Böceğin Rızkı

3.400 görüntülenme · 39 yanıt

Paylaş:
layla41

layla41

Üye · 37 mesaj

böceğin rıskı

böceğin rıskı

Hazret-i Süleymân (a.s.) bir gün, deniz kenârında oturmuşlar idi. Bir karıncanın geldiğini gördü. Ağzında bir yeşil yaprak tutardı. Deniz kenârına ulaşdı. Sudan bir kurbağa çıkdı. O yaprağı karıncadan alıp, denize döndü. Karınca geri döndü.
Karıncadan sordular ki,
- Bunun hikmeti nedir.
Karınca cevâb verdi ki,
-Bu deryânın ortasında, Allahü Sübhânehü ve teâlâ hazretleri bir taş halk etmişdir. O taşın içinde bir böcek halk etmişdir. Beni onun rızkına sebeb etmişdir. Ben her gün o nesneyi, ona yetecek kadar rızkı getiririm. Deniz kenârına ulaşdırırım. Allahü teâlâ hazretlerinin, kurbağa sûretinde yaratdığı bir meleği o rızkı benden alır, o böceğe verir. O böcek, Allahü tebâreke ve teâlâ hazretlerinin kudreti ile, fasîh dil ile söyler ki;
-Sübhânallah ki, beni halk etdi, deniz ortasında ve taş arasında bana mekân verdi. Benim rızkımı unutmadı. İlâhî, ümmet-i Muhammedi ümîdsiz etme!
sudelet

sudelet

Kıdemli Üye · 236 mesaj

s.a. paylaşım için teşekkürler ALLAH razı olsun
Ahmet&Gizem

Ahmet&Gizem

Kıdemli Üye · 478 mesaj

S.A. ÇOK GÜZEL YA RABBİM RIZKI VEREN YÜCE RABBİM.SUBHANALLAHİ VEBİ HAMDİHİ
Rüyam3

Rüyam3

Mübarek Üye · 2.204 mesaj

Selamün Aleyküm
Canım çok güzel bir hikaye emeğine sağlık beğendim selametle
Rabbime emanetsin :H
nuresma

nuresma

Mübarek Üye · 2.975 mesaj

selamun aleykum.
kardeşim,Allah razı olsun.
herşeye rızık veren, Er-Rezzak'a gönülden tevekkül edebilmemiz duasıyla...
selam ve dua ile...
Sözünüzü gizleyin, yahut onu açığa vurun; (fark etmez). Şüphesiz Allah, sinelerin özünü (kalplerde olanı) hakkıyla bilir.

özgürlüğün özgürlüğümüzdür Kudüs
dinci

dinci

Mübarek Üye · 2.686 mesaj

selamün aleyküm emeyine sağlık kardeşim çok güzeldi her yaradılanın bir sebebi vardır rızkından şüphe edenler okuyupta utansın
mübarek

mübarek

Aktif Üye · 65 mesaj

sa SAĞ OL KARDEŞİM allah razı olsun A.E.O
berlika

berlika

Üye · 29 mesaj

Allah bir kulun rızkını kestiğinde canını alırmış rabbim helal rızıktan ayırmasın
filistin kılıçı

filistin kılıçı

Aktif Üye · 54 mesaj

ALLAH razı olsun emeğine sağlık
pinar1988

pinar1988

Kıdemli Üye · 322 mesaj

Böceğin rızkı

Böceğin rızkı

Hazret-i Süleymân (a.s.) bir gün, deniz kenârında oturmuşlar idi. Bir karıncanın geldiğini gördü. Ağzında bir yeşil yaprak tutardı. Deniz kenârına ulaşdı. Sudan bir kurbağa çıkdı. O yaprağı karıncadan alıp, denize döndü. Karınca geri döndü.
Karıncadan sordular ki, Bunun hikmeti nedir.
Karınca cevâb verdi ki,
-Bu deryânın ortasında, Allahü Sübhânehü ve teâlâ hazretleri bir taş halk etmişdir. O taşın içinde bir böcek halk etmişdir. Beni onun rızkına sebeb etmişdir. Ben her gün o nesneyi, ona yetecek kadar rızkı getiririm. Deniz kenârına ulaşdırırım. Allahü teâlâ hazretlerinin, kurbağa sûretinde yaratdığı bir meleği o rızkı benden alır, o böceğe verir. O böcek, Allahü tebâreke ve teâlâ hazretlerinin kudreti ile, fasîh dil ile söyler ki;
-Sübhânallah ki, beni halk etdi, deniz ortasında ve taş arasında bana mekân verdi. Benim rızkımı unutmadı. İlâhî, ümmet-i Muhammedi ümîdsiz etme!
Ahmed_1907

Ahmed_1907

Mübarek Üye · 992 mesaj

Sen yeterki rızkını ara mutlaka ama mutlaka cenab-ı allah'ım sana biir yerler den çok veya az rızkını vermiştir.allah rızkımızı kesmesin inşallah
emeğine sağlık allah razı olsun ....
HERLAFA VERİLECEK CEVABIM VARDIR LAKİN ÖNCE LAFA BAKARIM LAFMI DİYE
SONRADA SÖYLEYENE BAKARIM ADAMMI DİYE...
cakdoc

cakdoc

Mübarek Üye · 1.507 mesaj

cok guzel Alalh razi olsun..
TakeOne

TakeOne

Mübarek Üye · 6.069 mesaj

İlâhî, ümmet-i Muhammedi ümîdsiz etme!

garip_yolcu

garip_yolcu

Kıdemli Üye · 165 mesaj

Böceğin rızkı

Böceğin rızkı

Karıncadan sordular ki,

- Bunun hikmeti nedir.

Karınca cevâb verdi ki,

ELİZAN

ELİZAN

Kıdemli Üye · 418 mesaj

İlâhî, ümmet-i Muhammedi ümîdsiz etme!
amim amin amin Allah cc razı olsun çok düşündürücü bir kıssa inşallah anlarız
islamaşığı

islamaşığı

Yasaklı Kullanıcı · ★ Kıdemli Üye · 128 mesaj

"ALLAH C.C." razı olsun kardeşim,emeğine sağlık...
dua ile.....
KalemdarSilahşör

KalemdarSilahşör

Kıdemli Üye · 214 mesaj

ALLAH razı olsun kardeşim
pinar1988

pinar1988

Kıdemli Üye · 322 mesaj

Böceğin rızkı

Böceğin rızkı

Karıncadan sordular ki, Bunun hikmeti nedir.
Karınca cevâb verdi ki,
-Ammar Bin Yasir-

-Ammar Bin Yasir-

Mübarek Üye · 4.864 mesaj

selamun aleyküm :)
VaVeyla

VaVeyla

Mübarek Üye · 11.102 mesaj

allah razı olsun
gerçekten çok güzel paylaşımdı
Rabbim herkesin rızkını veriyor:)
Paylaş:

İlgili Konular