Teşekkür edenler Teşekkür edenler:  0
Beğenenler Beğenenler:  0
Beğenmeyenler Beğenmeyenler:  0
Sayfa 1 Toplam 18 Sayfadan 12311 ... SonuncuSonuncu
1 den 10´e kadar. Toplam 173 Sayfa bulundu

Konu: yemek yapmayı seven hanımlar tarif paylaşalım mı.......?

  1. #1
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni

    yemek yapmayı seven hanımlar tarif paylaşalım mı.......?

    ben çok seviyorum yemek yapmayı.. yeni tarifler denemeyi..
    bu sayfada faydası olur diye tarifler paylaşmaya başlayacağım inşallah... katkılarınızı bekliyorum..
    çok sevdiğiniz.. çocuklarınıza yedirdiğiniz.. veya babannenizden anneannenizden öğrendiğiniz.. en güzeli kendinize ait tarifleri alalım hadi

    Hanımlar dedim ama eminim çok güzel yemek yapan beylerde vardır.. onlarında tariflerini püf noktalarını alalım...

  2. #2
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni

    Hafta sonu misafirlerime yaptığım bir salatayı paylaşayım...

    ŞEHRİYELİ TAVUK SALATASI..
    1 adet kemiğinden ayrılmış tavuk göğsü
    1 su bardağı arpa şehriye
    biraz yeşil soğan ve maydanoz..
    zerdeçal.. çörek otu tozu... nane kekik ve pul biber..

    tavuğu ve şehriyeyi ayrı ayrı haşladım... sonra tavuğu didikleyip çok az yağla soğan ve baharatları katarak tavada biraz kavurdum.. sonra şehriyeyle karıştırıp tabağa aldım..
    üzerinede yağda yakılmış yağ ve pul biber döktüm.. herkes çok beğendi..

    tabi ............ zerdeçalın karaciğeri temizleyen etkisini düşününce.. her yemekte kullanmaya çalışıyorum .. çörek otuda aynı..

  3. #3
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni

    emriye ve ayşe kardeşim beğenmekle kalmayalım.. güzel tariflerinizi alayım...

  4. #4
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.02.13
    Mesajlar: 71
    Teşekkür ve Beğeni

    buketçim nasılsın canım bende çalıştığım için pratik tariflere ihtiyacım var arkadaşlar yazarlarsa çok memnun olurum bazen internetten değişik tarifler denk geliyor bende paylaşırım bu arada sana mail attım.

  5. #5
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni

    aaaaaaaaaaa bak hemen bi tarif söyleyim.. falan....)))))))

    tavuk göğsünü küp küp doğruyorum ama öle küçük değil bu çöp şişler varya.. büyük kürdanlar... onlara geçecek şekilde.. geceden sarımsak, baharat özellikle kekik kullanarak etleri marine ediyorum ertesi gün gider gitmez çöplere dizip teflon tavada veya tost makinasında ızgara tarzı yapıyorum yanınada biraz patates kızartması... ohl..

  6. #6
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.02.13
    Mesajlar: 71
    Teşekkür ve Beğeni

    güzel ve pratik bir tarif deneyeceğim canım

  7. #7
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni

    hafta sonları bayat ekmekleri değerlendirmek için yaptığım bi tarif bu.. çok seviyoruz hepimiz...
    bayat ekmekleri dilimleyip üzerini tereyağı ile yağlıyorum.. üzerine beyaz peynir veya kaşar koyup bide domates dilimleri ekliyorum..
    biraz de kekik serpip fırınlıyorum.. peynirler eriyince çıkarıyorum sıcacık kıtır kıtır.. bi kahvaltılık...

    peynirin üzerine sucuk, salam biber de güzel oluyor.. mini mini pizzalar gibi...

  8. #8
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 15.08.12
    Mesajlar: 868
    Teşekkür ve Beğeni

    LEBLEBİ HELVASI

    1 su bardağı leblebi
    3 yemek kaşığı tereyağı
    1 su bardağından bir parmak eksik şeker
    1,5 su bardağı sıcak süt


    Leblebileri robotta un oluncaya kadar çekin. Arada hiç leblebi kırıntısı kalmamalı tamamen un olmalı yoksa kıvamı tutmaz.
    Tereyağı tencereye alınarak eritilir. Üzerine leblebi tozu koyularak hafif kavrulur. Daha sonra şeker eklenir. 2 dakika sonra sıcak süt eklenir. Süt eklenir eklenmez hızla karıştırılır. Toparlamaya başlayınca 3 dakika sonra altı kapatılır. İlk sıcaklığı geçince ister bir tepsiye dökün ister elinizle şekillendirin.
    Soğuduktan sonra servis yapılır.

    ..:fiyet Olsun::..

  9. #9
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 15.08.12
    Mesajlar: 868
    Teşekkür ve Beğeni

    yukarıda paylaştığım leblebi helvası tarifini şiddetle öneririm...
    okadar basit ve zamanınızı nerdeyse almıyor bile diyebilirim siz çayı koyup demlenene kadar çoktan malzemeleri hazırlayıp yapar servise sunarsınız bile.. leblebi tadı gelmiyor ağıza.sanki unla yapılmış gibi.... ve çok nefis...

  10. #10
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 30.07.08
    Mesajlar: 1.720
    Teşekkür ve Beğeni

    çok güzel tarifler.
    ben de severim değişik tarifler denemeyi.
    pek vaktim yok sizlerle paylaşmaya maalesef.
    minik pizayı ben de çok severim buket canım.ama ben domatesi rendeleyip,yumurta,peynir ile karıştırıp sürer,fırınlarım.kıymayla da pide gibi oluyor.

Sayfa 1 Toplam 18 Sayfadan 12311 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Bir umut içinde aşk olmalı, sevdasına adanmalı…
    Konu Sahibi Mustafa Cilasun Forum Kendi Şiirleriniz
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09-10-2013, 16:49
  2. Hazan mevsimi biteli epey oldu...
    Konu Sahibi İLK VAHİY Forum Genel Konular
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 29-03-2010, 19:36
  3. Rabbim Ne Güzel Yaratmış...
    Konu Sahibi mavci Forum Resimler
    Cevaplar: 32
    Son Mesaj: 18-05-2009, 10:15

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •