Allah Nasıl Misafir Edilir?

10.983 görüntülenme · 117 yanıt

Paylaş:
abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

Çok güzel ve etkileyici bir paylaşım.
Emeğinize sağlık kardeşim...
beyaz_gull

beyaz_gull

Aktif Üye · 59 mesaj

selam

Çok anlamlı ve güzel bi paylaşım. Teşekkür ederiz.
gulcan_mevlut

gulcan_mevlut

Aktif Üye · 85 mesaj

:...............
konyali sema

konyali sema

Aktif Üye · 51 mesaj

Cok güzel bir paylasimdi Allah senden razi olsun kardesim.
EFECE

EFECE

Mübarek Üye · 515 mesaj

çok güzel paylaşım allah razı olsun
gulcan_mevlut

gulcan_mevlut

Aktif Üye · 85 mesaj

Beğendiğinize çok sevindim selametle hayırlı akşamlar
Bi_iznillah

Bi_iznillah

Kıdemli Üye · 299 mesaj

Çünkü ben ne semalara, ne yerlere sığarım, ben ancak aciz bir kulumun kalbine sığarım

ne güzel bir paylaşım ...

Allahım razı olsun....
TakeOne

TakeOne

Mübarek Üye · 6.069 mesaj

Çok güzel paylaşım kardeşim. Teşekkürler... :)

Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

Allah c.c nasıl misafir edilir?

Allah c.c nasıl misafir edilir?

Musa Aleyhisselâmın ümmeti:

- Ya Musa! Rabbimizi yemeğe davet ediyoruz. Buyursun bir gün misafirimiz olsun. Nemiz varsa ikram etmeye hazırız, dediklerinde Musa Aleyhisselâm, onları azarladı. «Nasıl olur, Allah (haşa) yemekten, içmekten ve mekândan münezzehtir» diyerek bir daha böyle bir şeyi akıllarından bile geçirmemelerini tenbihledi. Fakat Musa Kelîmullah Turu Sina'ya çıkıp, bazı münasaatta bulunmak istediğinde, Allah tarafından şöyle nida olundu:

- «Ya Musa neden kullarımın davetini bana getirip söylemiyorsun?»

Musa Aleyhisselâm: «Ya Rabbi, böyle daveti size gelip söylemekten haya ederim. Nasıl olur, Zatı Ulûhiyetiniz onların söylediklerinden beridir» dedi.

Allah (c.c.): «Söyle kullarıma, onların davetine Cuma akşamı geleceğim» buyurdu.

Musa Aleyhisselâm gelip kavmini durumdan haberdar etti, hazırlığa başlandı, koyunlar, sığırlar kesildi. Mümkün olduğu kadar mükellef bir yemek sofrası hazırlandı. Çünkü misafir gelecek olan ne bir vali, ne bir padişah, ne bir başka yaratıktı. Kâinatın yaratıcısı misafir olarak gelecekti. Hazırlıklar tamamlandıktan sonra, akşam üstü uzak yollardan geldiği belli; yorgun argın, üstü-başı birbirine karışmış bir ihtiyar gelip: «Ya Musa! Uzak yollardan geldim, acım, bana bir miktar yemek verin de karnımı doyurayım» dedi. Hz. Musa:

- Acele etme, hele şu testiyi al da biraz su getir bakalım. Senin de bir katkın bulunsun. Biraz sonra Allah (c.c.) gelecek, dedi.

Tabii adam daha fazla diretmeden çekip gitti. Yatsı vakti oldu, beklenen misafir halâ gelmedi. Sabah oluncaya kadar beklediler, halâ gelen giden yoktu. Neyse ümidi kestiler. Hz. Musa taaccüp içinde idi.

İkinci gün Hz. Musa Tur'a gidip:

- Ya Rabbi, mahcup oldum, ümmetim: «Ya Sen bizi kandırdın, ya Allah sözünde durmadı» diyorlar dediğinde, şöyle hitap olundu:

- Geldim ya Musa, geldim. Açım dedim, beni suya gönderdin, bir lokma ekmek bile vermedin. Beni ne sen, ne kavmin ağırladı.» Bunun üzerine Hazreti Musa Kelîmullah:

- Ya Rabbi bir ihtiyar geldi sadece, o da bir kuldu, Allah değildi. Bu nasıl olur? dediğinde Cenabı Allah:

- «İşte ben o kulum ile beraberdim. Onu doyursa idiniz, beni doyurmuş olacaktınız. Çünkü ben ne semalara, ne yerlere sığarım, ben ancak aciz bir kulumun kalbine sığarım. Ben o kulumla beraber gelmiştim. Onu aç olarak geri göndermekle, beni geri göndermiş oldunuz» buyurdu.

Demek ki, Allah için yapılan her şey, bizzat Allah'ın kendisine yapılmış gibi olmakta, Allah o kimseden razı olmaktadır.

Kaynak:
Büyük Dini Hikayeler, İbrahim sıddık İmamoğlu, Osmanlı Yayınevi

alıntı
mervenur16

mervenur16

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

Çok güzeldi sağolasın.
Bilnur

Bilnur

Mübarek Üye · 709 mesaj

mervenur16Çok güzeldi sağolasın.

sağol mervenurcum h.gdin...
mervenur16

mervenur16

Mübarek Üye · 1.098 mesaj

Bilnursağol mervenurcum h.gdin...

Hoşbulduk bilnur.:a32:
özkandemir

özkandemir

Yeni Üye · 1 mesaj

allahrazı olsun kardeşim
abdullah faruk

abdullah faruk

Aktif Üye · 68 mesaj

Teşekkürler
serap8191

serap8191

Mübarek Üye · 6.183 mesaj

selamün aleyküm.çook güzel bir paylaşım.emeğinize sağlık.ALLAHA emanet olun.
<DAMLA>

<DAMLA>

Mübarek Üye · 6.461 mesaj

canomallah razı olsun çok gözel bi paylaşımdı allaha emanet ol..

amin inşallah kardeşim gözlerinize saglık
rabbimize emanetsiniz inşallah
selam ve dua ile
<<B)>>
mst2005

mst2005

Kıdemli Üye · 211 mesaj

Allah razı olsun. Allah bizi nefislerimize uydurmasın.
ismer

ismer

Üye · 18 mesaj

Selamünaleyküm Damla kardeşim cok öenmlı bır konuya değinmişsin Allah razı olsun senden Allah herkesi gafletten korusun Amin...
Paylaş:

İlgili Konular

Giriş yap ve cevap yaz.