Analar çalıştı, çocukları kaybettik...

5.577 görüntülenme · 71 yanıt

Paylaş:
ozlemkoca

ozlemkoca

Aktif Üye · 98 mesaj

S.a..

Evet çalişan annelerin sorunu değil bu arkadaşlar, ilk sayfadaki yaziya okuyup aldanmayalim...
çalişan anne olmak da çok kolay bişey değil, hem analik hem ev kadinliği hem eş... Herkes kaderini yaşar..

çalişan anne olarak çocuklarimiz kaybediyoruz çok yanliş bir düşünce bence...
çalişan anneler bunu okuyum üzülmeyin alinmayin, siz çocuğunuz e değerli zamanlar ayirabiliyorsaniz ene zindan bunun için bile çabaliyorsaniz ne mutlu size... Gün boyu çocukla olup diz dize olmak değil çocuk büyütmek..

çalişan annelerin çocuklari hayat gerçeklerine daha çabuk adepte oluyorlar kendilerine yetiyorlar sosyalleşiyorlar :)

ben çalişan bir anneyim oğlum dan çok memnun um bu yil 1 sinifa başliyor,anasiniina da yolladim..sadece onu şimartan anneannesi ve dedesi var o kadar..olacak o kadar değil mi ..o da bir çocuk..
Anlatabildim inşallah..
Hayirli ramazanlar tüm annelere...herkeseee...
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

ozlemkocaS.a..

Evet çalişan annelerin sorunu değil bu arkadaşlar, ilk sayfadaki yaziya okuyup aldanmayalim...
çalişan anne olmak da çok kolay bişey değil, hem analik hem ev kadinliği hem eş... Herkes kaderini yaşar..

çalişan anne olarak çocuklarimiz kaybediyoruz çok yanliş bir düşünce bence...
çalişan anneler bunu okuyum üzülmeyin alinmayin, siz çocuğunuz e değerli zamanlar ayirabiliyorsaniz ene zindan bunun için bile çabaliyorsaniz ne mutlu size... Gün boyu çocukla olup diz dize olmak değil çocuk büyütmek..

çalişan annelerin çocuklari hayat gerçeklerine daha çabuk adepte oluyorlar kendilerine yetiyorlar sosyalleşiyorlar :)

ben çalişan bir anneyim oğlum dan çok memnun um bu yil 1 sinifa başliyor,anasiniina da yolladim..sadece onu şimartan anneannesi ve dedesi var o kadar..olacak o kadar değil mi ..o da bir çocuk..
Anlatabildim inşallah..
Hayirli ramazanlar tüm annelere...herkeseee...

teşekkür ederim kardeşim ..
çalışan anneler işte isteselerde zaman bulamıyorlar...tezavantajlılar bu durumda.. rabbim hepsinin yardımcısı olsun inşaALLAH
selam ve dua ile
dileknari..

dileknari..

Üye · 11 mesaj

çok üzücü neyseki ben çalışmıyorum...emegine sağlık..
djcapkinov

djcapkinov

Üye · 18 mesaj

çok güzel olmuş kardeş
İNCİNUR

İNCİNUR

Mübarek Üye · 575 mesaj

evet mesela ben annemin çalışmasını istemiyorum..hem babalar ne güne duruyo yaaaaaa.............
mavci

mavci 🛡

* ZİKİR * FİKİR * ŞÜKÜR * · ✦ Mübarek Üye · 33.174 mesaj

...Selamünaleykum...

...Selamünaleykum...

İNCİNURevet mesela ben annemin çalışmasını istemiyorum..hem babalar ne güne duruyo yaaaaaa.............

Bu küçük İncinur'un sesine kulak verin...:a15:

Üstad Bediüzzaman Hz.leri de şöyle diyor bu konuda:

Hemşirelerim! Mahremce bu sözümü size söylüyorum:
Maişet derdi için; serseri, ahlâksız, firenkmeşreb bir kocanın tahakkümü altına girmektense, fıtratınızdaki iktisad ve kanaatla, köylü masum kadınların nafakalarını kendileri çıkarmak için çalışmaları nev'inden kendinizi idareye çalışınız, satmağa çalışmayınız.
Şayet size münasib olmayan bir erkek kısmet olsa, siz kısmetinize razı olunuz ve kanaat ediniz. İnşâallah rızanız ve kanaatinizle o da ıslah olur. Yoksa şimdiki işittiğim gibi, mahkemelere boşanmak için müracaat edeceksiniz.
Bu da, haysiyet-i İslâmiye ve şeref-i milliyemize yakışmaz!
GÜZEL GÖREN GÜZEL DÜŞÜNÜR...
Mutluluklar Paylaştıkça Çoğalır, Üzüntüler Paylaştıkça Azalır...
Zor olanı HEMEN YAPARIZ, İmkansız BİRAZ ZAMANIMIZI ALIR..
.
mavci

mavci 🛡

...

...

Üstad Bediüzzaman Lemeat da yine şöyle diyor:

Kadınlar yuvalarından çıkıp beşeri yoldan çıkarmış; yuvalarına dönmeli
(HAŞİYE 1)

(1)اِذاَ تَاَنَّثَ الرِّجَالُ السُّفَهَاۤءُ بِالْهَوَسَاتِ اِذاً تَرَجَّلَ النِّسَاۤءُ النَّاشِزاَتُ بِالْوَقَاحَاتِ

Mimsiz medeniyet, taife-i nisâyı yuvalardan uçurmuş, hürmetleri de kırmış, mebzul metâı yapmış. Şer’-i İslâm onları

Rahmeten davet eder eski yuvalarına. Hürmetleri orada, rahatları evlerde, hayatı âilede.
Temizlik ziynetleri.

Haşmetleri hüsn-ü hulk, lütf-u cemâli ismet, hüsn-ü kemâli şefkat, eğlencesi evlâdı. Bunca esbab-ı ifsat, demir sebat kararı

Lâzımdır, tâ dayansın. Bir meclis-i ihvanda güzel karı girdikçe, riyâ ile rekabet, haset ile hodgâmlık depretir damarları.

Yatmış olan hevesat birden bire uyanır. Taife-i nisâda serbestî inkişafı, sebep olmuş beşerde ahlâk-ı seyyienin birden bire inkişafı.

Şu medenî beşerin hırçınlaşmış ruhunda, şu suretler denilen küçük cenazelerin, mütebessim meyyitlerin rolleri pek azîmdir. Hem müthiştir tesiri.
(HAŞİYE 2)

Memnu heykel, suretler, ya zulm-ü mütehaccir, ya mütecessid riyâ, ya müncemid hevestir. Ya tılsımdır; celb eder o habis ervahları.

Dipnotlar - Arapça İbareler - Haşiyeler :

(HAŞİYE 1) : Tesettür Risalesinin esasıdır. Yirmi sene sonra müellifinin mahkûmiyetine sebep gösteren bir mahkeme, kendini ve hâkimlerini ebedî mahkûm ve mahcup eylemiş.
(1) Sefih erkekler hevesâtına uyarak kadınlaştığında; nâşize kadınlar da hayasızlıkla erkekleşir.
(HAŞİYE 2) : Nasıl meyyite bir karıya nefsanî nazarla bakmak nefsin dehşetle alçaklığını gösterir. Öyle de, rahmete muhtaç bir biçare meyyitenin güzel tasvirine müştehiyâne bir nazarla bakmak, ruhun hissiyât-ı ulviyesini söndürür.
.
ferahhfeza

ferahhfeza

mavciÜstad Bediüzzaman Lemeat da yine şöyle diyor:

Kadınlar yuvalarından çıkıp beşeri yoldan çıkarmış; yuvalarına dönmeli
(HAŞİYE 1)

(1)اِذاَ تَاَنَّثَ الرِّجَالُ السُّفَهَاۤءُ بِالْهَوَسَاتِ اِذاً تَرَجَّلَ النِّسَاۤءُ النَّاشِزاَتُ بِالْوَقَاحَاتِ

Mimsiz medeniyet, taife-i nisâyı yuvalardan uçurmuş, hürmetleri de kırmış, mebzul metâı yapmış. Şer’-i İslâm onları

Rahmeten davet eder eski yuvalarına. Hürmetleri orada, rahatları evlerde, hayatı âilede. Temizlik ziynetleri.

Haşmetleri hüsn-ü hulk, lütf-u cemâli ismet, hüsn-ü kemâli şefkat, eğlencesi evlâdı. Bunca esbab-ı ifsat, demir sebat kararı

Lâzımdır, tâ dayansın. Bir meclis-i ihvanda güzel karı girdikçe, riyâ ile rekabet, haset ile hodgâmlık depretir damarları.

Yatmış olan hevesat birden bire uyanır. Taife-i nisâda serbestî inkişafı, sebep olmuş beşerde ahlâk-ı seyyienin birden bire inkişafı.

Şu medenî beşerin hırçınlaşmış ruhunda, şu suretler denilen küçük cenazelerin, mütebessim meyyitlerin rolleri pek azîmdir. Hem müthiştir tesiri.
(HAŞİYE 2)

Memnu heykel, suretler, ya zulm-ü mütehaccir, ya mütecessid riyâ, ya müncemid hevestir. Ya tılsımdır; celb eder o habis ervahları.

Dipnotlar - Arapça İbareler - Haşiyeler :

(HAŞİYE 1) : Tesettür Risalesinin esasıdır. Yirmi sene sonra müellifinin mahkûmiyetine sebep gösteren bir mahkeme, kendini ve hâkimlerini ebedî mahkûm ve mahcup eylemiş.
(1) Sefih erkekler hevesâtına uyarak kadınlaştığında; nâşize kadınlar da hayasızlıkla erkekleşir.
(HAŞİYE 2) : Nasıl meyyite bir karıya nefsanî nazarla bakmak nefsin dehşetle alçaklığını gösterir. Öyle de, rahmete muhtaç bir biçare meyyitenin güzel tasvirine müştehiyâne bir nazarla bakmak, ruhun hissiyât-ı ulviyesini söndürür.

vealeykum selam

abi bu degerli katkınız için RABBİM razı olsun...

selam ve dua ile
mavci

mavci 🛡

...

...

aminenurvealeykum selam

abi bu degerli katkınız için RABBİM razı olsun...

selam ve dua ile

Görevimiz kardeşim...:a03:
Allah CC. cümlemizden razı olsun...
Allah emanet olun...
.
Emanet

Emanet

Mübarek Üye · 3.574 mesaj

selamun aleyküm aminenurum çok güzel bi paylaşımdı ALLAH razi olsun RABBİME emanetsin..selam ve dua ile
cansu88

cansu88

Üye · 21 mesaj

güzel bir paylaşım ellerine sağlık
ferahhfeza

ferahhfeza

teşekkür ederim kardeşim selam ve dua ile

dileknari..çok üzücü neyseki ben çalışmıyorum...emegine sağlık..

djcapkinovçok güzel olmuş kardeş

İNCİNURevet mesela ben annemin çalışmasını istemiyorum..hem babalar ne güne duruyo yaaaaaa.............
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.