Musa a.s ve Cennetteki Arkadaşı

1.560 görüntülenme · 18 yanıt

Paylaş:
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Musa a.s ve Cennetteki Arkadaşı

Hz. Musa Aleyhisselâm, bir gün münacatları esnasında «Ya Rabbî! Cennette benim arkadaşım kimdir, bana göster.» diye iltica eder. Hak Teâlâ ve Tekaddes Hazretleri:

- Ya Musa! Filan şehirde, filan çarşıda ve şu şemail ve isimde bir kasap vardır. O kimsedir, diye ilham eyler.

Hz. Musa Aleyhisselâm hemen hareket eder ve o kasabı bulur. Dükkânının karşı tarafında, bir miktar seyrederek ahvaline vâkıf olmak üzere oturur. Görür ki gayet gaddar ve zalim bir kimsedir. Sattığını hep eksik tartmaktadır. Hz. Musa'nın hatırına, bu kimse bana nasıl arkadaş olabilir, her halde o başka bir kimse olması lâzımdır, diye gelir. Tam o esnada Hz. Cebrail gelerek, o kimsenin olduğunu haber verir.

Hz. Musa Aleyhisselâm akşama kadar dükkânın önünde oturur ve akşam olunca, kasap bir miktar et alarak elindeki zembiline koyar ve evine gitmek üzere iken, Hz. Musa: «Ya kasap, beni misafir kabul eder misin? diye sorar. Kasap da «Buyurun, sizin gibi muhabbetli misafiri asla görmedim. Bu gece hizmetinizle şerefleneyim.» der ve beraberce giderler. Hemen Hz. Musa Aleyhisselâmm önüne yemekler ko-yar ve «Ey mübarek zat isterseniz siz yeyin. Şayet beraber yiyelim derseniz, bir miktar beklemeniz lâzım gelecek. Zira benim çok mühim bir işim vardır, müsâdenizle onu yerine getireyim.» der. Ve getirmiş olduğu eti iyice pişirip, evin köşesinde asılı bir zembıM aşağıya indirir. İçinden son derece küçük ve zayıf bir kadın çıkarır. O'nun ağzına yavaş yavaş eti verir. Karnını doyurduktan sonra altını da temizler ve tekrar yerine asarak Hz. Musa Aleyhisselâmın yanına gelir. Özür dileyerek birlikte yemek yemeye başlarlar.

Kadına yemek yedirirken kadının dudakları bir kaç defa hareket etmiş ve konuşur gibi olmuş. Bu hali Hz. Musa Aleyhisselâm farketmiş olduğu için o kimseye:

- Ey kişi, bu senin annen midir?

-Evet, annemdir. Çok ihtiyar ve mecalsizdir. Her gün böylece dükkândan geldiğim zaman hizmet ederim.

- Yemek yedirirken dudakları kıpırdadı. Sözü anlaşılır mı?

- Evet anlaşılır. Her ne zaman, karnını doyurup hizmetini yaptığımda «Ya Rabbî, bu oğlumu cennette Musa'ya arkadaş eyle.» diye dua eder.

- Ey kimse! Sana müjdeler olsun kî, annenin duası dergah-ı izzette kabul oldu. Musa benim, der ve ilham-ı ilâhî ile oraya geldiğini söyler.

O kimse de çok sevinir ve bütün günahlarına tevbe ve istiğfar ederek ibadet ile meşgul olmaya başlar.

Böylece annesine yapmış olduğu hizmet sebebi ile, salihler zümresine dahil olur.

Kaynak: Büyük Dini Hikayeler, İbrahim Sıddık İmamoğlu, Osmanlı Yayınevi
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Selamunaleykum Allah c.c. bizleri Atalarımıza hayırlı evlat eylesin bizden sonra gelenleride bizlere hayırlı evlat eylesin AMİN AMİN AMİN
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

________selamün aleyküm ahmet kardeşim
anne duası makbuldür..
.annelerimizi razı edelim rabbimde bizden razı olsun inşallah
emeginize saglık
selam ve dua ile_________
TEVHİD_GÜLÜ

