Bu doğrultuda " Ey iman edenler! Sabrederk ve namaz kılarak Allah'tan yardım dileyin. Şüphe yok ki Allah sabredenlerle beraberdir." (Bakara 2/153) ayeti bizlere mümin olmanın lezzetine varmanın yolunu göstermektedir.
Allah her an bizimledir
1.125 görüntülenme · 8 yanıt
Bu dünya hayatında başıboş bırakılmayan insanoğlu bir taraftan Allah'ın rahmet deniziyle kuşatılmışken, diğer yandan yapıp ettikleri konusunda imtihan edilmektedir. "Nerede olsanız,o sizinle beraberdir. Allah bütün yaptıklarınızı hakkıyla görendir." (HADİD,57/4) " Göklerdeki ve yerdeki her şeyi Allah'ın bildiğini görmüyor musun? Üç kişi gizlice konuşmaz ki, dördüncüleri o olmasın . Beş kişi gizlice konuşmaz ki altıncıları o olmasın" (Mücadele , 58/7) şeklindeki ayetler , insanın her an bu sorumluluğa uygun hareket etmesi gerektiğini hatırlatmaktadır. Bizim bu sorumluluk ve dünya hayatında karşılaştığımız zorluklar karşısında ümitsizliğe kapılmamamız gerekir. Yüce Allah"Korkmayın, çünkü ben sizinle beraberim, işitirim ve görürüm." (Taha, 20/46) müjdesiyle dünya hayatında yalnız olmadığımızıbize haber vermektedir. İnsana düşen , Allah'a gönülden bağlı olarak, O'nun hoşnutluğunu kazanacak işler yapmak ve bir nimet elde ettiğinde şükür, bir sıkıntı karşısında sabır içinde olmaktır.
Bu doğrultuda " Ey iman edenler! Sabrederk ve namaz kılarak Allah'tan yardım dileyin. Şüphe yok ki Allah sabredenlerle beraberdir." (Bakara 2/153) ayeti bizlere mümin olmanın lezzetine varmanın yolunu göstermektedir.
her daim Rabbim bizimle ALLAHIN yolunda gitmeyi her kula nasip etsin amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnn
her daim Rabbim bizimle ALLAHIN yolunda gitmeyi her kula nasip etsin amiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiinnnnnnnnnn
Moderatör
✦ Mübarek Üye
- Tepki
- 511
- Ödül
- 113
Moderatör · ✦ Mübarek Üye · 6.148 mesaj
"Korkmayın, çünkü ben sizinle beraberim, işitirim ve görürüm." (Taha, 20/46)
selamün Aleyküm
Allah celle celalüh razı olsun. Rabbimizin her bir kelamı bir diğerinden daha çok etkiliyor adamı
ama bu da bir başka etkiledi.
inşallah düşünüp anlayanlardan oluruz.
selam ve dua ile
selamün Aleyküm
Allah celle celalüh razı olsun. Rabbimizin her bir kelamı bir diğerinden daha çok etkiliyor adamı
selam ve dua ile
zaten bir insana bir çocuğa Allahın her an bizimle olduğunu ve her yaptığımızın hesabını vereceğimizi öğretebilirsek en büyük faydayı vermiş olacağız. eminim yapabileceği birçok şeyden geri kalacaktır. paylaşımınız çok kıymetli kardeşim Allah razı olsun
selamün aleyküm
selamün aleyküm
NDYZLFBu dünya hayatında başıboş bırakılmayan insanoğlu bir taraftan Allah'ın rahmet deniziyle kuşatılmışken, diğer yandan yapıp ettikleri konusunda imtihan edilmektedir. "Nerede olsanız,o sizinle beraberdir. Allah bütün yaptıklarınızı hakkıyla görendir." (HADİD,57/4) " Göklerdeki ve yerdeki her şeyi Allah'ın bildiğini görmüyor musun? Üç kişi gizlice konuşmaz ki, dördüncüleri o olmasın . Beş kişi gizlice konuşmaz ki altıncıları o olmasın" (Mücadele , 58/7) şeklindeki ayetler , insanın her an bu sorumluluğa uygun hareket etmesi gerektiğini hatırlatmaktadır. Bizim bu sorumluluk ve dünya hayatında karşılaştığımız zorluklar karşısında ümitsizliğe kapılmamamız gerekir. Yüce Allah"Korkmayın, çünkü ben sizinle beraberim, işitirim ve görürüm." (Taha, 20/46) müjdesiyle dünya hayatında yalnız olmadığımızıbize haber vermektedir. İnsana düşen , Allah'a gönülden bağlı olarak, O'nun hoşnutluğunu kazanacak işler yapmak ve bir nimet elde ettiğinde şükür, bir sıkıntı karşısında sabır içinde olmaktır.
emeğinize sağlık .allaha emanet olun.selamlar
mir_erhan"Korkmayın, çünkü ben sizinle beraberim, işitirim ve görürüm." (Taha, 20/46)
selamün Aleyküm
selam ve dua ile
Aleyküm Selam
Allah hepimizden razı olsun..
Hayırlı kandiller
nuuurBu doğrultuda " Ey iman edenler! Sabrederk ve namaz kılarak Allah'tan yardım dileyin. Şüphe yok ki Allah sabredenlerle beraberdir." (Bakara 2/153) ayeti bizlere mümin olmanın lezzetine varmanın yolunu göstermektedir.
Amin .. Amin.. kardeşim
Selam ve dua ile.
sıla1zaten bir insana bir çocuğa Allahın her an bizimle olduğunu ve her yaptığımızın hesabını vereceğimizi öğretebilirsek en büyük faydayı vermiş olacağız. eminim yapabileceği birçok şeyden geri kalacaktır. paylaşımınız çok kıymetli kardeşim Allah razı olsun
selamün aleyküm
Aleyküm Selam Sıla Ablacım..
İnşallah çocuklarımıza öğretenlerden oluruz. Hayırlı kandiller
Selam ve dua ile..
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/71333-allah-her-an-bizimledir · 25.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- De ALLAH ALLAH ALLAH Şiirler 10 cevap
- Allah Allah Hak Bir Allah Şiirler 1 cevap
- Allah namına ver.. Allah namına al.. Allah namına başla.. Bismillah.. Dini sohbet 12 cevap
- Allah'ı İnkar Etme, Allah'ın Varlığını Kabul etmeme, Allah'ı Reddetme, Ateizm, Ateist Allah (c.c) Hazretleri 1 cevap
- Allah sevgisi ve Allah korkusu Allah (c.c) Hazretleri 5 cevap
- allah de kalbim allah dinleyin çok güzel İlahiler ve Ezgiler 8 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.