Kur'an Fransa'dan kuvvetli ise ben ne yapayım ?

951 görüntülenme · 9 yanıt

Paylaş:
burak_55

burak_55

Kıdemli Üye · 352 mesaj

Cezayir’in istilasından yüz sene geçtikten sonra bir Fransız hakimi Cezayir’de şunları söylüyor: “Müslümanları yenebilmemiz için Kur’an’ı ellerinden almalı ve kalplerinden söküp atmalıyız!”

Bu ve buna benzer konuşmalar ve mesajlar neticesinde alınan kararlar, Fransa’da garip uygulamalara sebep oldu. Cezayirli Müslüman gençlerin kalbinden Kur’an’ı Kerim'i, hayatlarından da tesirlerini kaldırmak için çalışmalara başladılar.

Pilot bir çalışma olarak Cezayir’den on tane Müslüman genç kızı alarak Fransa’ya getirdiler. Onları Fransız okullarına kaydettiler. Fransız elbiseleri giydirdiler. Fransızca’yı öğretip kültürlerini de iyice telkin ettiler. Artık bu Müslüman kızlar, her şeyleriyle Fransız’a benzemişlerdi.

Aradan on sene kadar bir zaman geçtikten sonra, bu Müslüman kızların her şeyleriyle Fransızlaştıklarını ve bu konuda uyguladıkları metodla ne kadar başarılı olduklarını herkese göstermek için büyük ve geniş katılımlı bir tören düzenlediler.

Bu törene; bakanlar, üst düzey bürokratlar, gazeteciler, Fransızların bu politikasını destekleyen yabancı diplomatlar ve daha pek çok kimse davet edildi. Ancak törenin daha başında davetliler, hiç beklemedikleri bir sürpriz ile karşılaştılar.

Çünkü gözler tam sahneye çevrilip, heyecanlı bir sessizlik ortalığı kaplamıştı ki, her şeyleriyle Fransızlaştıkları söylenen Cezayirli Müslüman kızlar, kendi inançları doğrultusundaki İslâmî kıyafetleriyle salona girivermişlerdi.
Bir anda salon, hayret nidaları, çığlıklar, gürültüler, bağrışmalarla doldu. Bazıları ayağa fırlayıp feryad ediyordu.

- Fransa, yüz küsür senedir Cezayir’de ne yaptı?

Fransa’nın müstemlekeler bakanı Lachost, perişan bir şekilde ayağa kalkıp çaresizlik içinde şu cevabı verdi:

- KUR’AN FRANSA’DAN DAHA KUVVETLİ İSE BEN NE YAPAYIM?!
pinar1988

pinar1988

Kıdemli Üye · 322 mesaj

çok anlamlı bir paylaşım RABBİM razı olsun. bu tür milletlere karşı kendimizi KUR'AN-I KERİM ALLAHA İMAN VE PEYGAMBERİN SÜNNETLERİYLE KORUMALIYIZ. RABBİM CÜMLEMİZİN YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH...
burak_55

burak_55

Kıdemli Üye · 352 mesaj

pinar1988çok anlamlı bir paylaşım RABBİM razı olsun. bu tür milletlere karşı kendimizi KUR'AN-I KERİM ALLAHA İMAN VE PEYGAMBERİN SÜNNETLERİYLE KORUMALIYIZ. RABBİM CÜMLEMİZİN YARDIMCISI OLSUN İNŞALLAH...

Allâh cümlemizden razı olsun.

evet çok doğru.

amin.inşallah.
gülsengül

gülsengül

Mübarek Üye · 5.816 mesaj

Selamünaleyküm kardeşim
Allah razı olsun emeğine sağlık çok güzel bir paylaşımdı...
bu demek oluyorki biz kurana sarıldıktan sonra yüz yılda geçse bişey değişmeyecektir...
kimse bizim inancımızdan dödüremeyecektir..
selam ve dua ile..
burak_55

burak_55

Kıdemli Üye · 352 mesaj

gülsengül, post: 1066032, member: 99740Selamünaleyküm kardeşim
Allah razı olsun emeğine sağlık çok güzel bir paylaşımdı...
bu demek oluyorki biz kurana sarıldıktan sonra yüz yılda geçse bişey değişmeyecektir...
kimse bizim inancımızdan dödüremeyecektir..
selam ve dua ile..

AleykümSelam abla

Allah cümlemizden razı olsun.

Measselam Veddua
Çeşm-i Bülbül

Çeşm-i Bülbül

Mübarek Üye · 13.384 mesaj

allah razı olsun emeğinie sağlık
.....

Bir gemi arıyorum pusulası İmandan.
Alıp götürsün beni bu hüzünlü limandan..

NFK
erzsalih

erzsalih

Mübarek Üye · 967 mesaj

Allah razı olsun değerli kardesim. Oradaki cezayirli müslüman kız kardeslerimizi tebrik etmek isterim onların oyunlarına gelmemişler helal olsun onlara. Cezayirdeki ve onun gibi sömürge altında olan bütün müslüman davletlere Allah yar ve yardıcısı olsun
akinkaradag

akinkaradag

Kıdemli Üye · 308 mesaj

Allah'ın selamı,rahmeti ve bereketi ebedi ve daimi olarak üzerinize olsun.

Paylaşımınızdan dolayı elinize sağlık
kimkimdir

kimkimdir

Mübarek Üye · 6.610 mesaj

GÜÇ VE KUDRET YALNIZ ALLAHINDIR...
HAKİMİYET HAKKINDIR..
Besmele...Selam...Dua...
burak_55

burak_55

Kıdemli Üye · 352 mesaj

şehadetgülü, post: 1066378, member: 19234- KUR’AN FRANSA’DAN DAHA KUVVETLİ İSE BEN NE YAPAYIM?!

allah razı olsun emeğinie sağlık

erzsalih, post: 1066392, member: 99740Allah razı olsun değerli kardesim. Oradaki cezayirli müslüman kız kardeslerimizi tebrik etmek isterim onların oyunlarına gelmemişler helal olsun onlara. Cezayirdeki ve onun gibi sömürge altında olan bütün müslüman davletlere Allah yar ve yardıcısı olsun

akinkaradag, post: 1066766, member: 83361Allah'ın selamı,rahmeti ve bereketi ebedi ve daimi olarak üzerinize olsun.

Paylaşımınızdan dolayı elinize sağlık

Allâh cümlemizden razı olsun.
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.