Evlilikte iletişimin altın kuralları...

8.603 görüntülenme · 73 yanıt

Paylaş:
abı_hayat

abı_hayat

Mübarek Üye · 5.186 mesaj

* Önce kendinizi tanıyın, duygularınızın farkında olun.

* Eşinizi anlayabilmek için gayret edin, sürekli anlaşılmak için beklemeyin.

* Artık evlendiğinizi, yetişkin olduğunuzu, bazı yeni sorumluluklar yüklendiğinizi kabul edin.

* Her sorun çıktığında �ben babamın evine gidiyorum� veya �ceketimi alır çıkarım� demek çözüm değil. Yapıcı olmaya, kendi yuvanızın bağlarını kuvvetlendirmeye çalışın.

* Sorun çıktığında taraf tutacak hakemler tayin etmeyin. Kişileri değil, olayları değerlendirecek hakem bulun.

* Birbirinizi tanıdıktan sonra �Eşimle ne zaman, hangi üslupla, nasıl iletişim kurabilirim� sorusunun cevabını biliyor olmalısınız.

* Neyi, nerde, nasıl söyleyeceğinizi hesap edin. Eşinizin hassasiyetlerini dikkate alın.

* Yeri geldiğinde özür dilemeyi bilin. Gurur yapmayın.

* Sorunları biriktirmeden çözüme kavuşturun. Her seferinde geçmiş hadiseleri beri çekmeyin.
ashab_kiram

ashab_kiram

Mübarek Üye · 650 mesaj

ben evlilik ve aileyle ilgili bi çok okudum ve kesinlikle insan üzerinde faydası çok fazla oluyo.CEMİL TOKPINAR'ın yazdığı ''ÖMÜR BOYU AŞK'' kitap'bu konuda yazılmış mükemmel kitaplardan birtanesi.bana katkısı çok fazla oldu
BirdamlaMavi

BirdamlaMavi

Üye · 13 mesaj

Sanırım bu yazılanlar farklı boyutta tüm ikili ilişkilerde geçerli...

abı_hayat

abı_hayat

ashab_kiram, post: 837503, member: 75078ben evlilik ve aileyle ilgili bi çok okudum ve kesinlikle insan üzerinde faydası çok fazla oluyo.CEMİL TOKPINAR'ın yazdığı ''ÖMÜR BOYU AŞK'' kitap'bu konuda yazılmış mükemmel kitaplardan birtanesi.bana katkısı çok fazla oldu

haklısınız bende çok okudum...
abı_hayat

abı_hayat

BirdamlaMavi, post: 837509, member: 18805
Sanırım bu yazılanlar farklı boyutta tüm ikili ilişkilerde geçerli...

farklı boyutta derken??
BirdamlaMavi

BirdamlaMavi

Üye · 13 mesaj

Yani şöyle, iki arkadaş için düşünürsek;

* Sürekli anlaşılmak için beklemeyin...

* Her yeni arkadaşlıkta sorumluluklar yüklendiğinizi kabul edin...

* Her sorun çıktığında yapıcı olmaya, arkadaşlık bağlarını kuvvetlendirmeye çalışın...

* Sorun çıktığında taraf tutacak hakemler tayin etmeyin. Kişileri değil, olayları değerlendirecek hakem bulun...

* Birbirinizi tanıdıktan sonra arkadaşımla ne zaman, hangi üslupla, nasıl iletişim kurabilirim? sorusunun cevabını biliyor olmalısınız...

* Neyi, nerde, nasıl söyleyeceğinizi hesap edin. Arkadaşınızın hassasiyetlerini dikkate alın...

* Yeri geldiğinde özür dilemeyi bilin. Gurur yapmayın...

* Sorunları biriktirmeden çözüme kavuşturun. Her seferinde geçmiş hadiseleri beri çekmeyin...
abı_hayat

abı_hayat

Yani şöyle, iki arkadaş için düşünürsek;

tabi, neden olmasın...:a26::a26:
HiLaL-i_AhmeR

HiLaL-i_AhmeR

Kıdemli Üye · 136 mesaj

Allah Razı olsun Gerçekten Altın Kurallar Çok Önemli hepsi Evli Ablalarımız Abilerimiz Bunları Okuyup İyi anlamalı İnşallah Evlenmek Nasip Olursa Bende Böyle Şartlandıracağım kendimi...
abı_hayat

abı_hayat

HiLaL-i_AhmeR, post: 837770, member: 90636Allah Razı olsun Gerçekten Altın Kurallar Çok Önemli hepsi Evli Ablalarımız Abilerimiz Bunları Okuyup İyi anlamalı İnşallah Evlenmek Nasip Olursa Bende Böyle Şartlandıracağım kendimi...

Amin kardeşim Allah hakkında hayırlısını versin...:a12::a12::a12:
hacer42

hacer42

Yeni Üye · 4 mesaj

allah razı olsun. önemli bir konuya değinilmiş.aslında hepimizin bilmesi ve önem vermesi gereken konular.allaha emanet olun.
AY-YA

AY-YA

Mübarek Üye · 2.370 mesaj

allah razı olsun..
abı_hayat

abı_hayat

hacer42allah razı olsun. önemli bir konuya değinilmiş.aslında hepimizin bilmesi ve önem vermesi gereken konular.allaha emanet olun.

