-- Kur'an- i Kerim Okumanin Fazileti --

1.474 görüntülenme · 8 yanıt

Paylaş:
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz "Demir paslandigi gibi su kalpler de paslanir." buyurdu.
Ashâb-i Kirâm (r.anhüm) " cilâsi nedir , Yâ Resulallah , " diye sordular. Resûl-i Ekrem (s.a.v.) : "Kur'an okumak ve ölümü hatirlamaktir." buyurdu.
Ebû Umâme Bâhilî (r.a.) "Kur'an 'i okuyun. Köseler de asili mushaflar sizi magrur etmesin.Kur'an' i içine alan (ezberleyen) kalbe, Allahü Teâlâ azâb etmez." buyurdu.
Hz. Ebû Hüreyre (r.a.) "Kur'ân'i Kerîm hangi evde okunursa , o evde bolluk olur, bereket olur , seytanlar uzaklasir ve oraya melekler gelir.Hangi evde Kur'an okunmazsa , o evde darlik, sikinti, huzursuzluk basgösterir ; rahmet melekleri oradan uzaklasir ve seytanlar orayi istilâ eder. buyurdu.
Çoban Uveys

Çoban Uveys

Mübarek Üye · 741 mesaj

Selamunaleykum emeginize saglık cok faydalı bilgiler a.e.olunuz hayıkrşı cumalar
dilem

dilem

Yeni Üye · 7 mesaj

selamün aleyküm verdiginiz faydali bilgiler icin tesekkür ederim bende yeni ögrenmeye basladim sayilir
cocukken okul tatillerinde gitmistim camiye kuran ögrenmeye daha sonra devam etmedigim icin unutmusum bazi harfleri ama toparlamaya calisiyorum insallah sular seller gibi ögrenirim
keltepe

keltepe

Mübarek Üye · 2.305 mesaj

Gonlumun_gulu
Resûl-i Ekrem (s.a.v.) Efendimiz "Demir paslandigi gibi su kalpler de paslanir." buyurdu.
Ashâb-i Kirâm (r.anhüm) " cilâsi nedir , Yâ Resulallah , " diye sordular. Resûl-i Ekrem (s.a.v.) : "Kur'an okumak ve ölümü hatirlamaktir." buyurdu.
Ebû Umâme Bâhilî (r.a.) "Kur'an 'i okuyun. Köseler de asili mushaflar sizi magrur etmesin.Kur'an' i içine alan (ezberleyen) kalbe, Allahü Teâlâ azâb etmez." buyurdu.
Hz. Ebû Hüreyre (r.a.) "Kur'ân'i Kerîm hangi evde okunursa , o evde bolluk olur, bereket olur , seytanlar uzaklasir ve oraya melekler gelir.Hangi evde Kur'an okunmazsa , o evde darlik, sikinti, huzursuzluk basgösterir ; rahmet melekleri oradan uzaklasir ve seytanlar orayi istilâ eder. buyurdu.

SELAMUN ALEYKÜM ablacım..
RABBİM RAZI OLSUN SENDEN İNŞAALLAH...

HAYIRLI GECELER...
Sakina

Sakina

Üye · 16 mesaj

emegine saglik

ALLAH c.c. razi olsun
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

Çoban UveysSelamunaleykum emeginize saglık cok faydalı bilgiler a.e.olunuz hayıkrşı cumalar

Ve aleyna aleykum selam kardesim Rabbim sizden de razi olsun.Kainatin efendisine emanet olun insaAllah..
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

dilemselamün aleyküm verdiginiz faydali bilgiler icin tesekkür ederim bende yeni ögrenmeye basladim sayilir
cocukken okul tatillerinde gitmistim camiye kuran ögrenmeye daha sonra devam etmedigim icin unutmusum bazi harfleri ama toparlamaya calisiyorum insallah sular seller gibi ögrenirim

Ve aleyna aleykum selam kardesim InsaAllah biran önce Rabbim size de nasip eder ögrenirsiniz Yüce kitabimizi InsaAllahû teâlâ...Rabbim sizde de razi olsun.kainatin efendisine emanet olun InsaAllah..
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

keltepeSELAMUN ALEYKÜM ablacım..
RABBİM RAZI OLSUN SENDEN İNŞAALLAH...

HAYIRLI GECELER...

Ve aleyna aleykum selam abla Ecmain InsaAllah.Sizde kainatin efendisine emanet olun.Selametle kalin.. :H
Gül_i RâNâ

Gül_i RâNâ

Mübarek Üye · 979 mesaj

Sakinaemegine saglik

ALLAH c.c. razi olsun

Essalamu aleykum ve rahmetullahu ve berakatuhu daimen ve ebeden insaAllah kardesim ; Rabbim sizden de razi olsun.Kainatin efendisine emanet olun insaAllah...
Paylaş:

◆İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.