peygamberimzin sünnetleri

1.920 görüntülenme · 18 yanıt

Paylaş:
ahirete_yolculuk

ahirete_yolculuk

Kıdemli Üye · 203 mesaj

kardeslerim sizlerden peygamber efendimiz(s.av.)in sünetlerinden bana bir kactane yazarmisniz allah rizasi iicn allah razi olsun simididen allah emanet olun
yames

yames

Aktif Üye · 71 mesaj

ahirete_yolculukkardeslerim sizlerden peygamber efendimiz(s.av.)in sünetlerinden bana bir kactane yazarmisniz allah rizasi iicn allah razi olsun simididen allah emanet olun

bir sinek suyun içine düştüğünde parmağınızla üstüne basıp suyun dibine kadar sokunuz çünkü sineğin bir kanadında zehir diğer kanadında pan zehir vardır.sineği dibe kadar indiriğinizde pan zehir devreye girer.(s.a.v)
ahirete_yolculuk

ahirete_yolculuk

Kıdemli Üye · 203 mesaj

alah razi olsun kardeism paylasimin icin bu nunla ,ilgili biirde olay olmustu sanirim ama su adna aklimda degil allahin rahmeti cümlemizin üzerine olsun insallah
ahirete_yolculuk

ahirete_yolculuk

Kıdemli Üye · 203 mesaj

aranizda peygam,berimzin sünnetlerinden bask abilen yokmu
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

Mübarek Üye · 2.050 mesaj

efendimiz ayakkabısını giyerken hep ters çevirip silkelermiş.içinde haşere felan varsa düşşün diye..
ÂNI YAŞA...
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

efendimiz hep sağ avucunu yüzünün altına koyup sağ tarafı üzerine yatarmış...
ÂNI YAŞA...
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

efendimiz hep misvak kullanırmış.misvağını hep yanında taşırmış..
ÂNI YAŞA...
EMR3_26

EMR3_26

Yeni Üye · 1 mesaj

s.a.

Yahu şimdi bilimsel olarak insana zararlı denen şeyler varya onların yapılmaması hep sünnetmiş:

Ayakta yemek içmek mekruh.
suyu bir dikişte içmemeli.
Ayakta ihtiyaç görülmemeli.

vs.vs
ahirete_yolculuk

ahirete_yolculuk

Kıdemli Üye · 203 mesaj

efendimiz hep sağ avucunu yüzünün altına koyup sağ tarafı üzerine yatarmış...allah razi olsun paylasimin icin ama anlamadigim bir sey nicin hep sagtarafinin üzerine yatarmis bu konuda bir bilgin varsa paylasirsan sevinirm
ahirete_yolculuk

ahirete_yolculuk

Kıdemli Üye · 203 mesaj

emre_26 kardesim ne demek istedingi anlamadim biraz konuyu acarmisn
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

ahirete_yolculukemre_26 kardesim ne demek istedingi anlamadim biraz konuyu acarmisn

emre kardeşim şunu demek istemiş...islamda emredilen herşeyin bir sebebi vardır.hele hele efendimizin yaptığı herşeyin bilimsel bir açıklaması kesi,n vardır.mesela suyu bi,r yudumda içmek vücuda zararlı.sindirim açısından...efendimizde suyu 3 yudumda ve oturarak için buyuruyor..
ÂNI YAŞA...
tevbeYA-HAK

tevbeYA-HAK

sanırım anne karnında da o şekilde yattığımız için kardeşim bu arada ayaklarınıda karnına doğru çekip yatarmış..
ÂNI YAŞA...
ahirete_yolculuk

ahirete_yolculuk

Kıdemli Üye · 203 mesaj

hmm aydinlatigin icin sagol kardesim allah razi oslun baska bildigin sünnetler varmi acaba
cennet yolcusu

cennet yolcusu

Mübarek Üye · 1.177 mesaj

S .a Kardeşim Sağ Elle Yemek Tuzla Yemeğe Başlamak Ellerini Yemekte önce Ve Sonra Yikamak Ayağinin Birini Kaldirip Birinin üzerine Oturmak Bağdaş Kurup Oturmak Rabbime Emanet Olun
ahirete_yolculuk

ahirete_yolculuk

Kıdemli Üye · 203 mesaj

ecmain kardesim allah razi oslun npaylasimin icin
_emrah_

_emrah_

Üye · 37 mesaj

* bir işe başlarken besmele cekmek (Allah'ın c.c adıyla başlamak)
* selam vermek sünnet, almak farzdır
* tuvalete girerken bismillah deyip sol ayakla girip bismillah deyip sag ayakla cıkmak
* camii'e (Allah'ın c.c evlerine) girerken bismillah deyip sag ayakla girmek cıkarken bismillah deyip sol ayakla cıkmak
* tükürürken besmele cekip sol tarafa tükürmek
* tıksırırken (hapşururken) elini yüzüne kapamak ve kendini sıkmamak
* yürürken hafif öne egik ve baş aşagı yürümek(yani karşıdan gelenleri incelemeden yürümek sadece yürüye bilecegin kadar önünü görmen yeterli....)

şimdilik bu kadar geldi aklıma Allah'a emanet olun selamün aleyküm dua ile...
ahirete_yolculuk

ahirete_yolculuk

Kıdemli Üye · 203 mesaj

allah razi olsun abim buda yeter hem benim bilmediklerimde varmis icinde sayende onlarida ögrendim allaha emanet olun insallah
_emrah_

_emrah_

Üye · 37 mesaj

faydam oldu ise ne mutlu bana
Allah cümlemizden razı olsun inşallah dua ile.... AEO
ahirete_yolculuk

ahirete_yolculuk

Kıdemli Üye · 203 mesaj

ecmain kardesim nasil faydan olmasin bilmediigm sünnetler varmista haberim yokmus tabi hepsini bilicez diy ebir sey yok ama sayende bilmediklerimizide ögrednik
allah razi olsunkardesim
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.