Kiminle Evleneyim ?

9.487 görüntülenme · 52 yanıt

Paylaş:
Huyela

Huyela

Mübarek Üye · 2.345 mesaj

ZÜHRE_S.a bende bir şey sormak istiyorum dini yönden denkler fizik olarak da yakışıyorlar hatta bayan daha güzel ama yaş farkı var 5.6 yaş bu evlilik için engel olurmu cevabınız için şimdiden teşşekkürler

Efendim büyüklerimize bu soru sorulmuştu. Erkeğin olgun olması halinde yani hanımını idare edebilecek ilm-i siyasete sahib olması durumunda mahsuru olmadığı belirtildi. Yok eğer olgun bir değilse çeşitli sorunlar olabilir .Ama haram değildir tabiki. Aşağıdaki siteden evlilikle ilgili istediğiniz konu hakkında bilgi alabilirsiniz. Dua eder dualarınızı beklerim. Allahü tealaya emanet olunuz.

Evlilik Rehberi - islamda evlilik, islam dininde evlilik, islami evlilik, boşanma, evlilik ve aile...
Bir tel parçası ol ama büyüklerin cereyanını naklet...
Huyela

Huyela

TekBirizAllah razı olsun.

Yazandan ve yayınlıyandan inşaAllah.

Çok önemli konu.
Bazı şeyler kafamda daha netleşti.

Cenabı Hak cümlemizden razı olsun.

Böyle bir şeye vesile olduysam ne mutlu bana.

Dua eder dualarınızı beklerim efendim.
ZÜHRE_

ZÜHRE_

Yeni Üye · 0 mesaj

S. A allah razı olsun ben erkeğin yaşının küçük olmasının dinimzce sakıncası varmı demek istemiştim yakınımda böyle bir çift var bayan büyük ama erkek küçük olmasına rağmen görünüş olarak daha büyük duruyor.bayan çok güzel bir hanım birbirlerine sevgi ve saygıları var anlşıyorlar bayan yaşını söylemedğiğ zamanerkekten daha küçük olduğunu sanıyorlar ama yinede toplumuzda kadının büyük olması iyi görülmüyor
Huyela

Huyela

ZÜHRE_S. A allah razı olsun ben erkeğin yaşının küçük olmasının dinimzce sakıncası varmı demek istemiştim yakınımda böyle bir çift var bayan büyük ama erkek küçük olmasına rağmen görünüş olarak daha büyük duruyor.bayan çok güzel bir hanım birbirlerine sevgi ve saygıları var anlşıyorlar bayan yaşını söylemedğiğ zamanerkekten daha küçük olduğunu sanıyorlar ama yinede toplumuzda kadının büyük olması iyi görülmüyor

Cenabı Hak cümlemizden razı olsun efendim. Bende onu yazdım zaten .Büyüklerimize sorulmuştu derken o soru sorulmuştu. Anlattığınız gibi durumlarda mahsuru olmadığı belirtiliyor. Yani erkek küçük olmasına rağmen kadının o yaş farkını kapatabilecek kapasitede ise mahsuru olmaz buyuruluyor.

Dua eder dualarınızı beklerim efendim.
Huyela

Huyela

ghost68eline saglik bende uzun zamandir almanyaveya diger ulkeler olsun musluman kadi ile gayri muslim erkek evlenmelerine karsi oldum gibi cok kizardim ve icim yanardi af buyurun kafirin altina yatiyor diye beni aydinlattin icime su serpdin mademki evlendiklerinde dinden cikiyorlar ozaman ne turk ne kurt nede arap deyiller kabul de edilemez madem onlarin cocuklarin dunyaya getiriyorlar .. kafir kafirin cocugunu tasirda getirirde bundan sonra baska cerceveden bakacagim ve elimden geldince uyaracagim su bizim benlini kaybetmis su-ursuz muslumanlari -

Sizde sağolun.