TEVHİD_GÜLÜ

Aktif Üye · 78 mesaj

çok güzel paylaşım olmuş bu hikaye oldum olası beni etkiler...
ALLAH seni razı olacağı şekle bürünmeyi nasip etsin kardeşim...
selam aleykum ve rahmetullahi ve barekatuhu mağfireti...
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

aminenur________selamün aleyküm ahmet kardeşim
anne duası makbuldür..
.annelerimizi razı edelim rabbimde bizden razı olsun inşallah
emeginize saglık
selam ve dua ile_________

Vealeykumselam Allah c.c. razı olsun aminenur ablam tşkler Anne duası almak dileği ile a.e.olunuz hayırlı günler
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

TEVHİD_GÜLÜçok güzel paylaşım olmuş bu hikaye oldum olası beni etkiler...
ALLAH seni razı olacağı şekle bürünmeyi nasip etsin kardeşim...
selam aleykum ve rahmetullahi ve barekatuhu mağfireti...

Vealeykumselam Allah cc razı olsun sizden ne güzel dua ettiniz çok mutlu oldum Amin Amin Amin duanıza kat kat karşılık veriyorum a.e.olunuz tşkler hayırlı günler Allah c.c. gönlünüze göre versin Amin
TEVHİD_GÜLÜ

TEVHİD_GÜLÜ

Aktif Üye · 78 mesaj

ecmain olsun kardeşim...
.
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Allah c.c. razı olsun a.e.olunuz cok sağolun
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

Selamün Aleyküm kardeşim. Anlamlı ve güzel bir kıssaydı.. Emeğinize sağlık..Rabbimiz c.c razı olsun paylaştığınız için..Hisselenmek duası ile..Rabbimize emanet olunuz.Selam ve dua ile inşallah.
Im_muslim

Im_muslim

Mübarek Üye · 3.194 mesaj

Selamünaleyküm Kardeşim. Emeğinize sağlık ALLAH razı olsun...
Çok güzeldi. ALLAHım bizlerede CENNETinde arkadaşlar eyle...
Efendimizi Arkadaş eyle...HABİBİni arkadaş eyle. Onun muhabbetine doymak nasip eyle...

ALLAHa emanet olunuz kardeşim...
selam ve dua ile...
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

aliye_aliye
Selamün Aleyküm kardeşim. Anlamlı ve güzel bir kıssaydı.. Emeğinize sağlık..Rabbimiz c.c razı olsun paylaştığınız için..Hisselenmek duası ile..Rabbimize emanet olunuz.Selam ve dua ile inşallah.

Vealeykumselam Allah c.c. razı olsun Amin a.e.olunuz hayırlı cumalar
Yürekli57

Yürekli57

Üye · 29 mesaj

s.a. cok güzel hikaye emegine saglik hayirli geceler
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Yürekli57 s.a. cok güzel hikaye emegine saglik hayirli geceler

VEaleykumselam Allah c.c. razı olsun hayırlı geceler
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Im_muslim, post: 686948, member: 46218Selamünaleyküm Kardeşim. Emeğinize sağlık ALLAH razı olsun...
Çok güzeldi. ALLAHım bizlerede CENNETinde arkadaşlar eyle...
Efendimizi Arkadaş eyle...HABİBİni arkadaş eyle. Onun muhabbetine doymak nasip eyle...

ALLAHa emanet olunuz kardeşim...
selam ve dua ile...

Vealeykumselam aydınım yaw gardaşım sanki yabancı birine cavap yazar gibi yazmışın :K neyse herhalde fark edemedin konuyu açanı :K neyse a.e.ol gardaşım hayırlı geceler
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

çoban uveys
musa a.s ve cennetteki arkadaşı

hz. Musa aleyhisselâm, bir gün münacatları esnasında «ya rabbî! Cennette benim arkadaşım kimdir, bana göster.» diye iltica eder. Hak teâlâ ve tekaddes hazretleri:

- ya musa! Filan şehirde, filan çarşıda ve şu şemail ve isimde bir kasap vardır. O kimsedir, diye ilham eyler.

