evham...endise... korku...

2.686 görüntülenme · 13 yanıt

Paylaş:
finduk

finduk

Üye · 12 mesaj

Merhabalar arkadaslar..

size bir sorum olacaktir. benim bir yerim agridiginda hemen korkuyor ve endise evhamli oluyorum en ufak birseyde kücüklügümden gelen bir aliskanligimdir.. islami yönden cok fazla bilincli degilim. evham ve hastaliga karsi bir dua istiyorum ne tür dua okumam gerekiyor acaba?

Selam ve dua ile...
finduk

finduk

Üye · 12 mesaj

kimse yokmu yardimci olabilcek??
Hakandmn

Hakandmn

Yeni Üye · 7 mesaj

Selamün Aleyküm, Evham Durumuna Has Bır Dua varmı bılmıyorum ama Bir Tavsıyede bulunabılırım.Böyle durumlarda Hemen Allah c.c !ı Aklınıza Getırın yardım ısteyın.Rabbım Hastalıgıma Care ver vs. Birde Hastalık ve Fakırlıgı Rabbımız Sevdıgı Kullarına Daha Cok verır Hastalıgınızda ve Fakırsenız Bu durumun Allah c.c den geldıgıne ıman edıp sabredersenız karsılıgın buyuk mukafatlar vardır. SELAMETLE
finduk

finduk

Üye · 12 mesaj

ah sabredebilsem keske yolun yarisini kat etmis olacagim yine halime binlerce kez sükürler olsun...
sadece cagreyi ilaclar yerine bir duada arasam hem kendime faydam olacak hemde sabretmis ve sükretmis olacagim.. kendime güvenim cok az.. nasil dogru yönlenebilirim bilmiyorum..
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

İnsan, maruz kaldığı sıkıntılı takdirlere nefsinin isyan etmeyip itaat etmesi için duâ etmeli, hakkında hayırlısını dilemelidir. Peygamberimiz (sav) böyle sıkıntı içinde kalan kimseye duâ tavsiye buyurmuştur. Onu okumalı, Allah'a teslim olmalıyız. Duâ şöyledir:

"Bismillâhi alâ nefsi ve mâlî ve dînî. Allahümme raddınî bi-kadâike ve bârik lî fîmâ kuddire lî, hattâ lâ uhibbe ta'cîle mâ ahhartehu ve te'hîra mâ acceltehu."

"Allah'ım, senin ismine, malımı, dinimi ve nefsimi emanet ediyorum. Allah'ım, hükmüne beni razı kıl, kaderimde olanı bana mübarek kıl ki, te'hir ettiğinin acelesini, acele ettiğinin de te'hirini istemeyeyim. Nefsimin isyanını önle, teslimini sağla."
finduk

finduk

Üye · 12 mesaj

coook tesekkür ederim.. bunu ezberleyip hergün o okumammi daha iyidir yoksa sIKINTI ANINDA OKUNACAK BIR DUA MI BU?
Kaan Erdem

Kaan Erdem 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 11.197 mesaj

Durumunuz sıkıntı,evham,vesvese başlangıc noktası aynı sebepten çıkıyor gibi.Siz,biz cümlemiz vazifelerimizi hakkı ile yerine getirirsek sanırım bu durumlara fazlaca düşmeyiz.

Selametle kalınız kardeşimiz.........
finduk

finduk

Üye · 12 mesaj

ALLAH RAZI OLSUN (ABI) diye hitap ediyorum affiniza siginarak...
KatrePare

KatrePare

Mübarek Üye · 4.014 mesaj

"ALLAHUMME SALLI ALA SEYYIDINA MUHAMMEDIN VE ALA ALI SEYYIDINA MUHAMMED"

Bir de ayriyetten bunaldigin, korktugun zaman : "La havle ve la kuvvete illa billahil aliyyul azim" diyebilirsin.

Allahin izniyle korkun gidecektir. Allaha emanet olunuz.
finduk

finduk

Üye · 12 mesaj

insallah allah razi olsun! cok sagolun....
tek hece

tek hece

Üye · 13 mesaj

Arkadaşların güzel dua ve tavsiyelerine ek olarak şunu demek isityorum. Allah cc. kuluna bir ağrı sıkıntı acı verdiği zaman günahına kefaret olur. Yani bu demek oluyorki mevlamız biz günahkar kullarını hala seviyor ve günahlarımızın dökülmesi için ağrı acı sıkıntı veriyor. Sahabei kiram başlarına sıkıntı, kötü bişey gelmediği zaman demezlermiydiki Allah cc. bizi unuttumu, bizden yüzmü çevirdi. Yani sıkıntılarda huzur bulurlarmış mevlamız bizi görüyor, seviyor unutmadı bizi diye. Ne güzel bir düşünce, Allah sabredecek gücü ve dahada fazlasını verir inş.
_YUSUF_

_YUSUF_ 🛡

Yönetici · ✦ Mübarek Üye · 4.070 mesaj

Sabaha ve akşama vardığınızda
7 İhlas
7 Felak
7 Nas
7 Ayetel kürsi
10 defada Laaa İlahe İllellahu vahdehula şeriiikeleh.LehulMülkü velehülhamdü yuhyii ve yümit ve hüve ala külli şeyingadir
okuyup elimize üflüyoruz ve elimizi vucudunuzun üzerinde ulaşabildiğiniz yerlere sürün inşaAllah
Kaim

Kaim

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 2.197 mesaj

yusuf abi bu şifa rukyesini nerden ögrendiniz ? cok güzewl
finduk

finduk

Üye · 12 mesaj

allah razi olsun...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.