SİZ CUMAYI BİLİRMİSİNİZ

10.037 görüntülenme · 114 yanıt

Paylaş:
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

Siz kabirdekiler cumayı bilir misiniz??

Siz kabirdekiler cumayı bilir misiniz??

FAKİH Anlatıyor:
-Babam bana şöyle anlattı:
-Salih Meri, cuma gecesi, cuma namazını kılmak üzere mescide gitmek için yola çıktı. Kabristana uğradı. Kendi kendine şöyle dedi:

-Tan yeri ağarıncaya kadar kalayım.
Kabristanın içine girdi. İki rekat namaz kıldı. Bir kabre dayandı. Gözlerine uyku geldi. Şöyle bir rüya gördü: Kabirde yatanlar kabirlerinden çıkmışlar, halka halka olup oturmuş, konuşuyorlar.
Bir de baktı ki,onlardan ayrı, kirli elbiseli bir genç, bir köşede, üzüntülü bir halde oturuyor. Onu yanlarına oturtmuyorlar. Oradakilerin hepsine tepsi tepsi, üzeri mendillerle örtülü hediyeler gelip dağıldı. Herkes kendi tabağını aldı; sonra kabrine girdi. En sonuna bu genç kaldı.
O da üzüntülü bir halde, kalktı; kabre girmek istedi. Hemen ona sordum:
-Hey Allah'ın kulu, sende gördüğüm bu üzüntü neden? Sonra gördüğüm bu hâl nedir?
Bana şöyle dedi:
- Ey Salih Meri, sen o tepsileri gördün mü?
- Evet, gördüm, deyince şöyle anlattı:
- O tabaklar, hayattakilerin ölülerine hediyeleridir. Onların adına verdikleri sadaka, yaptıkları dua, cuma geceleri onlara gelir.
Daha sonra şöyle dedi:
- Ben, Sindli biriyim. Anam hacca gitmek istedi; beraber yola çıktık. Basra’ya gelince öldüm. Bundan sonra anam evlendi. Kendisinin bir oğlu olduğunu ve öldüğünü kocasına anlatmadı. Dünyaya daldı. Ne bir işaretle ne de bir sözle beni andılar.
Ölümümden sonra beni hatırlayan kimse olmayınca üzülmek bana haktır.
Sordum:
-Senin ananın evi nerede?
Onun yerini bana anlattı.
Sabah oldu Namazımı kıldım. Sonra gittim. O kadının evini sordum, buldum.
Yanına gittim,izin istedim. Kendimi ona tanıttım, kapıdan:
-Ben Sâlih Meri'yim, dedim. İzin verdi, içeri girdim.
Şöyle dedim:
-Benim söyleyeceğim söz, senin söyleyeceğin söz hiç kimse tarafından duyulmamalıdır. Böyle istiyorum.
Ona yaklaştım, aramızda bir perde kaldı.
Şöyle sordum:
-Sana Allah'tan rahmet dilerim, çocuğun varmı?
-Yoktur.
Tekrar sordum:
-Daha önce bir çocuğun olmuş muydu?
Derin bir nefes aldı, sonra şöyle dedi:
-Benim bir genç oğlum vardı, öldü.
Bunun üzerine durumu ona anlattım. Ağlamaya başladı.
Sonra şöyle dedi:
-Ey Salih! O benim ciğerparem, kalbim idi. İçim onun yuvası olmuştu. Göğüslerimden ona süt içirdim. Kucağım onun sığınağı idi.
Daha sonra çıkardı bana bin dirhem verdi. Ve şöyle dedi:
-O sevdiğim göz nurum için bunları dağıt. Kalan ömrümde onu duadan unutmayacağım. Onun için sadaka vereceğim.
Gittim, o bin dirhemi dağıttım.
Ertesi cuma geldi. Cumaya gitmeyi istedim. Yine kabristana uğradım.İki rekat namaz kıldım, sonra bir kabre dayandım. Yine dalmışım. Baktım ki, bir cemaat yine çıkmış. Bu arada o genci gördüm. Üzerinde beyaz bir elbise vardı. Sevinçli ve mesrurdu.
-Ey Salih! Allah bizim için seni mükâfatlandırsın. Gönderdiğiniz hediye bize geldi.
Ona dedim ki:
-Siz kabirdekiler cumayı bilir misiniz?
Şöyle anlattı:
-Evet biliriz. Havadaki kuşlar bile onu bilir. Cuma günü için birbirlerine şöyle derler:
-Bu faziletli gün için, selâm,selâm...
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

selamun aleyküm hayırlı cumalar
Nur_u Secde

Nur_u Secde

Mübarek Üye · 5.268 mesaj

selamün aleyküm tubacım.yüreğine sağlık.rabbim arkamızda hayırlı evlatlar bırakmamızı nasip etsin.inşallah öldükten sonra bir fatiha okuyanımız olur.allaha emanet ol canım kardeşim.hayırlı cumalar.
Arzu_76