Hz. Musa aleyhisselâm hemen hareket eder ve o kasabı bulur. Dükkânının karşı tarafında, bir miktar seyrederek ahvaline vâkıf olmak üzere oturur. Görür ki gayet gaddar ve zalim bir kimsedir. Sattığını hep eksik tartmaktadır. Hz. Musa'nın hatırına, bu kimse bana nasıl arkadaş olabilir, her halde o başka bir kimse olması lâzımdır, diye gelir. Tam o esnada hz. Cebrail gelerek, o kimsenin olduğunu haber verir.

Hz. Musa aleyhisselâm akşama kadar dükkânın önünde oturur ve akşam olunca, kasap bir miktar et alarak elindeki zembiline koyar ve evine gitmek üzere iken, hz. Musa: «ya kasap, beni misafir kabul eder misin? Diye sorar. Kasap da «buyurun, sizin gibi muhabbetli misafiri asla görmedim. Bu gece hizmetinizle şerefleneyim.» der ve beraberce giderler. Hemen hz. Musa aleyhisselâmm önüne yemekler ko-yar ve «ey mübarek zat isterseniz siz yeyin. şayet beraber yiyelim derseniz, bir miktar beklemeniz lâzım gelecek. Zira benim çok mühim bir işim vardır, müsâdenizle onu yerine getireyim.» der. Ve getirmiş olduğu eti iyice pişirip, evin köşesinde asılı bir zembım aşağıya indirir. Içinden son derece küçük ve zayıf bir kadın çıkarır. O'nun ağzına yavaş yavaş eti verir. Karnını doyurduktan sonra altını da temizler ve tekrar yerine asarak hz. Musa aleyhisselâmın yanına gelir. özür dileyerek birlikte yemek yemeye başlarlar.

Kadına yemek yedirirken kadının dudakları bir kaç defa hareket etmiş ve konuşur gibi olmuş. Bu hali hz. Musa aleyhisselâm farketmiş olduğu için o kimseye:

- ey kişi, bu senin annen midir?

-evet, annemdir. çok ihtiyar ve mecalsizdir. Her gün böylece dükkândan geldiğim zaman hizmet ederim.

- yemek yedirirken dudakları kıpırdadı. Sözü anlaşılır mı?

- evet anlaşılır. Her ne zaman, karnını doyurup hizmetini yaptığımda «ya rabbî, bu oğlumu cennette musa'ya arkadaş eyle.» diye dua eder.

- ey kimse! Sana müjdeler olsun kî, annenin duası dergah-ı izzette kabul oldu. Musa benim, der ve ilham-ı ilâhî ile oraya geldiğini söyler.

O kimse de çok sevinir ve bütün günahlarına tevbe ve istiğfar ederek ibadet ile meşgul olmaya başlar.

Böylece annesine yapmış olduğu hizmet sebebi ile, salihler zümresine dahil olur.

kaynak: Büyük dini hikayeler, ibrahim sıddık imamoğlu, osmanlı yayınevi

....................................
yurtlu

yurtlu

Mübarek Üye · 736 mesaj

Selamün aleyküm kardeşim
çok güzel bir paylaşimdi emeğine sağlik
selam ve baki dua ile
hayirli geceler...
TEVEKKÜL SAHİBİNİN YARDIMCISI HAK OLUR
YARDIMCISI HAK OLAN NASIL OLSA KURTULUR
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

yurtlu, post: 722993, member: 50317Selamün aleyküm kardeşim
çok güzel bir paylaşimdi emeğine sağlik
selam ve baki dua ile
hayirli geceler...

VEaleykumselam Allah cc razı olsun hayırlı aksamlar
Nevin_1982

Nevin_1982

Mübarek Üye · 5.000 mesaj

selamun aleykum kardeşim.Bu hikayeyi bize ilkokulda hocamız anlatmıştı.Ordan biliyorum aslında.Nekadar güzel musayla yârân olabilmek...selametle kalın
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Nevin_1982selamun aleykum kardeşim.Bu hikayeyi bize ilkokulda hocamız anlatmıştı.Ordan biliyorum aslında.Nekadar güzel musayla yârân olabilmek...selametle kalın

Vealeykumselam Allah cc razı olsun hayırlı aksamlar
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.