Kul hakkı her zaman mala yada eşyaya ilişkin olmayabilir.Sövme,kötü söz,alay etme,kalp kırma da birer kul hakkı konusudur.Bunlardan kurtulmak için de tövbe etmek yetmez.Bunlar evvela kul hakkı,ikinci olarak ve aynı zamanda ALLAH hakkıdır.O halde böyle haklar altında olanlar önce ilgili kişiden hellallik alacak,sonrada ALLAHa tövbe edeceklerdir.Bu iki şarttan birinin yerine getirirlmemesi kurtuluşu engeller.
KUL HAKKI
796 görüntülenme · 2 yanıt
RE: KUL HAKKI
selamun aleyküm.paylaşımın için allah razı olsun.kul hakkının öneminin büyük olduğunu biliyordum ve bir daha hatırlmış oldum.lütfen ne şekilde olursa olsun kırmayalım bu fani dünya için birbirimizi.inşaallah...Amin.
selamun aleyküm.paylaşımın için allah razı olsun.kul hakkının öneminin büyük olduğunu biliyordum ve bir daha hatırlmış oldum.lütfen ne şekilde olursa olsun kırmayalım bu fani dünya için birbirimizi.inşaallah...Amin.
RE: KUL HAKKI
“Kim bir kul hakkı yemişse derhal o kardeşi ile helalleşsin. Çünkü (kıyamet günü) dirhem de geçmez dinar da. Böyle olunca o (hak yiyen) kişinin sevapları alınır o adama yüklenir. Eğer sevapları yoksa o hakkını yediği adamın günahları buna yüklenir.” (Buhari, Rikak, 48)
PAYLAŞIM İÇİN ALLAH RAZI OLSUN B)
“Kim bir kul hakkı yemişse derhal o kardeşi ile helalleşsin. Çünkü (kıyamet günü) dirhem de geçmez dinar da. Böyle olunca o (hak yiyen) kişinin sevapları alınır o adama yüklenir. Eğer sevapları yoksa o hakkını yediği adamın günahları buna yüklenir.” (Buhari, Rikak, 48)
PAYLAŞIM İÇİN ALLAH RAZI OLSUN B)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/2954-kul-hakki · 06.09.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
◆İlgili Konular
- Kul hakkı nasıl telafi edilir? İslami Bilgi ve Kaynaklar 1 cevap
- KaDıNıN TaHsİL HaKkI.... Islamda Kadının Yeri ve Önemi 4 cevap
- ANA-BABA HAKKI İslam'da Aile Hayatı 11 cevap
- Benim Hikayem (Kul Hakkı) Dini sohbet 49 cevap
- Anne hakkı ödenmez. Dini sohbet 2 cevap
- Hakkı söylemekten geri durmamak Nasihatler 1 cevap
Giriş yap ve cevap yaz.