İnsanlarla uğraşmayı bırak

1.304 görüntülenme · 7 yanıt

Paylaş:
AşkŞairi

AşkŞairi

Kıdemli Üye · 121 mesaj

Ebu Ümeyye eş-Şa'bani anlatıyor:

"Ey Ebu Sa'lebe dedim, şu ayet hakkında ne dersin?" (Mealen): "Ey iman edenler! Siz kendinize bakın. Siz doğru yolda oldukça, sapıtmış olanlar size zarar vermez.." (Maide 105)

Gerçekten bunu, iyi bilen birine sordun. Zira ben aynı şeyi Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a sormuştum. Demişti ki:

Ma'rufa sarılın, münkerden de kaçının! Ne zaman uyulan bir cimrilik, takip edilen bir hevâ, (dine, ahirete) tercih edilen dünyalık görür
rey sahiplerinin(selefi dinlemeden) kendi reylerini beğendiklerini müşahade edersen, o zaman kendine bak. İnsanlarla uğraşmayı bırak
zira (bu safhaya gelince) arkanızda sabır günleri var demektir. O günler avuçta ateş tutmak gibi (sıkıntılı)dır
O günlerde, sizin kadar amel yapabilen bir kimseye elli kişinin ecri verilecektir
."

Ebu Davud, Melahim 17, (4341); Tirmizi, Tefsir, Maide, (3060); İbnu Mace, Fiten 21, (4014).
ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

rabbim razı olsun ..
EFECE

EFECE

Mübarek Üye · 515 mesaj

Allah cc razı olsu
CenneteDavet

CenneteDavet

Kıdemli Üye · 159 mesaj

Allah (c.c) razi olsun
Elemirem

Elemirem

Kıdemli Üye · 201 mesaj

Allah razı olsun (:
Resul Aydın

Resul Aydın

Mübarek Üye · 4.770 mesaj

AşkŞairi, post: 859871, member: 65123Ebu Ümeyye eş-Şa'bani anlatıyor:

"Ey Ebu Sa'lebe dedim, şu ayet hakkında ne dersin?" (Mealen): "Ey iman edenler! Siz kendinize bakın. Siz doğru yolda oldukça, sapıtmış olanlar size zarar vermez.." (Maide 105)

Gerçekten bunu, iyi bilen birine sordun. Zira ben aynı şeyi Resûlullah aleyhissalâtu vesselâm'a sormuştum. Demişti ki:

Ma'rufa sarılın, münkerden de kaçının! Ne zaman uyulan bir cimrilik, takip edilen bir hevâ, (dine, ahirete) tercih edilen dünyalık görür
rey sahiplerinin(selefi dinlemeden) kendi reylerini beğendiklerini müşahade edersen, o zaman kendine bak. İnsanlarla uğraşmayı bırak
zira (bu safhaya gelince) arkanızda sabır günleri var demektir. O günler avuçta ateş tutmak gibi (sıkıntılı)dır
O günlerde, sizin kadar amel yapabilen bir kimseye elli kişinin ecri verilecektir."

Ebu Davud, Melahim 17, (4341); Tirmizi, Tefsir, Maide, (3060); İbnu Mace, Fiten 21, (4014).

üyelik künyendeki belirttiğin (NEREDEN) "Ehli Küfür diyarı" nın coğrafi yeri tam olarak neresi..?!
"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,

inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"

B)
AşkŞairi

AşkŞairi

Kıdemli Üye · 121 mesaj

biraz çok geç bir cevap olacak özür dilerim
hollandayı kast ettim abim
Resul Aydın

Resul Aydın

Mübarek Üye · 4.770 mesaj

AşkŞairibiraz çok geç bir cevap olacak özür dilerim<br>