Arzu_76

Yeni Üye · 0 mesaj

selamün aleyküm tuba kerdeşim Rabbim razı olsun paylaşımınız için
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

mahsun kulselamün aleyküm tubacım.yüreğine sağlık.rabbim arkamızda hayırlı evlatlar bırakmamızı nasip etsin.inşallah öldükten sonra bir fatiha okuyanımız olur.allaha emanet ol canım kardeşim.hayırlı cumalar.

aleyküm selam ablacım
Rabbimiz razı olsun inşaallah
hayırlı akşamlar sana...
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Selamün Aleyküm
Canım emeğine sağlık :A gözlerim doldu doldu taştı Rabbim kimseyi ama kimseyi yanlız bırakmasın unutulmak ve yalnız kalmak acı verir hem bu dünyada hemde kabirde Rabbim cümle kimsesizlerin sahibidir. Selametle canım Rabbime emanetsin
Yagmur-89

Yagmur-89

Yeni Üye · 8 mesaj

Emegine saglik kardesim....
koskun

koskun

Mübarek Üye · 1.030 mesaj

selamun aleyküm ,

güzel bir hikaye idi ... allah celle celaluhu razı olsun ... allaha emanet olun ...
.

Ve Sen Yine Denendiğinde..
Ve Kalbin Daraldığında..
Ve Yine Bütün Kapılar Kapandığında..
Ve Yine Ne Yapman Gerektiğini Bilmediğinde..
Uzun Uzun Düşün Ve Hatırla Yaradanını!

Allah kuluna Kafi Değil mi?
Zümer Suresi

-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Arzu_76selamün aleyküm tuba kerdeşim Rabbim razı olsun paylaşımınız için

ve aleyküm selam
Rabbimiz razı olsun inşaallah...
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

rüyam3Selamün Aleyküm
Canım emeğine sağlık :A gözlerim doldu doldu taştı Rabbim kimseyi ama kimseyi yanlız bırakmasın unutulmak ve yalnız kalmak acı verir hem bu dünyada hemde kabirde Rabbim cümle kimsesizlerin sahibidir. Selametle canım Rabbime emanetsin

aleyküm selam Rabbimiz razı olsun
hayırlı akşamlar ablacım
hayırlı akşamlar
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Yagmur-89Emegine saglik kardesim....

selamun aleyküm hayırlı akşamalr Rabbimiz razı olsun inşaallah...
ZaRiNa/MeDiNe

ZaRiNa/MeDiNe

Kıdemli Üye · 142 mesaj

rüyam3Selamün Aleyküm

AMİNN kardeşimm=(
_Allah razı olsun,cuma gününün güzelliğini yeniden anlamış olduk..
@ebruli

@ebruli

Mübarek Üye · 811 mesaj

ALLAH razi olsun sizden.bizim vefat edenlerimizi unutmamamiz gerektigini bir kez daha hatirlattiniz.emeginize saglik...
Ferhan1982

Ferhan1982

Aktif Üye · 72 mesaj

ALLAH razı olsun.
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

@ebruliALLAH razi olsun sizden.bizim vefat edenlerimizi unutmamamiz gerektigini bir kez daha hatirlattiniz.emeginize saglik...

selamun aleyküm Rabbimiz razı olsun hayırlı günler
ashab_kiram

ashab_kiram

Mübarek Üye · 650 mesaj

-Tuğba-
FAKİH Anlatıyor:
-Babam bana şöyle anlattı:
-Salih Meri, cuma gecesi, cuma namazını kılmak üzere mescide gitmek için yola çıktı. Kabristana uğradı. Kendi kendine şöyle dedi:

