Melekler Dlnliyor...
2.579 görüntülenme · 31 yanıt
useyd b.hudayr .ın çok güzel bir sesi vardı onun bu güzel sesi ve tatlı edasıyla okuduğu kur'anı kerim'i dinlemek peygamberimizin hoşuna giderdi
hatta bir gün mescitte kur'an okuduğunu duyan resul'i Ekrem : şu useyd ne güzel adamdır buyurmuştu: useyd diyorki :
bir gece bakara süresini okuyordum atımıda yanıma bağlamıştım kur.an okurken birden at hırçınlaşmaya başladı sustum o zaman at da sakinleşti tekrar okumaya başladım .at yine hırçınlaşmaya şahlanmaya başladı yine sustum atın hırçınlığı geçti bir daha okumaya başlayınca at yine hırçınlaşmaya başladı bunun üzerine bende okumaktan vazgeçtim
Oğlum yahya ise ata yakın bir yerde yatıyordu Atın çocuğa zarar vermesinden korkarak çocuğu geri çektim : bu sırada başımı kaldırıp göğe baktığımda beyaz bulut gölgesine benzer bir sis içinde kandiller gibi bir takım cisimlerin parladığını gördüm
sabahleyin bu olayı peygamber efebdimize arz ettim Resul'i ekrem.de oku ey useyd oku ey useyd ! diyerek o zaman okumaya devam edilmesi gerektiğini bildirdi useyd sözlerine şöyle devam ediyor,ya Resulullah dedim; atın yahyayı çiğnemesinden endişelendim çünkü ata yakın bir yerde yatıyordu
Onun için okumayı kestim o sırada başımı göğe kaldırınca gökyüzündeki bulut gölgesi gibi bir beyazlık içinde kandillere benzeyen .cisimlerin parlamakta olduğunu gördüm sonra bu beyaz gölge tabakası içinde parıltılarla göğe doğru çekilip gitti ve gözden kayboldu
Bunun üzerine resul'i ekrem buyurduki : Ey useyd! O senin gördüklerin meleklerdi .Okuduğun kur.an.ı kerim.i duyup gelmişler
Eğer okumaya devam etseydin .sabaha kadar seni dinlerlerdi herkeste onları görürdü halkın gözünden gizlenmezlerdi
Selam ve dua ile
"idrak'ın yüceliğine eremiyorsanız,
inkar'ın basitliğinden sıyrılınız"
B)
Esselamunaleyküm Değerli abimiz...
Allah razı olsun çok güzel bir paylaşım...
Rabbim Kuran-ı Kerimi güzel okumayı ve anlamayı nasip etsin...
"Aç açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun...
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
İnançla geril ve insana saygı duy..
kalmasın el uzatmadığın ve alaka
duymadığın mahzun bir gönül... "
M.Fethullah GÜLEN...
~~sonsuznurr~~
minougSelamün Aleyküm ve Rahmetullah okadar güzel paylaşım ki.
Allah(C.C)razı olsun senden abi Selam ve Dua ile.
Aleyküm Selam Kardeşim
Amin Cümlemizden İnşaallah
Selam ve dua ile
Selam ve dua ile
B)
erdalSelamın aleyküm RESUL KARDEŞ..
Ellerine sağlık...Çok güzel bir olayı nakletmişsiniz...
Rabbimiz bizlere okumayı ve anladığını hayata tatbik noktasında
feraset ve güç versin...
Selametle kalasınız....
Aleyküm Selam Kardeşim
Amin ecmain inşaallah
Allah'a Emanet Olunuz
Selam ve dua ile
Amin ecmain inşaallah
Allah'a Emanet Olunuz
Selam ve dua ile
B)
meltemEsselamunaleyküm Değerli abimiz...
Aleyküm Selam Kardeşim
Amin Ecmain Olsun İnşaallah
A'lamenittebeğalhüda
Amin Ecmain Olsun İnşaallah
A'lamenittebeğalhüda
B)
sa abi.ayy çok güzel.bide melekler sabah ve ikindi namazında gökyüzüne inerlermiş.eve girincede besmele çekersen bide selamün aleyküm dersen şeytanlar gidermiş.bide mesela sabah ben kuran kursuna gidiyorum ya melekler de benimle gelirlermiş.
Selamün Aleyküm abi çok güzel bir paylaşım Allah razı olsun...:)

Ağlama KARANFİL.....Beni de ağlatma.....Sil Gözyaşlarını......
......Büyük randevu ... Bilsem nerede , saat kaçta ?
Tabutumun tahtası , bilsem hangi ağaçta ?........
İNCİNURsa abi.ayy çok güzel.bide melekler sabah ve ikindi namazında gökyüzüne inerlermiş.eve girincede besmele çekersen bide selamün aleyküm dersen şeytanlar gidermiş.bide mesela sabah ben kuran kursuna gidiyorum ya melekler de benimle gelirlermiş.
