İçinden geçeni paylaş...

1.542.846 görüntülenme · 25.047 yanıt

Paylaş:
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

vayy be ben forumda tek başımayımm :) nerde bu üyeler demek geçti içimdenn:):)
kurt26

kurt26

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 731 mesaj

Salât-ı Tefriciye

“Allahım! Bizim Efendimiz Muhammed’e (sav) kusursuz bir salât ve rahmet, mükemmel bir selâm ve selâmet vermeni diliyoruz. O Peygamber ki, onun hürmetine düğümler çözülür, sıkıntılar ve belalar onun hürmetine açılıp dağılır, hacet ve ihtiyaçlar onun hürmetine yerine getirilir. Maksatlara O’nun hürmetine ulaşılır, güzel sonuçlar O’nun hürmetine elde edilir. O’nun şerefli yüzü hürmetine bulutlardaki yağmur istenilir, Allah’ım, onun ehl-i beytine, ashabına da her göz kırpacak kadar zamanda (her an, saniye) her nefes alacak zamanda sana malum olan varlıklar sayısınca salât et.”
leyla-1

leyla-1 🛡

Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 42.001 mesaj

SÖZ UÇAR DUA KALIR

Nice sözler söylenir ama unutulur bir zaman sonra...Kalpten gelmeyen sözlerin ömrü bir nefesliktir.Bir nefes sonra kaybolup giderler ama kalbin sözü unutulmaz.Kalp sözünü hiç unutmaz.Kalbin sözü hedefine ulaşmadan yere düşmez.Kalbin sözü kalpten bir ruhla doğar ve ulaştığı yere hayat verir.

Kalbin sözü hiç ölmez.Hatta kalp söze ihtiyaç bile duymaz,kalbin sözü sevgidir.İşte bu yüzden SÖZ UÇAR,SEVGİ KALIR.

Bazı sözler vardır kalbe iner.Kalbi diriltir o sözler.Semalardan kalbe gelir,ruh beslerler.O sözden her bir harf bir meleğin omuzlarında iner.Ve insanın ayaklarını dünyadan keserler.O sözler ki taşa değse,taş parça parça olur,göz göz olur ağlar,yürek olup toza döner,semaya uçar.O sözler ki semanın kalbinden gelir.Bu yüzden SÖZ UÇAR,VAHİY KALIR.

Sözler vardır dünyadan öte,kalpten içeri...Sözler vardır yerden gelen ama semaya emanet edilen...

Cennetin duvarları o sözlerle örülür.Gözyaşları o sözlere eşlik ederler.O yaşlar toplanır,Cennetin ırmakları oluverirler.Bu yüzden o sözler dudaklardan çıkar çıkmaz meleklerin kanatlarında semalara yükselir,Rabbin kapısına serilir.Onun cevabı özlenir.Özlenesi sözlere hasret ve hayretle beklenen cevap iliştirilir.Dua edenin kalbine iletilir.İşte bu yüzden SÖZ UÇAR,DUA KALIR...

(İsmail Acarkan )

Hani melekler sormuştu Rabbimize;
- ''Senin en sevdiğin kulun O iken,
Neden O`nu bu kadar ızdırapla imtihan ediyorsun'' ?
- Hem yetim, hem öksüz, hem kimsesiz...
Ne buyurmuştu Rabbimiz ?
-''Kimseye güvenmesin,
Hep benden istesin, bana sığınsın diye.''
&
Biz haksız yere yapılan her şeyin,
Allah tarafından sorulacağının ferahlığı içindeyiz.
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Mübarek Üye · 12.148 mesaj

Bana Kulluğumu Hatırlatan Mü'min Ne Güzel Mü'mindir..
kurt26

kurt26

3-Ali İmran Süresi
bismillahirrahmanirrahim.

83- Onlar, Allah'ın dininden başkasını mı arıyorlar? Halbuki göklerde ve yerde ne varsa hepsi, ister istemez O'na boyun eğmiştir ve O'na döndürülüp götürüleceklerdir.

84- De ki: "Allah'a, bize indirilen (Kur'ân)e, İbrahim'e, İsmail'e, İshak'a, Yakub'a ve torunlarına indirilene, Musa'ya, İsa'ya ve peygamberlere Rablerinden verilenlere inandık. Onların arasında hiçbir fark gözetmeyiz, biz O'na teslim olmuşlarız".

85- Kim İslâm'dan başka bir din ararsa ondan asla kabul edilmeyecek ve o ahirette de zarar edenlerden olacaktır.

