Un Kurabiyesi

1.952 görüntülenme · 11 yanıt

Paylaş:
yasminq1

yasminq1

Kıdemli Üye · 149 mesaj

Un Kurabiyesi

Malzemeler:
300 gr margarin erimemiş
2 yumurtanın sarısı ve beyazları
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
fındık, hindistan cevizi, şan fıstığı (evde hangisi varsa)

Yapılışı:
Margarin, yumurtanın sarısı, pudra şekeri, karıştırılır. Unu ilave edilir. (kulak memesi yumuşaklığında olucak) kabartma tozunuda ilave ederek güzelce yoğrulur. Küçük küçük toplar yapılıp 2 yumurtanın beyazına topların sadece üstleri gelecek şekilde bulanıp, ayrı ayrı kaplarda duran fındık, fıstık, hindistan cevizlerine bandırılır.Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirerek 180 derecede pişirilir.

Denemenizi tavsiye ederim :evet afiyet olsun, sağlıcakla...:H
kibaraggul

kibaraggul

Kıdemli Üye · 210 mesaj

un kurabiyesine bayılırım,tarifini aldım en kısa zamanda deneyeceğim.İanşallah tutar.....:G
sivetok

sivetok

Mübarek Üye · 1.251 mesaj

s.a.
sabah sabah canım çekti ya.
ancak bir şey sormak istiyorum margarin olarak hangi marka kullanılmalı bir tavsiyeniz varmı?
yasminq1

yasminq1

Kıdemli Üye · 149 mesaj

kibaraggulun kurabiyesine bayılırım,tarifini aldım en kısa zamanda deneyeceğim.İanşallah tutar.....:G

Deneyin beğineceksiniz, afiyet olsun!
yasminq1

yasminq1

Kıdemli Üye · 149 mesaj

sivetoks.a.
sabah sabah canım çekti ya.
ancak bir şey sormak istiyorum margarin olarak hangi marka kullanılmalı bir tavsiyeniz varmı?

Keşke elimde olsa hemen yapar gönderirdim :) Margarin olarak marka vermek doğru mu bilemiyorum ama ben sana kullanıyorum.
nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

selamun aleyküm yasemin kardeşim. tarif için teşekkürler, emeğinize sağlık..margarin sanırım 1 paketten fazla oluyor değil mi? Un kurabiyesini tutturmak kolay değildir;) Deneyelim inşaAllah. selam ve dua ile..B)
FyrM

FyrM

Yeni Üye · 2 mesaj

kardeşim allah razı olsun yapacam ve yerken seni dualarla anacağım saol
yasminq1

yasminq1

Kıdemli Üye · 149 mesaj

nigdeli
selamun aleyküm yasemin kardeşim. tarif için teşekkürler, emeğinize sağlık..margarin sanırım 1 paketten fazla oluyor değil mi? Un kurabiyesini tutturmak kolay değildir;) Deneyelim inşaAllah. selam ve dua ile..B)

Aleyküm selam Niğdelim, Birşey değil! Margarinlerin geneli 250 gr zaten, dikkat ederseniz üzerinde 50- 100- 150 diye artarak gösterir. bir pakete ilave olarak, 50 gr daha ekliyeceksiniz. Malzemeleriniz oda ısıssında olsun, ben inanıyorum tutturacağınıza :) Allaha emanet olun! Sevgilerimle...
yasminq1

yasminq1

Kıdemli Üye · 149 mesaj

FyrMkardeşim allah razı olsun yapacam ve yerken seni dualarla anacağım saol

Canım Kardeşim Allah senden de razı olsun, beni andığın duaların yeter! B) Şimdiden afiyet olsun :H
nigdeli

nigdeli

Mübarek Üye · 4.908 mesaj

yasminq1Aleyküm selam Niğdelim, Birşey değil! Margarinlerin geneli 250 gr zaten, dikkat ederseniz üzerinde 50- 100- 150 diye artarak gösterir. bir pakete ilave olarak, 50 gr daha ekliyeceksiniz. Malzemeleriniz oda ısıssında olsun, ben inanıyorum tutturacağınıza :) Allaha emanet olun! Sevgilerimle...

Evet yasemin kardeşim:evet Benim bildiğim tariflerde genelde 250 g kullanılıyor da ondan dikkatimi çektiydi ;) Denemedim, deneyeceğim inş..Siz de Rabbimize c.c. emanet olun kardeşim..Hayırlı geceler..Selam ve dua ile..:H
monece

monece

Kıdemli Üye · 196 mesaj

un kurabiyesini çok seviyorum ama bir türlü tutturamıyorum bikerede bunu deneyeyim paylaşım için teşekkür
yasminq1

yasminq1

Kıdemli Üye · 149 mesaj

moneceun kurabiyesini çok seviyorum ama bir türlü tutturamıyorum bikerede bunu deneyeyim paylaşım için teşekkür

Rica ederim. Birşey değil! :)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.