Teşekkür edenler Teşekkür edenler:  0
Beğenenler Beğenenler:  0
Beğenmeyenler Beğenmeyenler:  0
Sayfa 15 Toplam 18 Sayfadan BirinciBirinci ... 51314151617 ... SonuncuSonuncu
141 den 150´e kadar. Toplam 173 Sayfa bulundu

Konu: yemek yapmayı seven hanımlar tarif paylaşalım mı.......?

  1. #141
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni

    annem o patates köftesinin içine kıyma hazırlayıyor.. patates püresini elinde kayık gibi açıp kıymayı koyup kapatıyor o şekilde kızartıyor .. çok güzel oluyor..

  2. #142
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni


    BAHARATLI ÇITIR BÖREK
    Malzemeler
    2 adet yufka
    2 su bardağı rendelenmiş beyaz peynir
    Eser miktarda tuz,kuru nane,karabiber,kırmızı biber
    Maydonoz (isteğe bağlı)
    Yufkaların üzerine sürmek için :
    1 su bardağı su
    1 su bardağı sıvıyağ
    Üzerine :
    Yumurta sarısı
    Kuru nane pul biber


    Hazırlanışı


    1 su bardağı suyu ve sıvı yağı iyice karıştırın. Yağ bittikçe ekleyebilirsiniz Yufkaların birini yayın. Önce yağlı sudan sürün. Üzerine

    tuz, nane , kırmızı biber ve karabiber ile karıştırdığınız rendelenmiş beyaz peynirin yarısını yayın. İkinci yufkayı da bunun üzerine serin. Yine yağlı karışımı ve daha sonrada baharatlı peynirli karışımın kalanını yayın. Bir ucundan başlayarak rulo şeklinde yuvarlayın. Derin dondurucuda saklamak isterseniz ruloyu ortadan 2ye bölün. Pişirmek istediğiniz zaman bir kaç saat öncesinden çıkarın hafifçe yumuşayınca bir parmak kalınlığında dilimleyin. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine rulo börekleri yatık olarak yerleştirin. Üzerine yumurta sarısı sürüp, nane kırmızı biber serpin. (ben serpmedim pul biberim acı olduğu için, sadece peynirine karıştırdım) 175 derece ısıtılmış fırında börekler kızarıncaya kadar pişirin.

  3. #143
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 18.08.09
    Yer: İstanbul
    Mesajlar: 3.481
    Teşekkür ve Beğeni

    Böğürtlenli puflar

    Az malzeme ile yapabileceğiniz kolay bir tarif.



    Malzemeleri


    8 milföy hamuru
    1 su bardağı böğürtlen
    1 paket vanilya
    2 yemek kaşığı toz şeker

    Üzeri için

    Pudra şeker

    Hazırlanışı

    Milföy hamurlarını derin dondurucudan çıkartarak 15-20 dakika oda ısısında bekletin. Merdane ile hafif inceltin. Böğürtlenleri bir kaseye alıp vanilya ve toz şeker ekleyerek harmanlayın. Hamurların içlerine üçer tane böğürtlen yerleştirip kapatın. Kenarlarına çatalla bastırın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. üzerlerine bıçakla kesikler yapın. 200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin. üzerine pudra şeker serpiştirip ılık servis yapın.

    Alıntı

  4. #144
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 25.09.09
    Yer: Konya
    Mesajlar: 6.153
    Teşekkür ve Beğeni

    şöyle kaşıkladın mı bamya yı kaşık kıpkırmızı olacak

    Konya dışında sanırım böyle yapılmıyor en lezzetli hali budur bamyanın




    Malzemeler

    1 sb. Kuru çiçek bamya(25 gr.)
    1 ad. Limon(dilimlenmiş)
    3 sb. Su (bamyaları haşlamak için)
    1 sb. Kuyruk yağı(bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
    1 sb. Koyun eti (bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
    1 yk. Sade yağ
    2 ad. Soğan (çok ince kıyılmış)
    1 yk domatessalçası(istenirse 3 ad kırmızı domates)
    5 sb. Et suyu veya su
    1 tk tuz
    2 çb limon suyu veya koruk suyu

    Yapılışı:
    Bamyaları tüylerinin dökülmesi için kalburda veyabez arasında ov,yıka.3-4limon dilimi konulmuş su ile (limon sünmemesini sağlar) yarı haşla iplerini çıkar. Tencereye eti ve kuyruk yağını koy,kapağını kapat. Et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavur. Sade yağını, soğanları ilave et.soğanlar sararıncaya kadar kavur,salçayı yassı ince doğranmış domatesleri koy,karıştır.suyu ilave et. Kapağı kapat. Etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dk. Kaynat,tuz at. Suyu azalmış ise 5 sb.na tamamla. Haşlanmış bamyaları, limon veya koruk suyu ilave et,kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe al. Bamyalar yumuşayıncaya kadar 20- 30 dk pişir.

    Not: Çorbalar Konya mutfağının değişmez giriş yemeğidir. Konya da soğuk çorba türleri bulunmamaktadır. Orta asya’dakullanılan Tutmaç çorbası Konya’da günümüzde de çok tüketilen nefis bir çorbadır.

  5. #145
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 15.08.12
    Mesajlar: 868
    Teşekkür ve Beğeni

    evet konyada çok güzel yapıyorlar çok beeğniyorum ama etli olmasa daha iyi...