Selam ve dua eder dua beklerim.
can kırıkları

can kırıkları

Mübarek Üye · 1.967 mesaj

insanlarin bir kismi abdestli namazli yada tesettürlü olmasina bakmiyor maalesef diş güzelliğine bakiyor....
Nitekim aile içi çatlaklar oluşuyor... Temelden din eğitimi almak gerekki gün geldiğinde çatlayacak bir inanç yapisi olmasin.......
_SeNaToR_

_SeNaToR_

Yasaklı Kullanıcı · ✦ Mübarek Üye · 1.220 mesaj

ZÜHRE_S. A allah razı olsun ben erkeğin yaşının küçük olmasının dinimzce sakıncası varmı demek istemiştim yakınımda böyle bir çift var bayan büyük ama erkek küçük olmasına rağmen görünüş olarak daha büyük duruyor.bayan çok güzel bir hanım birbirlerine sevgi ve saygıları var anlşıyorlar bayan yaşını söylemedğiğ zamanerkekten daha küçük olduğunu sanıyorlar ama yinede toplumuzda kadının büyük olması iyi görülmüyor

Kardeş;Erkeğin yaşının küçük olması neden dini bir sakınca olacakki...Efendimiz(s.a.v.) Kendisinden 15 yaş büyük olan Hatice(r.a) Annemiz ile evlenmiştir.Yani Türk toplumda genelde erkeklerin yaşları büyük olması bir dini sakıncanın olduğunu anlamına gelemez ki...Önemli olan uyumlu olabilmeli anlaşabilmeliler değil mi.
Reva

Reva

Üye · 14 mesaj

can kırıklarıinsanlarin bir kismi abdestli namazli yada tesettürlü olmasina bakmiyor maalesef diş güzelliğine bakiyor....
Nitekim aile içi çatlaklar oluşuyor... Temelden din eğitimi almak gerekki gün geldiğinde çatlayacak bir inanç yapisi olmasin.......

çok doğru.. sevmek çok ucuz bugünlerde.. Aile bile umurlarında olmuyor..Temel sağlam olmayınca da getirileri işte şimdi hergün mutosyon geçiren bir gençlik..

Mantıklı bir evlilik yapmak hem aile hem akıl sağlığı hem huzur açısından çok önemli.. Birde çok konuşan zeki bir eşi, az konuşan saf bir kadına tercih edin (diyorlar).. Bence çok mantıklı. Bu demekki zaten az konuşan kadın mutavazi ve yaşanılası oluyor.. )
Huyela

Huyela

can kırıklarıinsanlarin bir kismi abdestli namazli yada tesettürlü olmasina bakmiyor maalesef diş güzelliğine bakiyor....

Yani dinini bilen seven ve kayıran kimseler. Yoksa sadece bilmek yetmiyor.
Huyela

Huyela

Revaçok doğru.. sevmek çok ucuz bugünlerde.. Aile bile umurlarında olmuyor..Temel sağlam olmayınca da getirileri işte şimdi hergün mutosyon geçiren bir gençlik..

Mantıklı bir evlilik yapmak hem aile hem akıl sağlığı hem huzur açısından çok önemli.. Birde çok konuşan zeki bir eşi, az konuşan saf bir kadına tercih edin (diyorlar).. Bence çok mantıklı. Bu demekki zaten az konuşan kadın mutavazi ve yaşanılası oluyor.. )

Ee saliha br hanım cennet nimetidir.. buyuruluyor. Çok konuşan zeki bir kadın tavsiye edilmiyor. Her konuda olduğu gibi buradada dinimizin emrine itaat eden rahat ediyor.
pembe rüya

pembe rüya

Üye · 38 mesaj

Allah razı olsun
Huyela

Huyela

pembe rüyaAllah razı olsun

Dua eder dua beklerim.
Huyela

Huyela

TekBirizAllah razı olsun.

Yazandan ve yayınlıyandan inşaAllah.

Çok önemli konu.
Bazı şeyler kafamda daha netleşti.

Selam ve dua eder dualarınızı beklerim.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.