ReisulKurra, post: 551943, member: 33601Selamun Aleykum
Hayırlı geceler Tuba Bacım, Bizim Din Büyüklerimiz Böyle imiş, Şimdi iki rekat nafile namaz kılmak nefsimize ağır geliyor, Peygamber Efendimize Gelip soruyorlar diyorlarki Ya Resulullah benim işlerim bir türlü yolunda gitmiyor hiçbir hile yapmıyorum herşeyi dört dörtlük yapıyorum kimsenin hakkını yemiyorum ama birtülü işlerim yolumda gitmiyor diyor, Peygamber Efendimiz ise Cevaen "Sizin Kıldığınız Namazda Problem vardır" Diyor
Şimdi Bir Baksana Sokağa Bir Adım Atıyorsun, Göz Zinası işlememek mümkün değil, İlmin İzzeti çoğu zaman baktırmıyor ama ne yöne bakarsan aynı rezillik. Ben 6 Ayda HAfız oldum. Çok kısa Sürede Ezber yapabiliyordum, Şimdi ufacık bir dua ezberlemek için baya çaba sarfediyorum. İmam-ı Azam Ebu Hanife k.s Diyorki Ben Bir Defa okuduğum Sahifeyi ikinci defasında Ezbere Okuyabilirdim diyor, Taki birgün yolda Üzerindeki Elbiseleri Münasip olmayan bir kadın Gözüme ilişti, o kadını gördükten sonra iki defa okuyupta ezberleyebildim diyor.
Yani Anlatmak istediğim Şey, Durum Okadar Vahimki, Huşu içinde namaz kılmak okadar zorki,
Allah Tüm insanlığa Hidayet Eylesin. Allah Bizi doğru yoldan Ayırmasın İnşallah
Selamun Aleykum
vealeyküm selam;
2 rekat nafıle namazı kılmak zor gelıyor dıyorsunuz.. haklısınız normal vakıt namazlarını bıle ne kadar duzgun kıldıgmız meçhul... bazı ınsalara bakıyorum namazlarrıını okadar hızlı kılıyorlar ki... seytanın onlara vesvese yaptıklarından haberlerı bıle yok...Rabbım affetsın namaz kılarken bıle aklımız dunya işlerıne takılıyor... halbukı namaz Rabbımın huzuruna cıktıgın andır... ama olmuyor işte her tarafımızda nefıs ve seytan kol kola bırakmıyorlar.. hele dısardakı ınsanlar... iyice salmışlar kendılerını resmen ben burdayım dıyor bayan kardeşlerımız... Rabbım hepımıze hıdayet versın... Allahım senın rızanı kazanmadan canımı alma inş