Lütfen Cevaplarmısınız ADAK
2.206 görüntülenme · 4 yanıt
levcehnko, post: 1490124, member: 96895iyi günler, annemin benim adıma ( evlenirsem veya çocuğum olursa diye ) adağı var,
bu banamı ait olur yoksa annememi, kefareti kimedir.
yani benim adımamı olur yoksa onun adınamı,
Selamun Aleykum
Adak Allah'a verilen sözdür bu sebepten tutulması gerekir.Yüce Rabbimiz c.c mübarek kitabımızda yapamıyacağınız şeylere söz vermeyin çünkü bu Allah c.c katında buğz'a sebebiyet verir diye bildirmiştir.Adak adıyana aittir kim söz vermişse o mesuldür,şayet adak sahibi hayatta değilse o zaman bu sözü evlatları veyahut aileden birisi yerine getirirse uygun olur.
Selam ve selametle kalınız.Saygılarımla.
nemire, post: 1490133, member: 91898Selamun Aleykum
Adak Allah'a verilen sözdür bu sebepten tutulması gerekir.Yüce Rabbimiz c.c mübarek kitabımızda yapamıyacağınız şeylere söz vermeyin çünkü bu Allah c.c katında buğz'a sebebiyet verir diye bildirmiştir.Adak adıyana aittir kim söz vermişse o mesuldür,şayet adak sahibi hayatta değilse o zaman bu sözü evlatları veyahut aileden birisi yerine getirirse uygun olur.
Adak sahibi hayatta, benim yapmam gereken bişey varmıdır?
levcehnko, post: 1490305, member: 59734Adak sahibi hayatta, benim yapmam gereken bişey varmıdır?
Selamun Aleykum
Muhterem kardeşim adak sahibi hayatta ise sizin yapacağınız tek şey ona verdiği sözü geciktirmeden yerine getirmesini hatırlatmaktır,eğer adağını yerine getirecek maddi gücü yoksa ona maddi yardımda bulunmaktır. Başkaca sizin yapacağınız hiçbir şey yoktur.
levcehnko, post: 1490124, member: 96895iyi günler, annemin benim adıma ( evlenirsem veya çocuğum olursa diye ) adağı var,
bu banamı ait olur yoksa annememi, kefareti kimedir.
yani benim adımamı olur yoksa onun adınamı,
Adağı anneniz yapmıştır.
Adak adarken ağızdan çıkan söz esastır.Mesela Oğlum evlenirse veya çocuğu olursa bir kurban adağım olsun dedi ise:Hem vaktini hem de hayvanı tayin etmiş olur.Şart hasıl olduktan sonraki ilk kurban bayramında kurbanlık hayvanlardan birini kesmesi vacib olur.Ayrıca Usul(Anne baba dedeler nineler)ve furu(Çocuklar torunlar torunların çocukları)'su bunun etinden yiyemez.
*Dilini muhafaza et, seni sokmasın. Çünkü o, büyük bir yılandır.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
* Allahü teâlâ rızka kefildir ama imana kefil değildir.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/84159-lutfen-cevaplarmisiniz-adak · 22.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Rica Etsem Cevaplarmısınız ? Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 5 cevap
- HANGİ ANA OĞLUNU ADAK ADAR... Dini Hikayeler 1 cevap
- Garip Karşılanan Bir Adak Dini Hikayeler 5 cevap
- Adak Meryemlere.. Genel Konular 2 cevap
- adak hakkında bilgi Bize Ayıracak 5 (beş) Dakikanız var mı 2 cevap
- ADAK Nasihatler 1 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.