-Tan yeri ağarıncaya kadar kalayım.
Kabristanın içine girdi. İki rekat namaz kıldı. Bir kabre dayandı. Gözlerine uyku geldi. Şöyle bir rüya gördü: Kabirde yatanlar kabirlerinden çıkmışlar, halka halka olup oturmuş, konuşuyorlar.
Bir de baktı ki,onlardan ayrı, kirli elbiseli bir genç, bir köşede, üzüntülü bir halde oturuyor. Onu yanlarına oturtmuyorlar. Oradakilerin hepsine tepsi tepsi, üzeri mendillerle örtülü hediyeler gelip dağıldı. Herkes kendi tabağını aldı; sonra kabrine girdi. En sonuna bu genç kaldı.
O da üzüntülü bir halde, kalktı; kabre girmek istedi. Hemen ona sordum:
-Hey Allah'ın kulu, sende gördüğüm bu üzüntü neden? Sonra gördüğüm bu hâl nedir?
Bana şöyle dedi:
- Ey Salih Meri, sen o tepsileri gördün mü?
- Evet, gördüm, deyince şöyle anlattı:
- O tabaklar, hayattakilerin ölülerine hediyeleridir. Onların adına verdikleri sadaka, yaptıkları dua, cuma geceleri onlara gelir.
Daha sonra şöyle dedi:
- Ben, Sindli biriyim. Anam hacca gitmek istedi; beraber yola çıktık. Basra’ya gelince öldüm. Bundan sonra anam evlendi. Kendisinin bir oğlu olduğunu ve öldüğünü kocasına anlatmadı. Dünyaya daldı. Ne bir işaretle ne de bir sözle beni andılar.
Ölümümden sonra beni hatırlayan kimse olmayınca üzülmek bana haktır.
Sordum:
-Senin ananın evi nerede?
Onun yerini bana anlattı.
Sabah oldu Namazımı kıldım. Sonra gittim. O kadının evini sordum, buldum.
Yanına gittim,izin istedim. Kendimi ona tanıttım, kapıdan:
-Ben Sâlih Meri'yim, dedim. İzin verdi, içeri girdim.
Şöyle dedim:
-Benim söyleyeceğim söz, senin söyleyeceğin söz hiç kimse tarafından duyulmamalıdır. Böyle istiyorum.
Ona yaklaştım, aramızda bir perde kaldı.
Şöyle sordum:
-Sana Allah'tan rahmet dilerim, çocuğun varmı?
-Yoktur.
Tekrar sordum:
-Daha önce bir çocuğun olmuş muydu?
Derin bir nefes aldı, sonra şöyle dedi:
-Benim bir genç oğlum vardı, öldü.
Bunun üzerine durumu ona anlattım. Ağlamaya başladı.
Sonra şöyle dedi:
-Ey Salih! O benim ciğerparem, kalbim idi. İçim onun yuvası olmuştu. Göğüslerimden ona süt içirdim. Kucağım onun sığınağı idi.
Daha sonra çıkardı bana bin dirhem verdi. Ve şöyle dedi:
-O sevdiğim göz nurum için bunları dağıt. Kalan ömrümde onu duadan unutmayacağım. Onun için sadaka vereceğim.
Gittim, o bin dirhemi dağıttım.
Ertesi cuma geldi. Cumaya gitmeyi istedim. Yine kabristana uğradım.İki rekat namaz kıldım, sonra bir kabre dayandım. Yine dalmışım. Baktım ki, bir cemaat yine çıkmış. Bu arada o genci gördüm. Üzerinde beyaz bir elbise vardı. Sevinçli ve mesrurdu.
-Ey Salih! Allah bizim için seni mükâfatlandırsın. Gönderdiğiniz hediye bize geldi.
Ona dedim ki:
-Siz kabirdekiler cumayı bilir misiniz?
Şöyle anlattı:
-Evet biliriz. Havadaki kuşlar bile onu bilir. Cuma günü için birbirlerine şöyle derler:
-Bu faziletli gün için, selâm,selâm...

BEN BİLMİYODUM KARDEŞİM SENİN SAYENDE ÖĞRENMİŞ OLDUM ALLAH RAZI OLSUN SENDEN KARDEŞİM
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Ferhan1982ALLAH razı olsun.

selamun aleyküm hayırlı cumalar Rabbimiz razı olsun inşaallah
BULENT TUNALI

BULENT TUNALI

Mübarek Üye · 2.307 mesaj

çok güzel bir hikaye yüreğine sağlık.selam ve dua ile hayırlı günler
DÜNYA İŞLERİ ZOR.AHİRET İŞLERİ KOLAY GELİYORSA.O ZAMAN CENNETLİKSİN
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

ashab_kiramBEN BİLMİYODUM KARDEŞİM SENİN SAYENDE ÖĞRENMİŞ OLDUM ALLAH RAZI OLSUN SENDEN KARDEŞİM

selamun aleyküm Rabbimiz razı olsun inşaallah hayırlı cumalar
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

BULENT TUNALIçok güzel bir hikaye yüreğine sağlık.selam ve dua ile hayırlı günler

selamun aleyküm Rabbimiz razı olsun hayırlı cumalar
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.