86- İnandıktan, Peygamber'in hak olduğuna şehadet ettikten ve kendilerine açık deliller geldikten sonra, inkâra sapan bir milleti Allah nasıl doğru yola eriştirir? Allah zalimler güruhunu doğru yola iletmez.

87- İşte onların cezaları, Allah'ın, meleklerin, insanların hepsinin laneti onların üzerlerindedir.
kurt26

kurt26

61-SAF:

Bismillahirrahmanirrahim

7- İslâm'a davet olunduğu halde Allah üzerine yalan uydurandan daha zalim kim olabilir? Allah zalim toplumu doğru yola iletmez.
YAGMURBEY

YAGMURBEY

Yeni Üye · 0 mesaj

‎"Uzaktan sevmek daha güzeldir bazen . Ne incitir, ne acıtır. Ne yaralar ne kanatır. Gözlerinle görmediğin ama sesini duyduğun , varlığıyla huzur bulduğun bir denizin yakınında yürümek gibidir böyle sevmek .

Uzaktan sevmek en güzelidir bazen."
YAGMURBEY

YAGMURBEY

Yeni Üye · 0 mesaj

"Rabbim, istemeyi istemek kadar, istememeyi istemek de zor. Biliyorum ki katından bir koruma dökülmezse varlığıma, nefsimin altından kalkamam. Son hızla aşağı doğru ilerleyen bir teknenin içinde yukarı doğru koşarak bahr-i ummanı aşamam. Benim tedbîrim senin takdîrinden küçüktür."...
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

kurt26

kurt26

30-RUM:
Bismillahirrahmanirrahim
58- Andolsun ki, biz insanlar için bu Kur'ân'da her türlü meselden örnekler getirdik. Yemin ederim ki, sen onlara başka bir âyet de getirsen o kâfirler yine: "Siz yalancılardan (uydurduğunuz sözü Allah'a nispet edenlerden) başkası değilsiniz." diyeceklerdir.
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

kurt26, post: 1334896, member: 10164661-SAF:

Bismillahirrahmanirrahim

7- İslâm'a davet olunduğu halde Allah üzerine yalan uydurandan daha zalim kim olabilir? Allah zalim toplumu doğru yola iletmez.

Allah celle celaluhu razı olsun kardeş.
kurt26

kurt26

amin cümlemizden inşallah.
ALLAH celle celaluhu rahmet ve merhametiyle cennete girmeyi nasip etsin. amin.
kurt26

kurt26

18-KEHF:

1- Rahmân ve Rahîm olan Allah'ın adıyla.

47- O kıyamet gününü hatırla ki, dağları yürüteceğiz ve yeryüzünü çırılçıplak göreceksin. Bütün insanları, mahşerde toplayacağız hiçbir kimseyi bırakmayacağız.
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

kurt26, post: 1334947, member: 59734amin cümlemizden inşallah.
ALLAH celle celaluhu rahmet ve merhametiyle cennete girmeyi nasip etsin. amin.

Amiinn inşaallah kardeşim..
Rabbim bizleri hayırda kullandığı kullarından eylesin inşaallah..
kurt26

kurt26

tek_dileğim, post: 1334953, member: 83361Amiinn inşaallah kardeşim..
Rabbim bizleri hayırda kullandığı kullarından eylesin inşaallah..

amin inşallah.
Beautiful_1064

Beautiful_1064

Mübarek Üye · 951 mesaj

HammaLım ben dedim..NasıL_? dedi.ELimden tutmasını biLenin yüReğini taşırım dedim...ღ ღ
ebuzer25

ebuzer25

Mübarek Üye · 1.845 mesaj

günah arıya benzer;agzı ballı kuyrugu zehirlidir...
Aşk-ı Hicab

Aşk-ı Hicab

Amerikalı gazeteci Afrikalıya sorar: ''Siz niye bu kadar aç ve yoksulsunuz?
''Gazetecinin garip, biraz da naif sorusu Afrikalı tarafından şöyle
cevaplanır: ''Siz bu kadar tok ve zengin olduğunuz için..!''

ferahhfeza

ferahhfeza

Mübarek Üye · 10.922 mesaj

''İçinizden ne geçiyorsa, paylaşabilirsin kardeşim''
içimden;'içimden geçeni paylaşırsam içimden geçen olmaz ki dilimden çıkan olur ' demek geçiyor içimden demiyecegim elbette :)

içimden ; esselamü aleykum ve rahmatullahi ve berakatuhu demek geçiyor ..
kardelele

kardelele

Mübarek Üye · 15.425 mesaj

Gününüz feyizli ve bereketli geçsin canım kardeşlerim.allaha emanet olun.dualarımdasınız.
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.