O bunları ihsan olarak yapıyor

1.127 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Hz. Ömer'in hilafeti zamanında, bir şahıs hanımının çok söylenmesi ve çekilmez bir hâl alması karşısında Hz. Ömer'e şikayete karar verip Halifenin evine gelir. Kapıya geldiğinde içerden sert, sinirli konuşan bir kadın sesi duyar. Bir ara kapıyı çalamaz ve mütereddit halde öyle beklemeye başlar. Biraz sonra hep kadının konuştuğunu ve halifenin sustuğunu anlayan adam, kapıyı çalmaktan vazgeçip geri dönmeye karar verir ve ayrılacağı zaman kapı açılır. Kapıyı açan Hz. Ömer'dir.
(Ne var, neye geldin, bir şey söylemeden niye geri dönüyorsun?) diye sorar.

Adam, (Ya Ömer! Ben hanımımdan şikayete gelmiştim. Baktım ki Halife bile hanımına ses çıkarmıyor. Ben niye şikayet edeyim diye düşündüm ve geri dönmeye karar verdim) dedi.

Hz. Ömer şu karşılığı verdi:
''O benim evimin hanımıdır, çocuklarımın anasıdır, yemeklerimizi yapar, çamaşırlarımızı yıkar, evimizi düzenler. O bunları ihsan olarak yapıyor. Böyle birisine laf söylemek yakışmaz.''

Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
~Elçi~

~Elçi~

Mübarek Üye · 2.893 mesaj

RE: O bunları ihsan olarak yapıyor

Esselamun aleyküm Rahman razı olsun emeğinize sağlık selam ve dua ile...
aliye_aliye

aliye_aliye

Altın Üye · ✦ Mübarek Üye · 16.828 mesaj

selamün aleyküm kardeşim. çok güzel bir paylaşım.
Allah razı olsun.
_Resul_

_Resul_

zynp_rukiye yazdı:
Esselamun aleyküm Rahman razı olsun emeğinize sağlık selam ve dua ile...

Ve aleykümselam...Allah(c.c) sizdende razı olsun...Allah(c.c) ' ya emanet olun...B)
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

aliye_aliye yazdı:
selamün aleyküm kardeşim. çok güzel bir paylaşım.
Allah razı olsun.

Ve aleykümselam...Allah(c.c) sendende razı olsun..Allah(c.c) ' ya emanet ol ..B)
HASAN atik

HASAN atik

Yeni Üye · 4 mesaj

selamün aleyküm allah razı olsun çok iyi bir yazı allah sana daha da iyi yazılar bulmayı nasip elesin
HASAN atik

HASAN atik

Yeni Üye · 4 mesaj

selamün aleyküm allah razı olsun çok iyi bir yazı allah sana daha da iyi yazılar bulmayı nasip elesin
HASAN atik

HASAN atik

Yeni Üye · 4 mesaj

HASAN atik

HASAN atik

Yeni Üye · 4 mesaj

efsude

efsude

Mübarek Üye · 671 mesaj

SELAMUNALEYKUM
EMEGINIZE SAGLIK .BIRDE GUNUMUZ TURKIYESINE BAKIN HALA DOGUDA KADINI GUNAHKAR GIBI ARDLARINDA TASIYAN YANINA YAKISTIRMAYAN KIMSLER GELDI GOZUMUN ONUNE NE YAZIK KESKE MUSLUMANLIGI HERSEYI ILE IDRAK EDEBILSEYDIK.
SELAM VE DUA ILE...
_Resul_

_Resul_

Ve aleykümselam..Keşke:(:(:(
böyle insanlar günümüzde çok..
Allah(c.c) ıslah etsin inşallah... B)
Amin.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.