Git, sebeplere yapış

709 görüntülenme · 5 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Bir şahıs, heyecan ve ızdırapla, Cafer-i Sadık hazretlerinin huzuruna gelerek der ki:
- Ne olursunuz efendim, Allah'a bana daha fazla rızk vermesi için dua edin, çünkü çok yoksulum.
- Hayır, ben sana dua edemem.
- Niçin?
- Zira Allahü teâlâ bu iş için bir yol tayin etmiştir; sebeplere yapışın, rızk peşinden koşun ve onu elde edin diye de emrediyor. Halbuki sen evinde oturup, dua etmek suretiyle, rızkının ayağına gelmesini istiyorsun. Yani âdet-i ilahiye muhalif hareket etmemi istiyorsun, hiç böyle şey olur mu? Git, sebeplere yapış, sebeplerin tesir etmesini Allahü teâlâdan iste. O zaman ben de bunun için dua ederim sana.

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

Selamün aleyküm hayırlı günler...
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

aleykum selam kardeşim gerçekten çok güzel bir ders
ellerine saglık rabbim razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah
_Resul_

_Resul_

<DAMLA>aleykum selam kardeşim gerçekten çok güzel bir ders
ellerine saglık rabbim razı olsun
rabbimize emanetsin inşallah

Rabbim sizlerdende razı olsun inşallah...
Selam ve dua ile.....Allah(c.c)'ya emanet olun..
berra34

berra34

Kıdemli Üye · 201 mesaj

S.A KARDEŞİM
İNSANLAR SADECE KOLAYI SECIYO HALBUK İ KOLAY LOKMA NEREDE VAR KI!DUA KAPININ ANAHTARIDIR AMA OKAPIYI O KILITI HAKETMEK LAZIM
SLAMETLE KALIN
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

Halbuki sen evinde oturup, dua etmek suretiyle, rızkının ayağına gelmesini istiyorsun. Git, sebeplere yapış, sebeplerin tesir etmesini Allahü teâlâdan iste...

Allah razı olsun Anlayana çok şey anlatıyo :) Allaha emanet olun ....

Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.