Muhammed'den Memo'ya..

1.563 görüntülenme · 21 yanıt

Paylaş:
Guo1903

Guo1903

Mübarek Üye · 2.657 mesaj

Eskiden TürklerdeMuhammed ismini çocuklarına vermek isteyen kişiler direk olarak Muhammed diye hitap etmemek için Mehemmet demişler.. Sonra Mehmet olan isim memet olmuş ve artık günümüzde memo'ya dönüşmüş durumda.. Çok ilgimi çeken bu konuyu sizinle paylaşmak istedim.. Dilimiz ne kadar da çabuk bozuluyor dimi.. 10-15 sene önceki eski maçları anlatan spikerlerin kullandığı kelimeler artık komiklik malzemesi oldu..Bizden daha doğru Türkçe'yi kullanan Azerilere bile güler olduk.. Allah yardımcımız olsun...
ŞEB-İ ARUS

ŞEB-İ ARUS

Mübarek Üye · 1.904 mesaj

engin kardeşim hakıkaten oyle oldu..
ben kelımelerın carpıtılmasına sıddtele karsıyım konuşurkende cok dıkkat ettıgım bir konudur.cunku dil ifadedır dil kendını anlatımdır..bazen bir harf bile degışınce içinden cıkılayamayacak anlamlarla karsı karsıya kalıyoruz.ne dıyelım inşa-ALLAH yozlastırmayız kendımızı..
Sen yine sükutu giyin! Dilersen hiç konuşma.
Ben kelamlarımı çürüttüm yolunda.Çarpsada bir tokat gibi yüzüme, her
harfi yoluna heceledim. Ve bilesin üstüne aşkı giydirdiğim, Söz verdim
ben bu yüreğe, Hiçbir harfi sensiz bir cümleye kurban etmedim
Guo1903

Guo1903

>AYLİN<engin kardeşim hakıkaten oyle oldu..
ben kelımelerın carpıtılmasına sıddtele karsıyım konuşurkende cok dıkkat ettıgım bir konudur.cunku dil ifadedır dil kendını anlatımdır..bazen bir harf bile degışınce içinden cıkılayamayacak anlamlarla karsı karsıya kalıyoruz.ne dıyelım inşa-ALLAH yozlastırmayız kendımızı..

Dil belki zamanla değişebilir yada başka kültürlerlerden etkilenip zamanla yeni kelimeler türeyebilir ama bizim dilimiz bu süreci çok hızlı yaşıyor yaşa yaşatılıyor!! Değerli yorumun ve düşüncelerin için teşekkürler.. Rabbime emanetsin...
kırıkkalp

kırıkkalp

Yeni Üye · 0 mesaj

guo1903, post: 853522, member: 91256[sıze="4"]eskiden türklerdemuhammed ismini çocuklarına vermek isteyen kişiler direk olarak muhammed diye hitap etmemek için mehemmet demişler.. Sonra mehmet olan isim memet olmuş ve artık günümüzde memo'ya dönüşmüş durumda.. çok ilgimi çeken bu konuyu sizinle paylaşmak istedim.. Dilimiz ne kadar da çabuk bozuluyor dimi.. 10-15 sene önceki eski maçları anlatan spikerlerin kullandığı kelimeler artık komiklik malzemesi oldu..bizden daha doğru türkçe'yi kullanan azerilere bile güler olduk.. Allah yardımcımız olsun...[/sıze]

walla hakikaten de öyle ne kadarda çarpıtıyoruz kelimeleri bakalım daha neler göreceğiz....
CenneteDavet

CenneteDavet

Kıdemli Üye · 159 mesaj

Ne kadar haklisin bir bilsen :)
Guo1903

Guo1903

kırıkkalp, post: 868571, member: 73855walla hakikaten de öyle ne kadarda çarpıtıyoruz kelimeleri bakalım daha neler göreceğiz....

Bakalım..
Kardeşim epeydir görünmüyordun, hayırdır inşallah? Arayı fazla soğutmayalm;)..
Guo1903

Guo1903

CenneteDavet, post: 868580, member: 85616Ne kadar haklisin bir bilsen :)

Farkındayım çok şükür:) Katkınız için teşekkürler...
lamia_melek

lamia_melek

Aktif Üye · 55 mesaj

selamün aleyküm...
evet kardeş haklısın daha bunun gibi bir çok isim mahvediliyo mustafa'ya Musti, Abdullah'a apo deniyo çok yazık...
Guo1903

Guo1903

lamia_melek, post: 869307, member: 82229selamün aleyküm...
evet kardeş haklısın daha bunun gibi bir çok isim mahvediliyo mustafa'ya Musti, Abdullah'a apo deniyo çok yazık...

