Teşekkür edenler Teşekkür edenler:  0
Beğenenler Beğenenler:  0
Beğenmeyenler Beğenmeyenler:  0
Sayfa 12 Toplam 18 Sayfadan BirinciBirinci ... 21011121314 ... SonuncuSonuncu
111 den 120´e kadar. Toplam 173 Sayfa bulundu

Konu: yemek yapmayı seven hanımlar tarif paylaşalım mı.......?

  1. #111
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 15.08.12
    Mesajlar: 868
    Teşekkür ve Beğeni



    İRMİK TATLISI
    1 paket kakaolu bisküvi
    12 kaşık şeker
    8 kaşık irmik
    1 kg süt
    1 paket vanilya

    Soğuk sütü tencereye koyun, içine bütün malzemeleri ilave edin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvama gelen karışımın yarısını tepsiye dökün. Üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Kalan malzemeyi de bisküvilerin üzerine dökün. Soğuk olarak servis yapın. Servis yaparken üzerine ceviz, hindistan cevizi veya tarçın serpin.

  2. #112
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 15.02.09
    Mesajlar: 12.165
    Teşekkür ve Beğeni

    Alıntı buket_zeynep´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
    çooooook kolay bi pizza tarifi vereyim eğitim için ankaraya gittiğimde dayımların yardımcısı yapmıştı bayılmıştım... acayip pratik helede benim gibi mayalı hamurla pizza yapmayı pek beceremeyenlere..
    malzemeler
    1 yumurta
    1 çay bardağı yoğurt
    1 çay bardağı sıvı yağ
    kabartma tozu
    un
    ve tuz
    hamuru yapıyoruz.. ama pasta hamurundan biraz daha yumuşak..
    yağladığımız teflon tencereye incecik yayıyoruz... üzerinede ne bulduysak.. alta domates kekik.. üstüne salam, sucuk, mısır, mantar, zeytin ne olursa en üstede kaşar koyup tencerenin kapağını kapatıyıoruz...kısık ateşte en fazla 7 -8 dakikada hazır.. ve çok güzel......
    öğrendikten sonra iki kez yaptım ikisindede çok beğenildi
    Hmm güzeeel.. bEN BUNA BENZERİNİ BAYAT ekmeklerle yapmıştım..İki üç kere yaaptım.. Normal pizzaya çook benziyordu..
    Verilecek tarif cok ama yazmak zor geliyor Defterimden yazmam gerek..
    Paylaşılanları da ekleyeceğim defterime.. Ben tatlıcıyım.. Hele sütlü tatlılara bayılırım.. Yemekle aram pek yok..

    Alıntı buket_zeynep´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
    dileğim siz yeterki isteyin hemen yapıp kargoya vereyim hepsinden...
    Sağolasın canımm..

  3. #113
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni

    bak eklediğim su tatlısına bayılırsın ozaman bi bak çok basit ve çok hafif...

  4. #114
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 15.02.09
    Mesajlar: 12.165
    Teşekkür ve Beğeni

    Onu biliyorum canım.. Şerbetli ya, sevmem onu Krem şanti ve şerbeti sevmiyorum.. Hiç yemedim ama..

  5. #115
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 27.09.12
    Mesajlar: 2.760
    Teşekkür ve Beğeni

    hımm dur defterime bakıp sana sütlü tatlı bulacam...

  6. #116
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 15.02.09
    Mesajlar: 12.165
    Teşekkür ve Beğeni

    Yavaş yavaş.. Acele etmeyelim. Deneyeceğim çook tarifim oldu sayenizde..

  7. #117
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 09.02.09
    Yer: Mevlana diyarı
    Mesajlar: 11.127
    Teşekkür ve Beğeni

    Alıntı buket_zeynep´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster

    Kek malzemeleri (26×36 cm.Fırın tepsisi için)
    •4 yumurta
    •1.5 su bardağı şeker (265.gr)
    •1 su bardağı süt
    •1 su bardağının üçte ikisi kadar zeytin yağı
    •3 su bardağı un (355.gr)
    •2 paket kabartma tozu
    •Yarım portakal kabuğu rendesi
    Sos malzemeleri
    •3 su bardağı süt
    •1 su bardağı su
    •25 gr. kakao (2 yemek kaşığı)
    •5 yemek kaşığı toz şeker
    •80 gr. bitter çikolata

