Kaim, post: 1400346, member: 81595nafile kılanla Abid le normal mümin camide farzlarını kılarlar.
Abid evine gider nafilelerini kılar
digeri nafile kılmaz olabilir nasibi okadardır. Farzı kılıyosa tamam söz söylenmez ona.
nadiren sünnetleri camide kılabilirsiniz normalde
hepsini kurulu saat gibi sıkır sıkır camide değil
evine kalsın sünnetler.
Allahin selami ve Selameti cümle ümmeti Muhammedin üzerine olsun. 1400 yil evvelinden gelen Dini Islami,Onun Anahtari namazi yargilama yetkisine bu gun Hicbirimizin ne gücü yeter,nede Akli kafi gelebilir.Bizim Dayanagimiz ise Evvela Kura`ni Kerim,ve Hadisler olduguna göre,Bizde bu Hadisi Seriflerin en Dogrularini bulmaya kendimizi memur kilarsak,Islami Yazarlarin Peygamberimizin sonrasindaki Yazarlarin Sahabei Kiramin,Tabeinlerin ve Tabeinlere Tabii olanlarin Gerceklere ulasabilirsek vede Aklimizi da Kullanarak Ancak acizane Yoruma Malik oldugumuza göre: O gün yazilan Eserlerin cogu Arapca veya Farsca Yazilmasi sebebiyle bu iki Lisana vakif olmamiz gerekmezmi.Ben Burada Ceviri yapanlari Asla suclama gibi bir Niyet tasimiyorum,Ama su gercegi Unutamayiz. Ceviriyi yapanlarin Bilgileri ve Niyetlerini bilmek gerekir.
Sevgili Kaim Kardasim Cesitli Islam Kitaplarinda Musa Aleyhisselamla Hizir Aleyhisselamin bir Seyahatinden Bahsedilir,Hizir Aleyhisselam Musaya cesitli Kerametlerden örnekler gösterir. Benim dikkatimi en cok cekeni ise Cobanin Namaz Ibadeti gelir.: Coban Bayir bir yere cikip ellerini bagliyarak Allah,Allah,Allah diyerek yuvarlanir Namazini edea edermis. Musa Aleyhissellem Namaz öyle degil böyle kilinir diye bir ögretim tarzi gösterir ve ordan ayrilirlar,Coban Kardasimiz ögrendigi tarzda edaya baslar.Musa ile Hizir önlerindeki Derynin (Denizin)yani suyun üstüne basarak yürürler,Coban Namazinin bir yerinde ne yapacagini sasirir,Bakarki Musa gidiyor ama görünüyor,Hemen pesinden kosarak dur burada ne yapacaktim diye cagirir,Musa Aleyhissellem döner bakarki gelen Cobanin ayaklari suya bilem degmiyor adeta havada kosuyor,Git ,Git bildigin gibi kil der.
Bizde Namazi Ister camide,Ister Evde,Ister yabanda kilalim,Niyet Halis olmadiktan sonra,Icimiz huzur ile dolmadiktan sonra,24 saat namaz kilmanin acaba bir faydasinimi görebiliriz.Imami Azemin Talebeleriyle olan bir sohbetini "Tariu`l Kebirde" :
Yakalanmis Bir Fare ölüsünü bir cam Kavanozun icine koyar Agzinida bir Tipa ile siki siki kapayan Imam Azem Siseyi her gün sirasiyla talebelerine yikatir.Bir,iki,üc ay yikanan siseyi getirir ve Talebelerinie bu Mundarin Temiz olup olmadigi sorar,Talebeleride Temizdir Hocam üc aydir her gün yikiyoruz derler,Imam Hz. leri acin su Tipayi der ve acarlarki ne acsinlar,Mundarin kokusundan durulmuyor ve hemen Disari atarlar ve Cami Pencereyi acarlar Kokuyu disari cikarirla. Imam Hazretleri su ögüdü verir.: Iste cocuklar bizde Icimizi yani Kalbimizi bu duruma getirirsek,Disimizi ne kadar yikasakta bu Mundari icimizden cikaramadigimiz sürece Hic bir faydasini göremeyiz. Mundar icimizdeyken Namazinda Hükmü yoktur.Yukarida bahsettigim Salih Amel,Halis Niyet olmadigi müddetce Ibadetinde Hükmü olmayacagi hepimizin Malümü degilmi....????? Allaha emanet olun .Selametle..