Bir Hadis (Namaz)

1.781 görüntülenme · 13 yanıt

Paylaş:
ReisulKurra

ReisulKurra

Kıdemli Üye · 414 mesaj

عَنْ جَاِبرٍ (رَضِيَ الله عَنْهُ) عَنِ النَّبِيِّ ( صَلَّى الله عَلَيْهِ وَسَلَّمَ) قَالَ:

بَيْنَ الْعَبْدِ وَ بَيْنَ الْكُفْرِ تَرْكُ الصَّلاَةِ.

* * *

Hazreti Câbir (radıyallahü anh) hazretlerinin naklettiği bir hadis-i şerifte Kainatın Medar-ı İftiharı Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyuruyor:

Kul namazı da terketti mi, işte o zaman küfürle arasında hiçbir perde kalmamış demektir.

(Müslim, İman, 134; Ebû Davud, Sünnet, 15; Tirmizî, İman, 9; İbn Mace, İkamet, 17; Dârimî, Salât, 29)
ya51n_

ya51n_

Kıdemli Üye · 108 mesaj

aLLah razı oLsun kaRdesım qusEL bıR PayLasımdı seLam ve dua ıLE vESseLam... Artık namazLarımA daha dıKKAd edıcem ELhamduLıLLah....
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

Allah razı olsun paylaşım için..
Namaz dinin direği, müminin miracıdır.
Namaz ,yabanda koymaz.
selam ve dua ile kalın...
ecrin02

ecrin02

Aktif Üye · 53 mesaj

ALLAH razı olsun kardeş...
serap8191

serap8191

Mübarek Üye · 6.183 mesaj

selamün aleyküm.ALLAH razı olsun kardeşim.namaz çok ama çok önemli gerçekten.RABBİMİN huzurunda olduğumuz bilerek kılmak özellikle .ALLAHA emanet olun.
lütfi

lütfi

Mübarek Üye · 2.120 mesaj

BEŞ VAKTİ NAMAZIN, KÜÇÜK GÜNAH İŞLEYENLERE TEVBE MAKÂMINA KÂİM OLACAĞI;BÜYÜK GÜNAHLARDAN KAÇINMAK ŞARTI İLE VAKTİNDE KILINAN NAMAZLAR, ARALARINDA GEÇEN GÜNAHLARA KEFFÂRET OLACAĞI;AMELLER İÇİNDE ALLÂH`
Hadis : Şöyle demiştir: Nebiyy-i Ekrem salla`llâhu aleyhi ve sellem`e: "Amellerin hangisi Allâha daha sevglidir?" diye sordum. "Vaktinde (kılınan) namaz." buyurdu. "Sonra hangisi?" dedim. "Birr-i vâlideyn." buyurdu. "Sonra hangisi? dedim. "Allah yolunda cihâd." buyurdu. (İbn-i Mes`ûd) der ki: Bunları Resûlullâh salla`llâhu aleyhi ve sellem bana söyledi. Daha ziyâdesini soraydım yine bana haber verecekti.
lütfi

lütfi

Mübarek Üye · 2.120 mesaj

Selamün aleyküm kardeşlerim Namaz dinin direği olduğu için çok önemli ilk hesap ondan sorulacak ve rabbim bizleri zamanında kılan ve kabul edilenlerden eylesin. Rabbim cümlenizden ve cümlemizden razı olsun. Selam ve dua ile
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Allah celle celalü razı olsun...
F!L!Z

F!L!Z

Üye · 16 mesaj

Allah (c.c.)'ın bize verdiği nimetlere şükrün en iyi ifadesi ilk başta NAMAZ dır.
Allah dâima üstün ve hakimdir. (SÛRE-İ NİSÂ 56.âyet)
Rab'bim yolundan ayırmasın. Allah razı olsun.
EL-CAMİ

EL-CAMİ

Kıdemli Üye · 186 mesaj

ALLAH razı olsun kardeş
EFECE

EFECE

Mübarek Üye · 515 mesaj

CENAB-I HAK bizi NAMAZIMIZDA DAİM EYLESİN İNŞAALAHU TEALA
hüsna.86

hüsna.86

Üye · 36 mesaj

Allah razı olsun...
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

ALLAH celle celaluh razı olsun..
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Mübarek Üye · 1.770 mesaj

Hazreti Câbir (radıyallahü anh) hazretlerinin naklettiği bir hadis-i şerifte Kainatın Medar-ı İftiharı Efendimiz (sallallahü aleyhi ve sellem) şöyle buyuruyor:

Kul namazı da terketti mi, işte o zaman küfürle arasında hiçbir perde kalmamış demektir.

(Müslim, İman, 134; Ebû Davud, Sünnet, 15; Tirmizî, İman, 9; İbn Mace, İkamet, 17; Dârimî, Salât, 29)

Allah razı olsun inşallah...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.