░░░▓▓░░░░░▓▓▓▓░░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓▓▓▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓░░░░▓▓░░░░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥ ♥░▓▓░░▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓▓▓▓░▓▓░░▓▓░▓▓░░▓▓░░♥

edaalican

edaalican

Kıdemli Üye · 454 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIM İÇİN RABB'İM BIZLERE HIDAYETE ERENLERDEN NASIP EYLESIN. BU GUZEL BAYRAMDA HUZUR VE MUTLULUKLAR NASIP EYLESIN. TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN VE TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN KURBAN BAYRAMI HAYIRLARA VESİLE OLSUN.
edaalican

edaalican

Kıdemli Üye · 454 mesaj

hafize

hafize

YUREGINE DAMLA DAMLA UMUT, GUNLERINE BIN TATLI MUTLULUK DOLSUN. SEVDIKLERIN HEP YANINDA OLSUN, YUZUN VE GULUN HIC SOLMASIN. KURBAN BAYRAMIN KUTLU OLSUN... :D:D:D:D

S.A

Mevlana'dan

Bana

hafize

hafize

aska mecnun yazdı:
Allah c.c. cümlemizden razı olsun inşAllah teşekkür ederim okuma zahmetinde bulunduğunuz için:)

Zahmet ne demek öğrenmek beşikten mezara kadar B)
öncü olmak bildiğini paylaşmaktan daha güzel ne olabilir zerdadan ve hepinizden Allah Razı olsun fırsat buldukça okumaya gayret ediyorum daha öğreneceğimiz çok şeyler var S.A

Mevlana'dan

Bana

hazan_gulu

hazan_gulu

Kıdemli Üye · 231 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIM İÇİN RABB'İM BIZLERE HIDAYETE ERENLERDEN NASIP EYLESIN. BU GUZEL BAYRAMDA HUZUR VE MUTLULUKLAR NASIP EYLESIN. TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERMİZİN YAR VE YARDIMCISI OLSUN VE TÜM MÜSLÜMAN KARDEŞLERİMİZİN KURBAN BAYRAMI HAYIRLARA VESİLE OLSUN.B)B)B)
neslihantuncel

neslihantuncel

Kıdemli Üye · 473 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN PAYLAŞIMINIZ İÇİN.TÜM MÜSLÜMAN ALEMİNİN BAYRAMI MÜBAREK OLSUN.ALLAH'A EMANET OLUN...
evindar

evindar

Mübarek Üye · 1.413 mesaj

RE: BAYRAMDA ÇOCUKLARI SEVİNDİRMEK

RE: BAYRAMDA ÇOCUKLARI SEVİNDİRMEK

Hz. Ömer (r.a) bir bayram günü Rasulüllah ' ın (s.av.) huzuruna geldi. Beraber mescide giderken Medine - i Münevvere ' nin çocukları Peygamberimiz ' in (s.a.v) etrafını sarıp bayramlık istediler. Peygamber Efendimiz ;

- " Ya Ömer , Beni bunlardan satın al , kurtar. " buyurdular. Hz. Ömer (r.a) gidip bir parça et , bir miktar hurma ve meyve getirdi. Çocuklara verdi. Server-i Alem ;
- " Ya Ömer , sen beni Malik bin Za ' rin Yusuf ' u (a.s) aldığından daha ucuza aldın. O Yusuf ' u birkaç dirheme almıştı.Sen beni et ve meyve ile aldın." buyurdu.

Hz. Ömer (r.a)

- " Ya Rasulallah , her ne kadar Yusuf aleyhisselamdan ucuz aldım ise de , sen ondan güzelsin. " dedi.
dilema

dilema

Kıdemli Üye · 101 mesaj

emeginize saglik
cennetgulu

cennetgulu

Yeni Üye · 1 mesaj

S.A
versace

versace