🔒 Yahudiler gibi sallanmayın

1.737 görüntülenme · 10 yanıt

🔒 Konu kilitli
Paylaş:
_AYDIN_

_AYDIN_

Mübarek Üye · 1.485 mesaj

Yahudiler gibi sallanmayın!”

Sahabelerden Ümmü Ruman (r.a.), namaz kılarken sallanıyordu. Onu bu halde gören eşi Hazret-i Ebu Bekir, öyle bir azarladı ki, Ümmü Ruman neredeyse namazdan çıkacaktı.

Daha sonra Hz. Ebû Bekir, şiddetle uyarmasının sebebini şöyle açıkladı:

– Resulullah (a.s.m.) şöyle buyuruyordu: “Herhangi biriniz namaza durduğunda her tarafı sakin olsun, Yahudiler gibi sallanmasın. Zira namazda her tarafın sükûnet içinde olması, namazın tamamındandır.”
(tirmizi)
Ahmed Muhammed

Ahmed Muhammed

Mübarek Üye · 861 mesaj

Allahü Teala razı olsun.
_AYDIN_

_AYDIN_

Ahmed MuhammedAllahü Teala razı olsun.

RAbbim cümlemizden razı olsun inşa-Allah kardeşim...
selam ve baki dua'ile,selametle kalınız...
kardelen_misali_

kardelen_misali_

Aktif Üye · 90 mesaj

عن أبي عِمَارةَ الْبراءِ بْنِ عازِبٍ رضي اللَّه عَنْهُمَا،
قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وسَلَّمَ :

يَا فُلاَنٌ إِذَا أَويْتَ إِلَى فِرَاشِكَ فَقُلْ: اللَّهُمَّ أَسْلَمْتُ نَفْسِي إِلَيْكَ، وَوَجَّهْتُ وَجْهِي إِلَيْكَ، وَفَوَّضْتُ أَمْرِي إِلَيْكَ، وَأَلْجَأْتُ ظَهْرِي إِلَيْكَ رَغْبَةً وَرَهْبَةً إِلَيْكَ، لاَ مَلْجَأَ وَلاَ مَنْجَى مِنْكَ إِلاَّ إِلَيْكَ، آمَنْتُ بِكِتَابِكَ الَّذِي أَنْزَلْتَ، وَبِنَبِيِّكَ الَّذِي أَرْسَلْتَ، فَإِنَّكَ إنْ مِتَّ مِنْ لَيْلَتِكَ مِتَّ عَلَى الْفِطْرَةِ، وَإِنْ أَصْبَحْتَ أَصَبْتَ خَيْراً.

Hazreti Ebû Imare Berâ İbn Âzib (radıyallâhu anh)’ın rivayet ettiğine göre,
Ruh-u Seyyidi’l-Enâm (aleyhi elfü elfi salâtin ve selâm) Efendimiz şöyle buyurmuştur:

Ey uyumaya niyetlenen kimse, yatağına uzandığın zaman şöyle de: “Allahım nefsimi Sana teslim ettim, bütün benliğimle Sana yöneldim; işlerimi Sana emanet ettim, sırtımı Senin kudretine dayadım. Senin rahmetinden ümitvârım, gazabından da korkuyorum. Senin dergahından başka ne iltica edilecek bir yer var, ne de güvenilir bir mekan; Senin merhametine sığınıyor ve Senden eman diliyorum.. diliyor ve indirdiğin Kitab'a, gönderdiğin Peygamber'e (aleyhissalâtu vesselâm) imanımı ikrar ediyorum.”
Şayet bunu okuduğun gece ölecek olursan fıtrat üzere (mü’mince) ölmüş olursun; eğer sabaha erersen, hayır bulursun.

[Buhârî, Daavât 7,9; Tevhid 34; Müslim, Zikr 56, (2710); Tirmizî, Daavât 76, (3391)]
abdullah1354

abdullah1354

Kıdemli Üye · 135 mesaj

saolasın öğrendiğim iyi oldu çünkü ben namazda ayakta iken yanlış anlamayın biraz sallanırımr
_AYDIN_

_AYDIN_

abdullah1354, post: 1310237, member: 98391saolasın öğrendiğim iyi oldu çünkü ben namazda ayakta iken yanlış anlamayın biraz sallanırımr

sen sağol kardeşim...
selam ve dua'ile...
arzu74

arzu74

Mübarek Üye · 2.336 mesaj

emeğinize sağlık.selamlar.
kardelele

kardelele

Mübarek Üye · 15.425 mesaj

Hayırlı günler diliyorum.
Allah razı olsun.selametle kalın.
_AYDIN_

_AYDIN_

arzu74, post: 1310867, member: 107044emeğinize sağlık.selamlar.

sağol kardeşim...
ve aleyküm selam...
_AYDIN_

_AYDIN_

kardelele, post: 1310896, member: 82164Hayırlı günler diliyorum.
Allah razı olsun.selametle kalın.

ecmain inşaALLAH kardeşim
selam ve dua'ile
Paylaş:

İlgili Konular

🔒 Bu konu kilitli; yeni cevap yazılamaz.