Aleyküm Selam
*****B)B)
*****B)B)
B)
ros_eeSelamün Aleyküm abi çok güzel bir paylaşım Allah razı olsun...:)
Aleyküm Selam Kardeşim
A'lamenittebeğalhüda
A'lamenittebeğalhüda
B)
neslihantozanALLAH razı olsun çok anlmlıydı rabbim,kur'anı okmaktan ve dinlemekten alıkoymasın inşallah
Amin İnşaallah
A'lamenittebeğalhüda
A'lamenittebeğalhüda
B)
dinciselamün aleyküm emeyine sağlık kardeşim çok güzel bir paylaşımdı RABBİMİN CC selamı üzerlerinde olsun
Aleyküm Selam Kardeşim
Amin ecmain inşaallah
Allah'a Emanet Olunuz
Selam ve dua ile
Amin ecmain inşaallah
Allah'a Emanet Olunuz
Selam ve dua ile
B)
kırıkkalp
Yeni Üye
Yeni Üye · 0 mesaj
resulaydinuseyd b.hudayr .ın çok güzel bir sesi vardı onun bu güzel sesi ve tatlı edasıyla okuduğu kur'anı kerim'i dinlemek peygamberimizin hoşuna giderdi
hatta bir gün mescitte kur'an okuduğunu duyan resul'i ekrem : şu useyd ne güzel adamdır buyurmuştu: Useyd diyorki :
bir gece bakara süresini okuyordum atımıda yanıma bağlamıştım kur.an okurken birden at hırçınlaşmaya başladı sustum o zaman at da sakinleşti tekrar okumaya başladım .at yine hırçınlaşmaya şahlanmaya başladı yine sustum atın hırçınlığı geçti bir daha okumaya başlayınca at yine hırçınlaşmaya başladı bunun üzerine bende okumaktan vazgeçtim
oğlum yahya ise ata yakın bir yerde yatıyordu atın çocuğa zarar vermesinden korkarak çocuğu geri çektim : Bu sırada başımı kaldırıp göğe baktığımda beyaz bulut gölgesine benzer bir sis içinde kandiller gibi bir takım cisimlerin parladığını gördüm
sabahleyin bu olayı peygamber efebdimize arz ettim resul'i ekrem.de oku ey useyd oku ey useyd ! Diyerek o zaman okumaya devam edilmesi gerektiğini bildirdi useyd sözlerine şöyle devam ediyor,ya resulullah dedim; atın yahyayı çiğnemesinden endişelendim çünkü ata yakın bir yerde yatıyordu
onun için okumayı kestim o sırada başımı göğe kaldırınca gökyüzündeki bulut gölgesi gibi bir beyazlık içinde kandillere benzeyen .cisimlerin parlamakta olduğunu gördüm sonra bu beyaz gölge tabakası içinde parıltılarla göğe doğru çekilip gitti ve gözden kayboldu
bunun üzerine resul'i ekrem buyurduki : Ey useyd! O senin gördüklerin meleklerdi .okuduğun kur.an.ı kerim.i duyup gelmişler
eğer okumaya devam etseydin .sabaha kadar seni dinlerlerdi herkeste onları görürdü halkın gözünden gizlenmezlerdi
selam ve dua ile
ALLAH RAZI OLSUN evet KURANI KERİM okunduğunda melekler yeryüzüne inermiş okuyanın ayakları altına kanatlarını sererlermiş bide çok güzel okursak iyice yaklaşırlarmış o yüzden KURANI KERİM okuyacağımız zaman dişlerimizi fırçalayalım güzel kokular sürelim demi:a16::a16::a16: selametle......
kırıkkalp, post: 739063, member: 73855ALLAH RAZI OLSUN evet KURANI KERİM okunduğunda melekler yeryüzüne inermiş okuyanın ayakları altına kanatlarını sererlermiş bide çok güzel okursak iyice yaklaşırlarmış o yüzden KURANI KERİM okuyacağımız zaman dişlerimizi fırçalayalım güzel kokular sürelim demi:a16::a16:selametle......
Selamün AleykümB)B)
B)
selamun aleykum degerli abimiz rabbim razı olsun...anlayıp idrrak edebilenlerden olma duası ile
baki selamlar
baki selamlar
aminenurselamun aleykum degerli abimiz rabbim razı olsun...anlayıp idrrak edebilenlerden olma duası ile
baki selamlar
Aleyküm Selam Kardeşim
Amin Ecmain Cümlemizi İnşaallah
A'lamenittebeğalhüda
Amin Ecmain Cümlemizi İnşaallah
A'lamenittebeğalhüda
B)
Kaynak: https://forum.islamiyet.gen.tr/konu/38528-melekler-dlnliyor · 22.08.2026 tarihinde yazdırıldı · İslamiyet.gen.tr Forum
Giriş yap ve cevap yaz.