Bunun hesabını veremem

790 görüntülenme · 3 yanıt

Paylaş:
gamzeli73

gamzeli73

Kıdemli Üye · 103 mesaj

Birisi, evliyanın büyüklerinden Bekr bin Abdullah el-Müzenî "rahmetullahi aleyh" hazretlerine kötü sözler söyledi. O da hiç cevap vermeyip, sükût ile karşıladı. Adam bu sefer, daha da ileri gitti. Daha kötü sözler söyledi. Bunun üzerine, Bekr bin Abdullah hazretlerine, “niçin ona cevap vermiyorsun, suskun duruyorsun. Baksana sana neler söylüyor” denilince;

“Ben onu tanımıyorum ve onun hakkında, kötü bir şey bilmiyorum ki, bir şey söyleyeyim. Eğer bir kelime konuşsam, bunun hesabını veremem. Fakat onun benim hakkımda söyledikleri eğer doğru ise, Allahü teâlâ beni affetsin, yalan ise onu affetsin” dedi.
"Ey ümmetim ve eshabım! Sizler sabahları kalkarken şu duayı okuyun:
"Sübhânallahi ve bihamdihi, subhânallahil'az'im" Hadîs-i şerîf"
_ahraz_

_ahraz_

Kıdemli Üye · 264 mesaj

Selamun aleyküm kardeşim...
Emeğine sağlık.Allah hesabını veremeyeceğimiz amel nasip etmesin varsa da affetsin...Selam ve dua ile...
lale&gül

lale&gül

Mübarek Üye · 2.137 mesaj

Allah razı olsun çok etkilendim
Rasûlullah (sav) buyuruyor: “Dünya tatlıdır ve manzarası hoştur. Şüphesiz ki Allah dünyanın idaresini size verecek ve nasıl davranacağınıza, ne gibi işler yapacağınıza bakacaktır. O halde dünyadan sakının…” (Müslim, Zikr 99)
sewim

sewim

Kıdemli Üye · 201 mesaj

selamun aleykum...

ne güzel yazı yazmısın arkadasım cok saol..kimseyi tanımadan bilmeden yargılayıp onun hakkında kötü konusup düşünmeyelim..

allah affetsin cümlemizi..

gönül gözün her daim acık olsun..
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.