Teşekkür edenler Teşekkür edenler:  0
Beğenenler Beğenenler:  0
Beğenmeyenler Beğenmeyenler:  0
1 den 4´e kadar. Toplam 4 Sayfa bulundu

Konu: ****BAYAT EKMEKLER İŞ BAŞINA****

  1. #1
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 18.11.06
    Mesajlar: 969
    Teşekkür ve Beğeni

    ****BAYAT EKMEKLER İŞ BAŞINA****

    ||||| TARİFLER ||||||||||


    Bayat ekmek pizzası


    Bayat ekmekler dilimlenip küp küp kesilir. Margarin ile yağlanmış ve un serpiştirilmiş fırın tepsisine yayılır. 4 yumurta çırpılır; içine 2 su bardağı süt, 1 paket kabartma tozu, yarım çay bardağı sıvı yağ katılır. Karışım tekrar çırpılıp ekmeklerin üzerine dökülür. Bayat ekmek pizzası bu durumda buzdolabında bir gün bekletilebileceği gibi hemen de pişirilebilir. Fırına verilmeden önce, üzerine dilimlenmiş sucuk, salam veya sosis yerleştirilir. Domates, biber dilimleri de yerleştirilebilir. Bunların üzerine de kaşar rendesi serpiştirilir.

    ***

    Ekmek tatlısı


    Malzeme: 2 adet ekmek, 6 adet yumurta, 1 fincan süt, bir tavalık ayçiçeği yağı, 2 kilo şeker.


    Yapılışı: Ekmeklerin dış kabukları bıçakla sıyrılır, daha sonra düzgün bir şekilde doğranır, dilimlenir. Yumurtalar bir kaba kırılır, süt ile çırpılır, sıvı yağda sütlü yumurtalı karışıma dilimlenen ekmekler bandırılarak tavada kızartılır. Kızartılan ekmekler bir peçete üzerine çıkarılarak çektiği yağdan arındırılır. 2 kilo şekerden yapılan şerbetle kızaran ekmekler bir tepside altüst yapılarak 15 dakika kaynatılır. Soğuduktan sonra kaymak ile servis edilir.

    ***

    Kalacuş


    Bayat ekmek, küpler halinde kesilerek derin bir kaba konulur. Kıyılmış soğan, tavada kızdırılmış margarin ile pembeleşinceye kadar kavrulur. Çalkalanarak ayran kıvamına getirilen yoğurt ve su, yağ ve soğanın bulunduğu tavaya eklenir. Birkaç dakika kaynatıldıktan sonra, oluşan karışım derin kapta bulunan doğranmış bayat ekmeklerin üzerine dökülür. Kabın kapağı kapatılır. Bir süre ateşin üzerinde tutulduktan sonra hemen sofraya getirilir.

    ***

    Ekmek oğması


    Bayat ekmeklerin içi -istenirse, kabuğu ile birlikte- ufalanır; bir kapta eritilen tereyağına dökülerek kavrulur. Sonra üzerine bir yumurta kırılıp ekmek ufakları ile alt üst edilir. Ardından 1 bardak süt dökülüp yeniden karıştırılır. Çok hafif ateşte süt çekilinceye kadar bekletilir. Süt çekilince ateşten alınır; üzerine bir bez konularak demlendirilir. Ilıyınca yenilir.

    ***

    Muhammara


    Malzeme: 2 adet ekmek, 50 gr ceviz içi, 2 adet iri boy kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 bağ maydanoz, 250 gr beyaz peynir, 50 gr pul biber, 50 gr sıvı yağ, 1 yemek kaşığı tuz, 100 gr domates salçası.


    Yapılışı: 2 adet ekmek içi suyla ıslatılır ve suyu sıkılır. Bir karıştırma kabına alınır. 50 gr ceviz içi çekilir. İki adet kuru soğan, sarımsaklar ve maydanoz çok ince şekilde çekilir. İçine rende beyaz peynir, pul biber, tuz, sıvıyağ, salça konulur ve hepsi karıştırılır. Hazırlanan karışım kanepe şeklinde dilimlenmiş ekmekler üzerine sürülerek servis yapılır.

    Sayı: 178
    Bölüm: Beslenme

  2. #2
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 19.04.06
    Mesajlar: 2.670
    Teşekkür ve Beğeni

    RE: ****BAYAT EKMEKLER İŞ BAŞINA****

    [big]Allah(CC) razı olsun inşAllah..çok yararlı paylaşım olmuşselam ve dua ile[/big]

  3. #3
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 18.11.06
    Mesajlar: 969
    Teşekkür ve Beğeni

    RE: ****BAYAT EKMEKLER İŞ BAŞINA****

    AMİİİİİİİN.HEPİMİZDEN RAZI OLSUN İNŞALLAH.SELMETLE KARDEŞİM

  4. #4
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 18.11.06
    Mesajlar: 969
    Teşekkür ve Beğeni

    RE: ****BAYAT EKMEKLER İŞ BAŞINA****

    herkes değerlendiriyo galiba bayat ekmekelrini ne güzel

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Selamun aleykum
    Konu Sahibi imported_islam_ Forum Tanışma Köşesi
    Cevaplar: 5
    Son Mesaj: 22-07-2008, 11:07
  2. Cevaplar: 14
    Son Mesaj: 23-04-2008, 11:07
  3. Cennetin Yolu
    Konu Sahibi -Yalancı_Dünya- Forum Fıkra, Mizah Bölümü
    Cevaplar: 7
    Son Mesaj: 08-12-2007, 00:22
  4. Kesin Bilgiden önce
    Konu Sahibi RiSaLei-NuR Forum İslami Bilgi ve Kaynaklar
    Cevaplar: 0
    Son Mesaj: 29-10-2007, 09:06

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •