Teşekkür edenler Teşekkür edenler:  0
Beğenenler Beğenenler:  0
Beğenmeyenler Beğenmeyenler:  0
Sayfa 8 Toplam 18 Sayfadan BirinciBirinci ... 678910 ... SonuncuSonuncu
71 den 80´e kadar. Toplam 173 Sayfa bulundu

Konu: yemek yapmayı seven hanımlar tarif paylaşalım mı.......?

  1. #71
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 14.06.13
    Mesajlar: 216
    Teşekkür ve Beğeni

    Alıntı buket_zeynep´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
    Hafta sonu misafirlerime yaptığım bir salatayı paylaşayım...

    ŞEHRİYELİ TAVUK SALATASI..
    1 adet kemiğinden ayrılmış tavuk göğsü
    1 su bardağı arpa şehriye
    biraz yeşil soğan ve maydanoz..
    zerdeçal.. çörek otu tozu... nane kekik ve pul biber..

    tavuğu ve şehriyeyi ayrı ayrı haşladım... sonra tavuğu didikleyip çok az yağla soğan ve baharatları katarak tavada biraz kavurdum.. sonra şehriyeyle karıştırıp tabağa aldım..
    üzerinede yağda yakılmış yağ ve pul biber döktüm.. herkes çok beğendi..

    tabi ............ zerdeçalın karaciğeri temizleyen etkisini düşününce.. her yemekte kullanmaya çalışıyorum .. çörek otuda aynı..
    canım bu tarifi çok beğendim hemen deniycem

  2. #72
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni

    Alıntı lale25´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
    canım bu tarifi çok beğendim hemen deniycem
    beğenmene sevindim canım dur bulursam resminide ekleyim.. gerçi ben zerdeçal ve çörek otunu kendim uyarladım ama çok yakıştı.. hemde faydalı...

  3. #73
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni

    öyle benim kine benzer bir tarifin resmini bulamadım ama inan çok güzel oluyor..

  4. #74
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 14.06.13
    Mesajlar: 216
    Teşekkür ve Beğeni

    kesinlikle zerdeçal ve çörek otu çok güzel olur eminim buakşam deniycem,

  5. #75
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 14.06.13
    Mesajlar: 216
    Teşekkür ve Beğeni

    bende bir tarif veriyim; hem pratik hemde lezzetli özellikle çalışanlar için
    patates buhlama:
    kişi sayısına göre patates
    k.soğan
    sarmısak
    az zeytinyağ

    tuz
    k.biber
    kimyon
    patatesleri yuvarlak halka şeklinde kesip tavaya diziyoruz, sonra soğanlarıda halka şeklinde kesip patatesin üzerine ekleniyor, sarmısaklarda(3-4 tane) eklenip
    diğer malzemlerde eklenip kapağı kapatılır. kısık ateşte buğlama yapılır..

    çok lezzetli oluyor arkadaşlar tavsiye ederim..

  6. #76
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni

    bak bunada zerdeçal kullanabilirsin lalecim çok yakışıyor patatese.. akşam için deneyim bende bunu.. eline sağlık....

  7. #77
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 23.09.10
    Yer: Erzurum
    Mesajlar: 599
    Teşekkür ve Beğeni

    Sadece hanımlar değil bizlerde seviyoruz yapmayı. Benim de bir önerim olacak inşallah. Soğanı sıvı yağ ile kavurduktan sonra mazemeleri ekleyin sonrasında suyu dökmeden önce tere yağını atın 3 dk onunla kavurun yemekleri, sonra suyu ilave edin. Çok hoş bir tat katıyor.

  8. #78
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni


    çökertme kebabı...
    haftasonu misafirim vardı.. televizyonda gördüm.. aydına has bi yemekmiş yaptım ve çok beğenildi
    yarım kilo dana bonfile veya biftek..
    iki büyük soğan..
    biber salçası
    3 adet patates
    2 bardak yoğurt
    7 8 diş sarımsak..
    4-5 adet sivri biber..
    hazırlanışı:
    soğanları hilal şeklinde(julyen deniliyor) ve sarımsakları ince ince doğruyoruz sac veya vok tavada sıvı yağla kavuruyoruz.. bu arada etleri parmak kalınlığında doğrayıp kaynayan suyun içine atıp 5 6 dakika rengi değişene kadar pişiriyoruz..sonra suyun üzerinde oluşan köpükleri süzgeç yardımıyla alıyoruz.. etin suyundan iki bardak kadar kavrulan soğanların üstüne döküp salçayı da ekleyip biraz çekmesi için kaynamaya bırakıyoruz bu arada etleride süzgeçle tavaya alıyoruz sonra tuzunu ve istersek baharat katabiliriz.. ince ince kızartmalık doğradığımız patatesleri kızartıyoruz.. servis tabağına önce kızarmış patatesleri sonra sarımsakladığımız yoğurttan en sonrada eti koyuyoruz.. en üstede kızarttığımız sivri biberleri koyuyoruz
    inanın çok lezzetli bir yemek çıktı ortaya..

  9. #79
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni

    Alıntı özgürlü_zamanlar´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
    Sadece hanımlar değil bizlerde seviyoruz yapmayı. Benim de bir önerim olacak inşallah. Soğanı sıvı yağ ile kavurduktan sonra mazemeleri ekleyin sonrasında suyu dökmeden önce tere yağını atın 3 dk onunla kavurun yemekleri, sonra suyu ilave edin. Çok hoş bir tat katıyor.
    kardeşim çok teşekkürler önerini kesinlikle ciddiye alacağım.. ama biraz trabzon tereyağı olsaydı demi.. sizin oranın tereyağı bir başka..

  10. #80
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni


    3 renkli patates salatası
    malzemeler
    10-12 adet patates
    bir soğan
    tuz
    kırmızı lahana veya şalgam turşusu
    maydanoz veya dere otu
    havuç

    hazırlanışı:
    patatesleri haşlayıp püre haline getiriyoruz içine sadece tuz ve çok az sıvı veya zeytin yağı koyalım..
    daha sonra püre halindeki patatesleri üçe bölelim
    birine maydanoz veya dereotunu
    birine.. şalgam veya kırmızı lahanayı
    diğerinede rendelediğimiz havucu katalım
    dahasonra aliminyum folyo ile kapladığımız kek kalıbının içine sırayla yerleştirelim.. biraz dolapta bekletip ters çevirelim.....

    veya şu şekildede servis yapabilirsiniz
    patates püresinden yuvarlak toplar hazırlayıp malzemelerimize bulayıp kurdan takabiliriz
    hatta böyle yapacaksanız kırmızı bibere ve çörek otunada bulayabilirsiniz

Sayfa 8 Toplam 18 Sayfadan BirinciBirinci ... 678910 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Bir umut içinde aşk olmalı, sevdasına adanmalı…
    Konu Sahibi Mustafa Cilasun Forum Kendi Şiirleriniz
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09-10-2013, 16:49
  2. Hazan mevsimi biteli epey oldu...
    Konu Sahibi İLK VAHİY Forum Genel Konular
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 29-03-2010, 19:36
  3. Rabbim Ne Güzel Yaratmış...
    Konu Sahibi mavci Forum Resimler
    Cevaplar: 32
    Son Mesaj: 18-05-2009, 10:15

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •