peygamberimzin sünnetleri
1.920 görüntülenme · 18 yanıt
kardeslerim sizlerden peygamber efendimiz(s.av.)in sünetlerinden bana bir kactane yazarmisniz allah rizasi iicn allah razi olsun simididen allah emanet olun
ahirete_yolculukkardeslerim sizlerden peygamber efendimiz(s.av.)in sünetlerinden bana bir kactane yazarmisniz allah rizasi iicn allah razi olsun simididen allah emanet olun
bir sinek suyun içine düştüğünde parmağınızla üstüne basıp suyun dibine kadar sokunuz çünkü sineğin bir kanadında zehir diğer kanadında pan zehir vardır.sineği dibe kadar indiriğinizde pan zehir devreye girer.(s.a.v)
alah razi olsun kardeism paylasimin icin bu nunla ,ilgili biirde olay olmustu sanirim ama su adna aklimda degil allahin rahmeti cümlemizin üzerine olsun insallah
efendimiz ayakkabısını giyerken hep ters çevirip silkelermiş.içinde haşere felan varsa düşşün diye..
ÂNI YAŞA...
efendimiz hep sağ avucunu yüzünün altına koyup sağ tarafı üzerine yatarmış...allah razi olsun paylasimin icin ama anlamadigim bir sey nicin hep sagtarafinin üzerine yatarmis bu konuda bir bilgin varsa paylasirsan sevinirm
ahirete_yolculukemre_26 kardesim ne demek istedingi anlamadim biraz konuyu acarmisn
emre kardeşim şunu demek istemiş...islamda emredilen herşeyin bir sebebi vardır.hele hele efendimizin yaptığı herşeyin bilimsel bir açıklaması kesi,n vardır.mesela suyu bi,r yudumda içmek vücuda zararlı.sindirim açısından...efendimizde suyu 3 yudumda ve oturarak için buyuruyor..
ÂNI YAŞA...
sanırım anne karnında da o şekilde yattığımız için kardeşim bu arada ayaklarınıda karnına doğru çekip yatarmış..
ÂNI YAŞA...
S .a Kardeşim Sağ Elle Yemek Tuzla Yemeğe Başlamak Ellerini Yemekte önce Ve Sonra Yikamak Ayağinin Birini Kaldirip Birinin üzerine Oturmak Bağdaş Kurup Oturmak Rabbime Emanet Olun
* bir işe başlarken besmele cekmek (Allah'ın c.c adıyla başlamak)
* selam vermek sünnet, almak farzdır
* tuvalete girerken bismillah deyip sol ayakla girip bismillah deyip sag ayakla cıkmak
* camii'e (Allah'ın c.c evlerine) girerken bismillah deyip sag ayakla girmek cıkarken bismillah deyip sol ayakla cıkmak
* tükürürken besmele cekip sol tarafa tükürmek
* tıksırırken (hapşururken) elini yüzüne kapamak ve kendini sıkmamak
* yürürken hafif öne egik ve baş aşagı yürümek(yani karşıdan gelenleri incelemeden yürümek sadece yürüye bilecegin kadar önünü görmen yeterli....)
şimdilik bu kadar geldi aklıma Allah'a emanet olun selamün aleyküm dua ile...
* selam vermek sünnet, almak farzdır
* tuvalete girerken bismillah deyip sol ayakla girip bismillah deyip sag ayakla cıkmak
* camii'e (Allah'ın c.c evlerine) girerken bismillah deyip sag ayakla girmek cıkarken bismillah deyip sol ayakla cıkmak
* tükürürken besmele cekip sol tarafa tükürmek
* tıksırırken (hapşururken) elini yüzüne kapamak ve kendini sıkmamak
* yürürken hafif öne egik ve baş aşagı yürümek(yani karşıdan gelenleri incelemeden yürümek sadece yürüye bilecegin kadar önünü görmen yeterli....)
şimdilik bu kadar geldi aklıma Allah'a emanet olun selamün aleyküm dua ile...
allah razi olsun abim buda yeter hem benim bilmediklerimde varmis icinde sayende onlarida ögrendim allaha emanet olun insallah
ecmain kardesim nasil faydan olmasin bilmediigm sünnetler varmista haberim yokmus tabi hepsini bilicez diy ebir sey yok ama sayende bilmediklerimizide ögrednik
allah razi olsunkardesim
allah razi olsunkardesim
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/24387-peygamberimzin-sunnetleri · 28.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- RESULÜLLAH (S.A.V.)’ÎN AHLÂKI VE SÜNNETLERİ Peygamberimiz Hz. Muhammed ( sav ) 8 cevap
- Efendimiz (s.a.v) sünnetleri Sünnet-i Seniyye 3 cevap
- Peygamber Efendimizin Unutulan Sünnetleri Sünnet-i Seniyye 24 cevap
- **cumâ gününün sünnetleri Dini sohbet 11 cevap
- Peygamberimizin Sünnetleri Peygamberlerimiz 3 cevap
- Orucun Zâhirî Farzları, Sünnetleri Ramazan Ayı 7 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.