Un Kurabiyesi

1.431 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

Un Kurabiyesi

Malzemeler:

* 1 paket margarin, oda sıcaklığında (ben tereyağı kullandım)
* 1 kahve fincanı sıvıyağ
* 3 kaşık pudra şekeri
* 4 kaşık buğday nişastası
* Alabildiği kadar un (4,5 - 5 bardak)
* 1 çay bardağı pudra şekeri (Üzeri için)

Hazırlanması:

1. Margarin, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın. Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
2. Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo şekline getirin ve bıçakla verev şeklinde kesin ve üzerine bıçakla 2 çizik atın (ben yuvarladım)
3. Önceden ısıtılmış 160C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin. Fırından çıkınca pudra şekerine bulayın.

En kolay kurabiye,hemencecik yapıyoruz ani bir misafir geldiğinde çokta lezzetli oluyor....AFİYET OLSUN..:a19:
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Mübarek Üye · 9.962 mesaj

teşekkürler....... denenmiş olması benm için daha iyi. sık kullanılanlara ekledim tariflerini denicem inşallah.
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

sıla1, post: 786895, member: 70468teşekkürler....... denenmiş olması benm için daha iyi. sık kullanılanlara ekledim tariflerini denicem inşallah.

sağol sılacımm....yapınca banada haber ver çayı demleyim..pastalar senden...:a18::a07:
cerennurum

cerennurum

Mübarek Üye · 1.298 mesaj

benim annem bu kurabiyeyi tenekede satılan bizim yağdan yapıyor çok güzel oluyor anneme kim gelse kurabiye soruyor tavsiye ederim
Peçeli-Bülbül

Peçeli-Bülbül

Mübarek Üye · 2.111 mesaj

:D bunun yapması da sorun yenmeside

Düne Dair Ne Varsa Geçmişte Kaldı Cancağızım..Yeni Bir Gün Yeni Şeyler Söylemek Lazım..(Mevlana)
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

Bilnur, post: 786900, member: 37970sağol sılacımm....yapınca banada haber ver çayı demleyim..pastalar senden...:a18::a07:

tamam bilnurcum istediğin kurabiye olsun.

cerennurum, post: 786948, member: 50627benim annem bu kurabiyeyi tenekede satılan bizim yağdan yapıyor çok güzel oluyor anneme kim gelse kurabiye soruyor tavsiye ederim

hım bizim yağ tenekede satılan hiç farketmemişim. bi bakayım. teremyağdan da güzel olur tahminim. ufaklık belki sever diye denicem. inşallah.
cerennurum

cerennurum

Mübarek Üye · 1.298 mesaj

hım bizim yağ tenekede satılan hiç farketmemişim. bi bakayım. teremyağdan da güzel olur tahminim. ufaklık belki sever diye denicem. inşallah.

büyük marketlerde oluyor eskiden vita yağları vardı onun gibi 3 kiloluk tenekede küçük boyu biz sadece o kurabiye için alıyoruz yapmak istersen tarifini veririm
_ZÜMRA_

_ZÜMRA_

cerennurum, post: 787093, member: 86712hım bizim yağ tenekede satılan hiç farketmemişim. bi bakayım. teremyağdan da güzel olur tahminim. ufaklık belki sever diye denicem. inşallah.

büyük marketlerde oluyor eskiden vita yağları vardı onun gibi 3 kiloluk tenekede küçük boyu biz sadece o kurabiye için alıyoruz yapmak istersen tarifini veririm
tamam büyük markete gittiğim zaman dikkat ederim inşallah. senin tarifi de alayım madem ikisini de denerim.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.