Amin sizdende olsun inş.
Gözlerinize sağlık. Hayırlı akşamlar.....
abı_hayat

abı_hayat

AY-YA, post: 904483, member: 54443allah razı olsun..

Amin, sizdende olsun inş..
Gözlerinize sağlık.....
aglayan karanfil

aglayan karanfil

Üye · 29 mesaj

Rahman yar ve yardmcn olsn kardeşim.çok güzel bikonu ki herkesin ihtiyaç duydugu şeyler...ben gece üye oldm sabah ezanına kalktım vee......kendimi geceden beri konulardan alamıyorum.aaah kardeşm ne güzel demişsin inşallah hepimiz böyle anlayışlı çiftler olalm duacınızım. Bende şu an okuyor oldugum bi kitabı tavsiye edeym inş..hekimoglu ismail.bir deliyle evlendim..ki rahman öyle eşler olmayı öylesi delirmeyi hepimize nasip etsn.rab YARve yardmcn olsn canm.
abı_hayat

abı_hayat

aglayan karanfilRahman yar ve yardmcn olsn kardeşim.çok güzel bikonu ki herkesin ihtiyaç duydugu şeyler...ben gece üye oldm sabah ezanına kalktım vee......kendimi geceden beri konulardan alamıyorum.aaah kardeşm ne güzel demişsin inşallah hepimiz böyle anlayışlı çiftler olalm duacınızım. Bende şu an okuyor oldugum bi kitabı tavsiye edeym inş..hekimoglu ismail.bir deliyle evlendim..ki rahman öyle eşler olmayı öylesi delirmeyi hepimize nasip etsn.rab YARve yardmcn olsn canm.

Öncelikle sitemize hoşgeldin güzel kardeşim.

İnan çok memnun kalacaksın.

Ben geçtiğimiz yaz üye oldum, her gün mutlaka giriyor, girmediğimde bir eksiklik hissediyorum..

Evet tavsiye ettiğin kitabı okumuş ve çok beğenmiştim.

Bizimle paylaştığın için Rabbim razı olsun.

Selam ve dua ile...:a07:
edam005

edam005

Mübarek Üye · 982 mesaj

benim ilk çocuğumdur eşim,,bu nedenle hamdolsun hiç problem yaşamadım ha ,,onunda ilk çocuğu benim ,,duygular böyle olunca insan çocuğunun gözüne bakınca nedemek istediğini anlıyor onu üzmeye kıyamıyor,karşılıklı kaprislerde sorun olmuyor böylece hele hele sevgi ve allah sevgisi ağır basınca eşinizin tüyünün düştüğü yere canınız akıyor..evliliğiğe böyle baktığınızda inanın ilk günki kadar değer arzediyorsunuz..BU BENİM NACİZANE FİKRİM...

EMEĞİNİZE SAĞLIK KARDEŞİM...PAYLAŞIMINIZ İÇİN...
abı_hayat

abı_hayat

edam005benim ilk çocuğumdur eşim,,bu nedenle hamdolsun hiç problem yaşamadım ha ,,onunda ilk çocuğu benim ,,duygular böyle olunca insan çocuğunun gözüne bakınca nedemek istediğini anlıyor onu üzmeye kıyamıyor,karşılıklı kaprislerde sorun olmuyor böylece hele hele sevgi ve allah sevgisi ağır basınca eşinizin tüyünün düştüğü yere canınız akıyor..evliliğiğe böyle baktığınızda inanın ilk günki kadar değer arzediyorsunuz..BU BENİM NACİZANE FİKRİM...

EMEĞİNİZE SAĞLIK KARDEŞİM...PAYLAŞIMINIZ İÇİN...

İnanın yorumunuzu okurken duygulandım.

Rabbim bizede böyle bir evlilik nasip eder inş.

Allaha emanet olun....
edam005

edam005

Mübarek Üye · 982 mesaj

Inşallah kardeşim inşallah,rabbim kıymetinizi bilen ve sizinde kıymetini bildiğiniz insana nasip etsin hayatınızı...
Dualarım sizin gibi genç kardeşlerimizie inşallah....
abı_hayat

abı_hayat

edam005Inşallah kardeşim inşallah,rabbim kıymetinizi bilen ve sizinde kıymetini bildiğiniz insana nasip etsin hayatınızı...
Dualarım sizin gibi genç kardeşlerimizie inşallah....

Amin kardeşim Rabbim razı olsun.

Dualarınızda yer alabilmek duasyla.

Allaha emanet olun.....
aşure

aşure

Kıdemli Üye · 101 mesaj

hele şu zamandakı evlılıkler için altın kurallar evet..... etrafımda görüp duyduğum şeyler benı çok korkutuyo hep dua ediyorum rabbim cumle bekarlara haklarından hayırlılarını versin(içindede bana) AMİN...ve cumlemıze dinimize uygun evlılıkler yapmayı nasıp etsın
Paylaş:

Giriş yap ve cevap yaz.