Süperrr ... Ispanakli yaşpasta....

3.618 görüntülenme · 12 yanıt

Paylaş:
EFRUZ AFİF

EFRUZ AFİF

Kıdemli Üye · 208 mesaj

Malzeme :
pasta keki için:
4 yumurta
1.5 su b.toz şeker
1 p.kabartma tozu
1 p. vanilya
1 su b.ıspanak püresi
2.5 su b.un

Kreması için:
3 su b.süt
4 çorba k.un
1 yumurta sarısı
1 su b.toz şeker
1 tatlı k.vanilya

Kremşantisi için:
1 paket kremşanti
1.5 su b.süt

Hazırlanışı :
Ispanaklı pastanın kekine koyacağnız püreyi hazırlayın. Bunun için; bir demet ıspanağın yaprakalrını kaynayan suya atın.
Ispanakların rengi dönmeye başalayınca sıcak sudan alıp soğuk suya atarak şoklayın. suyunu süzdürdükten sonra
doğrayıcıdan geçirerek püre haline getirin.Pastanın keki için karıştırma kabına yumurtaları kırın, üzerine şekeri ekleyerek
köpük köpük olana kadar iyice çırpın. Daha sonra üzerine ıspanak püresini ekleyin. Un, vanilya ve kabartma tozunu
ekleyerek kek hamurunu elde edin. Hazırlamış olduğunuz bu hamuru 2 ayrı pasta çemberine paylaştırın. Alta gelecek
olan büyük çembere diğerinden biraz daha fazla hamur koyun. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirin.

Kekler pişerken kremasını hazırlayın. Bunun için; tencereye sütü, unu, şekeri, vanilyayı ve yumurta sarısını alın.
Ceylan gözü oluncaya kadar pişirin. Kek ve krema hazır olunca keklerden üzeri için kullanmak üzere kapak kesilir.
daha sora keki ortadan ikiye keserek üzerini krema ile kaplayın. üzerine kekin diğer yarısını kapatın ve krem şanti
ile sıvayın. Her iki kek için de aynı şeyi yapın. Büyük olan keki servis tabağına alın. Ortasına bir şiş batırarak
küçük olan keki üzerine yerleştirin. En son üzeri için ayırmış olduğumuz kekten kesilen kapağı ufalayarak her
tarafına yapıştırın. Buzdolabında bir süre beklettikten sonra servis yapın.

afiyet olsun:a44::a44: BU PASTAYI ÇOK SEVİYORUMMMM
ebrar_reyyan

ebrar_reyyan

Kıdemli Üye · 373 mesaj

evet yedim ben gercekten harika oluyo denemenizi tavsiye ederim üstüne atılan ıspanaklarda antep fıstığı gibi duruyor afiyet olsun.....
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

tamda ispanak dogruyordum :) siteye bakım dedim :)
evet guzel bi tarif biliyorum estetık bi goruntusu var tadıda guzel hatunlara duyrulur :) elnize saglık olsun inşa-ALLAH
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

a evet çok güzel görünüyor. ellerine sağlık.
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

Peki bunu yiyince temel reis gibi olabiliyormuyuz??:a26:

Görüntü güzel emeğinize sağlık...
EFRUZ AFİF

EFRUZ AFİF

Kıdemli Üye · 208 mesaj

Guo1903, post: 823162, member: 87667Peki bunu yiyince temel reis gibi olabiliyormuyuz??:a26:

Görüntü güzel emeğinize sağlık...

OLAMIYORUZ GALİBA:a21: YANİ BEN O KADAR YEDİM HİÇ FARKIM YOK ESKİ HALİMDEN:a21:
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

Gerçekten tadı mükemmel harika bir pasta -anneler sağolsun- ben bunu yapmaya kalksam kremasını yerim hemen...:D

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
nevin2007

nevin2007

Kıdemli Üye · 326 mesaj

Efruz kardeşim.ellerinize saglık.ıspanaklı pasta bir harika görünüyor.eminimki tatıda görüntüsü gibidir.ihşaalah yapıp deneyecegim.yalnız ben tarifte bir şeyi anlayamadım.bu verdiginiz pastanın hamuru için olan malzeme iki tepsilikmi oluyor.yada bu ölçüde iki ayrı pasta yapıp aynı tepside iki kere pişirebilirmiyiz.teşekkür ediyor ve sizi ALLAHA emanet ediyorum.
İslamoğlu

İslamoğlu

Kıdemli Üye · 233 mesaj

Esselamu aleykum,

En sevdiğim şey yaş pasta :)

Ve en sevmediğim şey ıspanak :(

Bu durumda bende resmine bakayım :D

Eline sağlık...
İPEK

İPEK

Aktif Üye · 79 mesaj

Hem tadi hem görüntüsü çok harika bir pasta
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

ben bu pastayı denedim. tadı güzel oldu ıspanak tadı yoktu. görüntüde güzel oldu. tek parça olarak yaptım. küçük yuvarlak kalıbım yoktu çünkü. ikiye kesmem kolay oldu. yarım su bardağı sütlede ıslattım. ama kuru oldu içinde yağ olmadığı içn. bir su bardağı sütle ıslatıcam bir daha ki sefere. ben krem şantiyi iki paket kullandım bir su bardağı sütle süsleme yapmak için katı olsun istedim. üstüne kivi dilimleride koydum. kekten ayırdığım kırıntı yapıp döktüm. birazda damla çikolata baya süslü oldu. fikir olabilir sizede. bir de sosu biraz fazla şekerli oldu. çok şekerli sevmeyenler bir su bardağından bir iki parmak eksik koyabilirler. sonuç olarak tavsiye edebileceğim bi pasta tekrar yapıcam inşallah. paylaşım için tekrar teşekkürler
El_Kassam

El_Kassam

Kıdemli Üye · 232 mesaj

b:a19:öğğğğğ
s.s.s

s.s.s

Mübarek Üye · 2.871 mesaj

teşekkürler...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.