Ben De öyle

1.335 görüntülenme · 13 yanıt

Paylaş:
tiryaki38

tiryaki38

Üye · 25 mesaj

Yaşamın anlamını kavramak için dünyayı dolaşmaya çıkan bir genç, gezdiği ülkelerden birinde ünlü bir bilgeyi ziyarete gitmişti.
Gezgin genç, bilgenin yaşadığı evde, tüm duvarların kitaplarla kaplı olduğunu gördü.
Fakat evi dikkatle gözden geçirdikten sonra , yerde bir kilim, duvar dibinde yatak olarak kullanılan bir sedir, ortada ise bir masa ve sandalyeden başka evde hiçbir eşyanın olmadığını gördü ve merakla sordu:
"Neden hiç eşyanız yok?" dedi. "Koltuklarınız, kanepeleriniz, büfeleriniz.... Onlar nerede?"
Bilge, bu soruya karşılık olarak kendisi bir soru sordu gezgin gence;
"Senin de yalnızca, sırtında taşıdığın küçük bir çantan var, yavrum" dedi. "Peki, senin eşyaların nerede?"
Gezgin genç, kendini savunurcasına yanıtladı bu soruyu:
"Ama görüyorsunuz.... Ben yolcuyum."
Ünlü bilge, hak verircesine güldü:
"Ben de öyle, yavrum" dedi. "Ben de öyle...."
MeHMeT KoÇ

MeHMeT KoÇ

Kıdemli Üye · 324 mesaj

S.A. KARDEŞİM GERÇEKTEN İBRETLİK BİR DURUM

ALLAH RAZI OLSUN
gecekondu

gecekondu

Mübarek Üye · 1.726 mesaj

ALLAH razı olsun çok güzel ibretlik bi hikaye olmuş ........

"Ama görüyorsunuz.... Ben yolcuyum."
Ünlü bilge, hak verircesine güldü:
"Ben de öyle, yavrum" dedi. "Ben de öyle...."

hatice_hd

hatice_hd

Kıdemli Üye · 148 mesaj

ne güzel bir yazı. günümüzde böyle insanlar varmı acaba? fakiri zengini benim tanıdığın insanların evleri eşya dolu. Allah affetsin nasıl hesap vereceğiz acaba
hatice kübra

hatice kübra

Kıdemli Üye · 210 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN ELLERİNE GÖNLÜNE SAĞLIK.RABBİME EMANETSİN.DUA İLE.....
leni

leni

Kıdemli Üye · 253 mesaj

selamun aleyküm kardeşim ellereine sağlık çok güsel bi hikayeydi ALLAH razı olsn hayıtlı günler
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Selamün Aleyküm
Allah c.c. razı olsun anlayana güzel bi hikaye
Selametle Kal..............
gurbetten

gurbetten

Mübarek Üye · 1.474 mesaj

Allah razi olsun
iKRA-OKU...
monece

monece

Kıdemli Üye · 196 mesaj

bende öyle

bende öyle

Evet herkes bu dünyada yolcu işte önemli olan bu dünyadan güzel işler yaparak ayrılmak
SURMELI_CEYLAN

SURMELI_CEYLAN

Kıdemli Üye · 254 mesaj

hepimiz bu dünyada yolcuyuz bir gün elbet göçüp gidecez bu yüzden dünya hayatına fazla bağlanmamak gerekiyor
SURMELI_CEYLAN

SURMELI_CEYLAN

Kıdemli Üye · 254 mesaj

SURMELI_CEYLAN, post: 467526, member: 38092hepimiz bu dünyada yolcuyuz bir gün elbet göçüp gidecez bu yüzden dünya hayatına fazla bağlanmamak gerekiyor

bir inek düşünün ondan her türlü şekilde etinden sütünden yününden yararlanırız fakat onu evimizin baş köşesine oturtmayız dünya hayatı da böyle ondan yararlanmalıyız(tabi ahiretimiz için) fakat kalbimizin baş köşesinde oturtmamalıyız kalbimizi allah ahiret peygamber sevgisiyle doldurmalıyız allaha emanet olun slm ve dua ile......
islam_güneşi

islam_güneşi

Kıdemli Üye · 366 mesaj

kısa ve öz.çok güzel.hepimiz yolcuyuz.kabul edelim.ölümü kendimize yakıştıralım.dilerim ki allah bu dünyada doğru işler yaptıktan sonra isteklerimiz gerçekleştikten sonra bizi yanına alır.elbetteki gaybı bilemeyiz.ne olacağımız belli değil.allah nasip eder inşallah.güzel amellerimiz olur inşallah.hayırlı bayramlar..
kardelen83

kardelen83

Üye · 34 mesaj

s.a gerçekten dogru söylemiş bilge hepimiz yolcuyuz yüce rabbim bizi güzel amellerle gitmemizi nasip etsin inşallah çünkü bu dünyadan giderken sadece bizimle giden iyi ve kötü amellerimiz.....
dolunayhilal

dolunayhilal

Kıdemli Üye · 287 mesaj

Evet Yolcu Olduğumuzu Biliyoruz Ama Hazilik Yapmiyorum Bnece Buda Garip
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.