Cenneti istemekten aciz kalmayalım namazdan sonra şu duayı mutlaka yapalım inş.

3.499 görüntülenme · 10 yanıt

Paylaş:
garipkalp

garipkalp

Mübarek Üye · 629 mesaj

(Namazı bitiren kimse hiç konuşmadan “Allahümme ecirnî min-en-nâr ve edhılnil Cennete” demezse melekler “Yazık şuna Cehennemden korunmasını istemekten âciz kaldı” Cennet de “Yazık şuna Cenneti istemekten âciz oldu” der.) [Taberani] anlamı:"Allah 'ın cehennemden sana sığınırım beni cennetine dahil eyle"

(Allah’ım senden Cenneti ve ona yaklaştıracak her türlü söz ve işi diliyor Cehennemden ve ona yaklaştıracak her türlü söz ve davranıştan sana sığınıyorum.) [İbni Mace]
nuuur

nuuur

Kıdemli Üye · 166 mesaj

RABBİM SENDEN RAZI OLSUN ben bilmiyordum böyle bir duanın yapıldıgını çooook teşekkürler.
dlmlc

dlmlc

Yeni Üye · 1 mesaj

allah senden razi olsun,bir cok bilgiye ihtiyacimiz var,sizin gibi degerli arkadaslarimizin yardimi ile aydinlaniyoruz.
01usagi01

01usagi01

Kıdemli Üye · 162 mesaj

ALLAH(c.c) razı olsun
arzu74

arzu74

Mübarek Üye · 2.336 mesaj

(Namazı bitiren kimse hiç konuşmadan “Allahümme ecirnî min-en-nâr ve edhılnil Cennete” demezse melekler “Yazık şuna Cehennemden korunmasını istemekten âciz kaldı” Cennet de “Yazık şuna Cenneti istemekten âciz oldu” der.) [Taberani] anlamı:"Allah 'ın cehennemden sana sığınırım beni cennetine dahil eyle"

(Allah’ım senden Cenneti ve ona yaklaştıracak her türlü söz ve işi diliyor Cehennemden ve ona yaklaştıracak her türlü söz ve davranıştan sana sığınıyorum.) [İbni Mace]
gurbette

gurbette

Mübarek Üye · 2.850 mesaj

Amin
Oguzhanali

Oguzhanali

Yeni Üye · 9 mesaj

ALLAH (c.c.) razı olsun ...
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
eşreföz

eşreföz

Yeni Üye · 2 mesaj

allah razı olsun cümlenizden bizi aydınlattığınız için ihtiyacımız var böyle bilgilere iyiki varsınız
Kaim

Kaim

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj

insanlara aynısını bende tavsiye olarak veriyordum.

Meğerki hadiste de varmış bu.
sandiik

sandiik

Üye · 49 mesaj

"Allah’ım senden Cenneti ve ona yaklaştıracak her türlü söz ve işi diliyor Cehennemden ve ona yaklaştıracak her türlü söz ve davranıştan sana sığınıyorum."

çok güzel..çok güzel de..
lakin kalbi olarak yunusun sözleri hep çınlar kulaklarımda..

bir kaç köşke ile bi kaç huri..
var sen isteyene ver onları
bana SENİ gerek SENİ..
misali..ancak bu hadisi şimdi öğrendikten sonra..namaz sonralarına bu duayı eklemek farz icab olundu..diye düşünüyorum..
Rabbim benim Rabbim Sensin, beni SENİN rızana eriştirecek amellerde görevlendir, amiin
Allah razı olsun arkadaşlar..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.