Kesinlikle öyle..Hatta daha da ileri gidip inancımıza göre değerli isimleri filmlerde yahut dizilerde şaklaban kılığındaki kişilere verip bu sayede isimleri kötülemekten bile çekinmiyorlar..Bunların içinde Allah celle celalühün değerli isimleri bile var.. Allah akıl fikir versin ve ıslah etsin inşallah..
kırıkkalp

kırıkkalp

Yeni Üye · 0 mesaj

Guo1903, post: 869279, member: 72384Bakalım..
Kardeşim epeydir görünmüyordun, hayırdır inşallah? Arayı fazla soğutmayalm;)..

walla dersler felan derken hiç açmaya fırsatım olmadı şimdide zaten çok sık açamıyorummm walla ço..........kkkkk özlemişim sizleri yaaa selam ve dua ile..........:a01::a01::a01:
Guo1903

Guo1903

kırıkkalp, post: 869698, member: 86712walla dersler felan derken hiç açmaya fırsatım olmadı şimdide zaten çok sık açamıyorummm walla ço..........kkkkk özlemişim sizleri yaaa selam ve dua ile..........:a01::a01::a01:

Allah derslerinde kolaylık versin.. Aynen kardeşim bizlerde özledik.. Selametle inşallah..
yalniz_yolcu

yalniz_yolcu

Mübarek Üye · 634 mesaj

üzücü bir durum kardesim lakin ne yapsak engel olamiyoruz ne olacak bilmiyorum...:(
kırıkkalp

kırıkkalp

Yeni Üye · 0 mesaj

Guo1903, post: 869713, member: 92105Allah derslerinde kolaylık versin.. Aynen kardeşim bizlerde özledik.. Selametle inşallah..

aminnnnnnn aminnnnnnn :a16::a16::a16:
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Mübarek Üye · 1.770 mesaj

Güzelim Abdullah ismine Apo,İbrahim ismine de ibo diyorlar deli oluyorum...:mad:
:mad:
Guo1903

Guo1903

yalniz_yolcu, post: 869716, member: 91719üzücü bir durum kardesim lakin ne yapsak engel olamiyoruz ne olacak bilmiyorum...:(

Kesinlikle üzücü bir durum.. Selametle..
Guo1903

Guo1903

Ravzadakinurunkölesi, post: 869733, member: 63594
Güzelim Abdullah ismine Apo,İbrahim ismine de ibo diyorlar deli oluyorum...:mad:
:mad:

Sinirlenmemek elde değil elbette..Bir de dikkat edilirse bu isimler en değerli isimlerden! Konuya vakıf olup insanları en yakınımzdan başlayarak düzeltmeye çalışmalıyız...
Ravzadakinurunkölesi

Ravzadakinurunkölesi

Mübarek Üye · 1.770 mesaj

Guo1903, post: 869746, member: 66432
Sinirlenmemek elde değil elbette..Bir de dikkat edilirse bu isimler en değerli isimlerden! Konuya vakıf olup insanları en yakınımzdan başlayarak düzeltmeye çalışmalıyız...

Vesile olur inşallah bu yazınınz düzeltmeye...
Allah razı olsun.
Selametle ...
Guo1903

Guo1903

Ravzadakinurunkölesi, post: 869750, member: 70697
Vesile olur inşallah bu yazınınz düzeltmeye...
Allah razı olsun.
Selametle ...

Amacımız odur inşallah.. Allah celle celalüh sizden de razı olsun inşallah..
Allaha emanetsiniz inşallah..
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

selamün aleyküm kardeşim.herşeyde bir laçkalık,seviyesizlik almış başını gidiyor.insanlar arasındaki konuşma tarzı,malesef değişmiştir.uslüpler,hitaplar artık çok seviyesiz bir hal almış durumda.bunun adı güya samimiyet.işte bundan dolayı kimsenin kimseye saygısı kalmamıştır.yazık çok yazık.......
Guo1903

Guo1903

Nur_u Secde, post: 869768, member: 10047selamün aleyküm kardeşim.herşeyde bir laçkalık,seviyesizlik almış başını gidiyor.insanlar arasındaki konuşma tarzı,malesef değişmiştir.uslüpler,hitaplar artık çok seviyesiz bir hal almış durumda.bunun adı güya samimiyet.işte bundan dolayı kimsenin kimseye saygısı kalmamıştır.yazık çok yazık.......

Ve Aleyküm Selam...
İbrahim bile ibo diyene teşekkür edecek duruma gelmiş..Umursamıyor isminin anlamını..sadece sıradan bir isim ona göre.. Nasıl olsa söyleyen samimi arkadaşı ya..
Neyse..
Değerli katkınız için teşekkür ederim..Allah razı olsun...
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.