1 NASİHAT DAHA

1.672 görüntülenme · 9 yanıt

Paylaş:
_Resul_

_Resul_

Mübarek Üye · 8.169 mesaj

Bizler müslümanız, elhamdülillah... Dünyada bir insanın sahip olabileceği en kıymetli özelliği
müslümanlıktır.
Müslümanlığımızı korumanın tek yolu vardır, o da dinimizi öğrenmek ve öğrendiklerimizi
yaşantımıza tatbik etmektir. Eğer öğrendiklerimizi yaşantımızda uygulamazsak
müslümanlığımızı ve bir günde imânımızı kaybedebiliriz.
İmânı olmayanlar cehenneme giderler. Cehennem cezâ çekme yeridir. Müslümanlar da
cennete giderler. Cennet insanın her arzusunun verildiği yerdir. Gönlünüzde ne arzu
ediyorsanız bunların hepsini cennette göreceksiniz. Cennette bir şeye sahip olmak için paraya
gerek yok. Bu, Allah'ın sevdiği kullarına birer ikramı olacaktır. Mesela, babanız size sınıfınızı
geçtiniz, diye mükâfat olarak aldığı bisikleti size verdiğinde sizden para alıyor mu? işte Allah
da, iyi kullarını cennette böyle mükafatlandıracak. İyi kul olmak için müslüman olmak ve
müslümanca yaşamak şarttır.
İbâdetsizlik itaatsizliktir
Rasulullah sallallahu aleyhi ve sellem Veda hutbesinde şöyle buyuruyor:
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
_Resul_

_Resul_

RE: 1 NASİHAT DAHA

B)B)B)
"Size iki şey bırakıyorum. Onlara sarıldığınız müddetçe asla sapıtmazsınız. Bunlar da Allah’ın kitabı (Kur’an) ve benim sünnetimdir." (Buhari-Müslim
AFRA_NUR

AFRA_NUR

Mübarek Üye · 2.128 mesaj

B)B)B)
_Resul_

_Resul_

AFRA_NUR yazdı:
B)B)B)

B)B)B)B)B)
ADALETIMAHZA

ADALETIMAHZA

Mübarek Üye · 3.630 mesaj

S.A.ALLAH RAZI OLSUN.KURAN-I KERİM İOKUMAYI ÖĞRENMEK,MEALİNİ ÖĞRENMEK VE ONUNLA AMEL ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR.SÜNNET-İ SENİYEYE UYGUN YAŞAMAK KURAN-I KERİM DE EMREDİLMİŞTİR.İMANI HER DAİM TAZELEMEK DE EN ASLİ GÖREVİMİZDİR.BU KONUDA HERKES KENDİ BULUNDUĞU HAK YOLDAKİ CEMAATLER İÇİNDE RİSALE-İ NURLARA SARILMAKTADIR.ALLAH İMANIMIZI ZİYADE EYLESİN.AMİN.A.E.O.
YA MUKALLİBEL KULUB SEBBİT KALBİ ALA DİNİKE
handan06

handan06

Mübarek Üye · 2.070 mesaj

B)B)B)B)
derya_derya

derya_derya

Mübarek Üye · 606 mesaj

B)B)B)B)B)B)B)
_Resul_

_Resul_

ADALETIMAHZA yazdı:
S.A.ALLAH RAZI OLSUN.KURAN-I KERİM İOKUMAYI ÖĞRENMEK,MEALİNİ ÖĞRENMEK VE ONUNLA AMEL ETMEK BOYNUMUZUN BORCUDUR.SÜNNET-İ SENİYEYE UYGUN YAŞAMAK KURAN-I KERİM DE EMREDİLMİŞTİR.İMANI HER DAİM TAZELEMEK DE EN ASLİ GÖREVİMİZDİR.BU KONUDA HERKES KENDİ BULUNDUĞU HAK YOLDAKİ CEMAATLER İÇİNDE RİSALE-İ NURLARA SARILMAKTADIR.ALLAH İMANIMIZI ZİYADE EYLESİN.AMİN.A.E.O.

Aleykümselam...Allah sizdende razı olsun...Çok güzel söyledinizB)B)B)
_Resul_

_Resul_

handos yazdı:
B)B)B)B)

B)B)B)B)B)
_Resul_

_Resul_

derya_derya yazdı:
B)B)B)B)B)B)B)

B)B)B)B)B)B)B)B)
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.