    Bulamak için: Hindistan cevizi
    Lokum Kek Nasıl Yapılır?
    •Öncelikle sosu hazırlayın. Sos için: Çikolata haricindeki bütün malzemeyi tencereye alıp ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan sonra 2-3 dakika daha pişirin. Ocaktan aldıktan sonra içine çikolatayı ekleyin ve soğumaya bırakın. Soğurken ara sıra karıştırmayı unutmayın ki kaymak bağlamasın.
    •Yumurta ve şekeri kabarana kadar 3-4 dakika boyunca çırpın.
    •Sütü ve yağı ekleyip karıştırın. Un ve kabartma tozunu eleyerek ilave edin ve yeniden çırpın.
    •Hamuru yağlanıp unlanmış veya pişirme kağıdı serilmiş bir tepsiye dökün.
    •Hava kabarcıklarını yok etmek için, tepsiyi yere bir kaç kez vurun.
    •Sıcak veya soğuk farketmez, 200 derecelik fırına kekinizi döküp 20-25 dakika kadar pişirin.
    •Kek soğuyunca istediğiniz büyüklükte dilimleyin. Mümkün olduğu kadar küçük olması daha iyi olur.
    •Kare şeklinde dilimleri sosa hızlı bir şekilde batırıp çıkarın. Bu işlemi çok hızlı yapmalısınız, aksi halde kek bütün sosu içine çekebilir, o zaman kesilince 2 renkli görüntüyü elde edemeyebilirsiniz.
    •Sosa buladığınız kekleri bir tepsiye dizin.
    •Sonra tek tek hindistan cevizine bulayın. 2 saat kadar dinlenen kekiniz servise hazır. Afiyet şifa olsun


    (alıntı)
    Alıntı mehtap58´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster


    İRMİK TATLISI
    1 paket kakaolu bisküvi
    12 kaşık şeker
    8 kaşık irmik
    1 kg süt
    1 paket vanilya

    Soğuk sütü tencereye koyun, içine bütün malzemeleri ilave edin. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar pişirin. Kıvama gelen karışımın yarısını tepsiye dökün. Üzerine kakaolu bisküvileri dizin. Kalan malzemeyi de bisküvilerin üzerine dökün. Soğuk olarak servis yapın. Servis yaparken üzerine ceviz, hindistan cevizi veya tarçın serpin.
    hepsini denemek istesemde bu iki tarif çok dikkatimi çekti en kısa zamanda iş başınaa )

  8. #118
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 15.08.12
    Mesajlar: 868
    Teşekkür ve Beğeni

    şimdi yaptık irmik tatlısını soğumaya dolaba aldık

  9. #119
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 15.08.12
    Mesajlar: 868
    Teşekkür ve Beğeni

    ÇOK BASİT Bİ TARİF YİNE... TARÇINLI UN KURABİYESİ



    1 su bardağı pudra şekeri
    1 su bardağı sıvı yağ
    3 su bardağı un
    1 çay kaşığının yarısı tarçın

    Bütün malzemeleri karıştırıp şekil verip önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Sonra servis yapıyoruz.

  10. #120
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 15.08.12
    Mesajlar: 868
    Teşekkür ve Beğeni




    Malzemeler

    2 su bardağı kırmızı mercimek
    1 su bardağı ince bulgur
    1/2 demet maydanoz
    1/2 demet taze soğan
    2 çorba kaşığı domates salçası
    1 adet kuru soğan
    Tuz
    2 tatlı kaşığı kimyon
    2 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

    Mercimek Köftesi Tarifi
    Ayıklanıp yıkanan mercimek 3 su bardağı su ile suyu*nu çekinceye kadar haşlanır. Ocağın altı kapanıp bulgur ilave edilir. Bulgur şişene dek demlenir. Kuru soğan yemeklik doğ*ranır. Yağ ile kavrulur. Domates salçası konulup kavurmaya devam edilir. Ocaktan alınır. Tuz, kimyon ve pul biber ilave edilir. Mercimeğin üzerine dökülür. İyice yoğrulur. En son çok ince doğranmış taze soğan ve maydanoz ilave edilir. Biraz daha yoğrulur. Köfte şekli verilerek marul dizilmiş servis taba*ğına alınır.

    Not ulgur lifli bir besin ol*duğu için uzun süre tok tutma özelliğine sahiptir.

    AFİYET OLSUN..

Sayfa 12 Toplam 18 Sayfadan BirinciBirinci ... 21011121314 ... SonuncuSonuncu

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Bir umut içinde aşk olmalı, sevdasına adanmalı…
    Konu Sahibi Mustafa Cilasun Forum Kendi Şiirleriniz
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 09-10-2013, 16:49
  2. Hazan mevsimi biteli epey oldu...
    Konu Sahibi İLK VAHİY Forum Genel Konular
    Cevaplar: 1
    Son Mesaj: 29-03-2010, 19:36
  3. Rabbim Ne Güzel Yaratmış...
    Konu Sahibi mavci Forum Resimler
    Cevaplar: 32
    Son Mesaj: 18-05-2009, 10:15

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •