Windowsun hiç bilinmeyen özelliği
5.640 görüntülenme · 39 yanıt
Selamun aleyküm.Chat ortamında bilgisayar dilinden çok iyi anlayan birisi demişti bana pc nde con adıyla klasor oluşturamazsın diye.Başta inanmadım nedeni sordum o cevabını yazmadan bir denim bakim dedim klasoru oluşturacakmıyım diye.Denedim ama olmadı nedenine gelince oda bilmiyor :)
GunahkarKuLSelamun aleyküm.Chat ortamında bilgisayar dilinden çok iyi anlayan birisi demişti bana pc nde con adıyla klasor oluşturamazsın diye.Başta inanmadım nedeni sordum o cevabını yazmadan bir denim bakim dedim klasoru oluşturacakmıyım diye.Denedim ama olmadı nedenine gelince oda bilmiyor :)
valla bende bilmiyorum nedenini:)

oguzhantrks.a harbidende olmadı
ve aleyküm selam evet bende denedim bi türlü olmadı:evetaeol.yenisiniz sanırım aramıza hoşgeldiniz.yararlı forumlarınızda görüşmek üzere inşallah.

minougSelam kardeşim evet olmuyor gerçekten ilginç sağol paylaşım için
ve aleykum selam kardeşim allaha emanet olunuz

müslüman-türkler, post: 886251, member: 41750 dedigin gibi denedim olmuyor.bilgi için sağol.
önemli değil.selametle

Nevin_1982Bir Hintli hic kimsenin Windows'da "con" isimli bir
klasor olusturamayacagini farketmis.
Cok ilginc ve inanilmaz bir durum. Bill gates dahil
Tum microsoft ekibi bunun neden olduguna bir cevap
bulamamis.
Inanmiyorsaniz kendiniz deneyin
inanılmaz ama gerçek!!!!
neden acaba??CON :
Con Bir Ms-dos Dosyasıdır Ve Aşağıdaki Görevi Yapar...
Con - Console; Ekran Ve Klavye Giriş çıkışlarını Yakalamak Kontrol Etmek - Handle ınput And Output.
Bu Nedenle Aynı ısim Altında Başka Bir Dosya Açılamıyor, Ayrıca;
Nul, Aux, Lpt1, Com1 Adı Altında Da Dosya Açamıyorsunuz, Durum Budur.
yine de Con Klasörü Oluşturulabilir Benim Bildiğim Buda Msdos Kodu Mkdir\\.\c:\con Ve Dosyayı Silmek ıçin Rm\\.\c:\con şeklinde Con Yerine Diğer Yazılamıyan Dosyalarıda Yazabiliriz
Con - Console; Ekran Ve Klavye Giriş çıkışlarını Yakalamak Kontrol Etmek - Handle ınput And Output.
yine de Con Klasörü Oluşturulabilir Benim Bildiğim Buda Msdos Kodu Mkdir\\.\c:\con Ve Dosyayı Silmek ıçin Rm\\.\c:\con şeklinde Con Yerine Diğer Yazılamıyan Dosyalarıda Yazabiliriz
ismaileCON :
verdiğiniz bilgiler için allah razı ola pek algılayamadım şimdi:Dimzanız güzel olmuş:)

con da dahil olmak üzere bazı 3 farkli kelimeleri kullanarak dosya ya da klasör adı kullanamazsınız. zira bunlar windows işletim sistemine ait portların ifadeleridir. sürücüleri ifade eden kısalmaları dosya ya da klasör isimlerinde kullanmanız mümkün değildir.
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/18283-windowsun-hic-bilinmeyen-ozelligi · 31.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Ahududunun bilinmeyen özelliği.. Sağlık ve Yaşam 1 cevap
- Meleklerin koku alma gibi bir özelliği var mı? Dini sohbet 3 cevap
- En İyi Kadınların Beş Özelliği Islamda Kadının Yeri ve Önemi 4 cevap
- Hadislerle müslümanın kırk özelliği ... Hadis-i Şerif 1 cevap
- Cumanın özelliği Nedir?neden Kıymetlidir? Dini sohbet 2 cevap
- Mü'minlerin Özelliği..!! Tasavvûf 18 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.