  6. #146
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 09.02.09
    Yer: Mevlana diyarı
    Mesajlar: 11.127
    Teşekkür ve Beğeni

    Alıntı ibra´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
    şöyle kaşıkladın mı bamya yı kaşık kıpkırmızı olacak

    Konya dışında sanırım böyle yapılmıyor en lezzetli hali budur bamyanın




    Malzemeler

    1 sb. Kuru çiçek bamya(25 gr.)
    1 ad. Limon(dilimlenmiş)
    3 sb. Su (bamyaları haşlamak için)
    1 sb. Kuyruk yağı(bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
    1 sb. Koyun eti (bamyaların büyüklüğünde doğranmış)
    1 yk. Sade yağ
    2 ad. Soğan (çok ince kıyılmış)
    1 yk domatessalçası(istenirse 3 ad kırmızı domates)
    5 sb. Et suyu veya su
    1 tk tuz
    2 çb limon suyu veya koruk suyu

    Yapılışı:
    Bamyaları tüylerinin dökülmesi için kalburda veyabez arasında ov,yıka.3-4limon dilimi konulmuş su ile (limon sünmemesini sağlar) yarı haşla iplerini çıkar. Tencereye eti ve kuyruk yağını koy,kapağını kapat. Et bıraktığı suyu çekinceye kadar kavur. Sade yağını, soğanları ilave et.soğanlar sararıncaya kadar kavur,salçayı yassı ince doğranmış domatesleri koy,karıştır.suyu ilave et. Kapağı kapat. Etler pişinceye kadar yaklaşık 30 dk. Kaynat,tuz at. Suyu azalmış ise 5 sb.na tamamla. Haşlanmış bamyaları, limon veya koruk suyu ilave et,kaynamaya başlayınca çok hafif ateşe al. Bamyalar yumuşayıncaya kadar 20- 30 dk pişir.

    Not: Çorbalar Konya mutfağının değişmez giriş yemeğidir. Konya da soğuk çorba türleri bulunmamaktadır. Orta asya’dakullanılan Tutmaç çorbası Konya’da günümüzde de çok tüketilen nefis bir çorbadır.
    Alıntı mehtap58´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet konyada çok güzel yapıyorlar çok beeğniyorum ama etli olmasa daha iyi...

    yemesi güzelde yapmasıı zorr her konyalının bilmesi gerekirmiş mişşş ben bilmesem olma mı

  7. #147
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni


    Kağıt Bardakta Kek

    Malzemeler
    3 adet yumurta
    1 su bardağı şeker
    1 su bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvıyağ
    3 yemek kaşığı kakao
    1 paket vanilya
    1 paket kabartma tozu
    aldığı kadar un
    1 çay bardağı damla çikolata
    1 su bardağı dövülmüş fındık
    13-14 adet kağıt bardak

    Hazırlanışı


    HAZIRLANIŞI: Karıştırma kabına yumurtaları kırıp şekeri ilave edip mikserle güzelce çırpıyoruz ve diğer malzemeleri ilave edip çok koyu olmayan akışkan olarak hazırlıyoruz,damla çikolatayı içine döküp kaşıkla karıştırıp kağıt bardaklara paylaştırıp en üstünede fındık serpiştirip fırın tepsisine dizip pişiriyoruz....piştikten sonra bardakları kesip çıkarıyoruz..

  8. #148
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 25.09.09
    Yer: Konya
    Mesajlar: 6.153
    Teşekkür ve Beğeni

    Alıntı mehtap58´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
    evet konyada çok güzel yapıyorlar çok beeğniyorum ama etli olmasa daha iyi...
    Et vücudumuzun temel ihtiyaçlarından mutlaka tüketmeliyiz

    Alıntı VaVeyla´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
    yemesi güzelde yapmasıı zorr her konyalının bilmesi gerekirmiş mişşş ben bilmesem olma mı
    Yav hemşerim neyi zor olmaz ama böyle bunları bilmen yapman lazım Olmaz

  9. #149
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 09.02.09
    Yer: Mevlana diyarı
    Mesajlar: 11.127
    Teşekkür ve Beğeni

    Alıntı ibra´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
    Et vücudumuzun temel ihtiyaçlarından mutlaka tüketmeliyiz


    Yav hemşerim neyi zor olmaz ama böyle bunları bilmen yapman lazım Olmaz
    iştee has gonyalı yaa doğrudur

  10. #150
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 15.08.12
    Mesajlar: 868
    Teşekkür ve Beğeni

    [QUOTE=ibra;1539540]Et vücudumuzun temel ihtiyaçlarından mutlaka tüketmeliyiz

    ben hamileyim et dahil çoğu şeyi yiyemiyorum.. o yüzden bamyayı yerken etlerini seçiyorum artık

Sayfa 15 Toplam 18 Sayfadan BirinciBirinci ... 51314151617 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Bir umut içinde aşk olmalı, sevdasına adanmalı…
    Konu Sahibi Mustafa Cilasun Forum Kendi Şiirleriniz
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09-10-2013, 16:49
  2. Hazan mevsimi biteli epey oldu...
    Konu Sahibi İLK VAHİY Forum Genel Konular
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 29-03-2010, 19:36
  3. Rabbim Ne Güzel Yaratmış...
    Konu Sahibi mavci Forum Resimler
    Cevaplar: 32
    Son Mesaj: 18-05-2009, 10:15

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •