LÜTFEN OKUYUN !!!!

1.188 görüntülenme · 15 yanıt

Paylaş:
hafize

hafize

Mübarek Üye · 14.020 mesaj

Vietnam'da savastiktan sonra sonunda evine dönmekte olan bir asker hakkinda bir hikaye anlatilir.San Francisco'dan ailesini aradi

Anne baba, eve dönüyorum, ama sizden birsey rica ediyorum. Yanimda bir arkadasimi da getirmek istiyorum. -Memnuniyetle, onunla tanismak isteriz,diye cevapladilar.. Ogullari, -Bilmeniz gereken birsey var diye devam etti. -Arkadasim savasta agir yaralandi. Bir mayina basti ve bir koluyla ayagini kaybetti. Gidecek hiçbir yeri yok, ve onun gelip bizimle kalmasini istiyorum. -Bunu duyduguma üzüldüm oglum. Belki onun baska bir yer bulmasina yardimci olabiliriz. -Hayir. Anne, baba, onun bizimle yasamasini istiyorum. -Oglum, dedi babasi, -Bizden ne istedigini bilmiyorsun. Onungibi özürlü biri bize korkunç bir yükolur. Bizim kendi hayatimiz var, ve bunun gibi birseyin hayatimiza engel olmasina izin veremeyiz. Bence bu arkadasini unutup eve dönmelisin. O kendi basinin çaresine bakacaktir. Oglu o anda telefonu kapatti.

Ailesi ondan bir süre haber alamadi. Ama birkaç gün sonra, San Francisco polisinden bir telefon geldi. Ogullarinin yüksek bir binadan düsüp öldügünü ögrendiler. Polis bunun intihar olduguna inaniyordu. Üzüntü dolu anne-baba hemen San Francisco'ysa uçtular ve Ogullarinin cesedini tespit etmek için sehir morguna götürüldüler. Onu tanidilar, ve bilmedikleri birsey daha ögrenince dehsete düstüler:

Ogullarinin sadece bir kolu ve bir bacagi vardi....
Uzaklık deyip dert ettiğin nedir ki sevgili Biz

YARADAN'ı görmeden sevmedik mi

Mevlana'dan

Beni Kimsenin Bilmesi Önemli Degil Rabb'im Bilsin , Yeter. Kim Ne Derse Desin

Bana

Rabb'im Kulum Desin Yeter...

uzeyr

uzeyr

Mübarek Üye · 826 mesaj

RE: LÜTFEN OKUYUN !!!!

hafize yazdı:
Vietnam'da savastiktan sonra sonunda evine dönmekte olan bir asker hakkinda bir hikaye anlatilir.San Francisco'dan ailesini aradi

Anne baba, eve dönüyorum, ama sizden birsey rica ediyorum. Yanimda bir arkadasimi da getirmek istiyorum. -Memnuniyetle, onunla tanismak isteriz,diye cevapladilar.. Ogullari, -Bilmeniz gereken birsey var diye devam etti. -Arkadasim savasta agir yaralandi. Bir mayina basti ve bir koluyla ayagini kaybetti. Gidecek hiçbir yeri yok, ve onun gelip bizimle kalmasini istiyorum. -Bunu duyduguma üzüldüm oglum. Belki onun baska bir yer bulmasina yardimci olabiliriz. -Hayir. Anne, baba, onun bizimle yasamasini istiyorum. -Oglum, dedi babasi, -Bizden ne istedigini bilmiyorsun. Onungibi özürlü biri bize korkunç bir yükolur. Bizim kendi hayatimiz var, ve bunun gibi birseyin hayatimiza engel olmasina izin veremeyiz. Bence bu arkadasini unutup eve dönmelisin. O kendi basinin çaresine bakacaktir. Oglu o anda telefonu kapatti.

Ailesi ondan bir süre haber alamadi. Ama birkaç gün sonra, San Francisco polisinden bir telefon geldi. Ogullarinin yüksek bir binadan düsüp öldügünü ögrendiler. Polis bunun intihar olduguna inaniyordu. Üzüntü dolu anne-baba hemen San Francisco'ysa uçtular ve Ogullarinin cesedini tespit etmek için sehir morguna götürüldüler. Onu tanidilar, ve bilmedikleri birsey daha ögrenince dehsete düstüler:

Ogullarinin sadece bir kolu ve bir bacagi vardi....

cok anlamlı bir konuydu paylaşımınız için teşekkür ederim.B)
Tayfun_Dokgoz

Tayfun_Dokgoz

Mübarek Üye · 853 mesaj

PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜRLER ALLAH RAZI OLSUN.
seher vakit

seher vakit

Mübarek Üye · 1.103 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN RABBIM YARDIM ETSIN TÜM ÖZÜRLÜLERIMIZE
TOPLUMUNDA ÖZÜRLÜLERE KARSI DUYARLI OLMALARINI DILERIM B)B)B)
tekin

tekin

Kıdemli Üye · 205 mesaj

allah razı olsun
hafize

hafize

BEN BUNU BİR KAÇ YIL ÖNCE BİR YERDE OKUMUŞTUM ŞİMDİ BULUNCA YAZMAK İSTEDİM S.A:(:(:(

Mevlana'dan

Bana

m_muaz

m_muaz

Mübarek Üye · 7.359 mesaj

allah razı olsun..bende bıryerde okumuştum...selametle...
AsK giBi siLah,,,nEfiS giBi düSmaN yOktUr...
hazan_gulu

hazan_gulu

Kıdemli Üye · 231 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN RABBIM YARDIM ETSIN TÜM ÖZÜRLÜLERIMIZE
TOPLUMUNDA ÖZÜRLÜLERE KARSI DUYARLI OLMALARINI DILERIM B)B)B)
orion01

orion01

Üye · 48 mesaj

büyük bir ders ama çok geç!!!
Allah(c.c.)geç kalınmış ders aldırmasın...B)B)B)
siyah_beyaz

siyah_beyaz

Mübarek Üye · 2.656 mesaj

:(:(:( ÇOK ACI YA!!!
SAĞOLASIN HAFİZE ANNEM, ALLAH RAZI OLSUN ... Bİ ŞEY DİYEMİYORUM:(:(:(
hafize

hafize

siyah_beyaz yazdı:
:(:(:( ÇOK ACI YA!!!
SAĞOLASIN HAFİZE ANNEM, ALLAH RAZI OLSUN ... Bİ ŞEY DİYEMİYORUM:(:(:(

GERÇEKTEN SÖYLENECEK SÖZ YOK :(:(:(

Mevlana'dan

Bana

Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

çok anlamlı.geçen yine bir tv kanalında özürlü çocuğunuz olursa aldırırmısınız muhabbetleri vardı.o kadar ahkam kestilerki sadece sinirimden seyrettim.abuk subuk konuşmalar dinden uzak fikirler..................

her ne olursa olsun hayatımızdaki bu tarz olaylar bile bizim sınavımızdır.mesela parmağımız kesildi -hay aksi ne oldu şimdi gibi sözler bile kullanmamalıyız..şükür ki parmağımdan olmadım.parmağından olsanda şükür ki kolumdan olmadım vs.şeyler demeliyiz.

herkez çok farklı konu ve koşullarda sınavdadır.

allaha emanet olunuz.......
makinaci06

makinaci06

Mübarek Üye · 966 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN HAFİZE ANNEM.RABBİM GEÇ KALINMIŞ PİŞMANLIK VERMESİN VE ÖZÜRLÜ ARKADAŞLARIMIZA RABBİM YARDIM ETSİN
erdal

erdal

Mübarek Üye · 3.212 mesaj

İBRET VERİCİ BİR DURUM....

PAYLAŞIMINIZ İÇİN SAĞOLUN........
hafize

hafize

KAAN ERDEM yazdı:
çok anlamlı.geçen yine bir tv kanalında özürlü çocuğunuz olursa aldırırmısınız muhabbetleri vardı.o kadar ahkam kestilerki sadece sinirimden seyrettim.abuk subuk konuşmalar dinden uzak fikirler..................

her ne olursa olsun hayatımızdaki bu tarz olaylar bile bizim sınavımızdır.mesela parmağımız kesildi -hay aksi ne oldu şimdi gibi sözler bile kullanmamalıyız..şükür ki parmağımdan olmadım.parmağından olsanda şükür ki kolumdan olmadım vs.şeyler demeliyiz.

herkez çok farklı konu ve koşullarda sınavdadır.

allaha emanet olunuz.......

Özürlü olmak onun elindemi bu dünya bir sınav karıncayı bile yaratamazken neyin konusunu yapıyorlar işte laf olsun diye ağzı olan konuşuyor :(:(:(

Mevlana'dan

Bana

SELEHA

SELEHA

Yeni Üye · 0 mesaj

S.A. ALLAH RAZI OLSUN GEZEL BİR PAYLAŞIMDI YARIN NE OLACAGIMIZ BELLİ DEYİL KİMSEYİ HUR GÖRMEYELİM SUNRA BAŞIMIZADA GELİR DEMİ ARKADAŞLAR B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.