Teşekkür edenler Teşekkür edenler:  0
Beğenenler Beğenenler:  0
Beğenmeyenler Beğenmeyenler:  0
1 den 5´e kadar. Toplam 5 Sayfa bulundu

Konu: çam balı

  1. #1
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 09.09.09
    Mesajlar: 111
    Teşekkür ve Beğeni

    çam balı



    ÇAM BALI:


    Çam balı ege yöremize has bir salgı balımızdır. ama kısmen akdeniz bölgemizin bir kısmında son bahar ve kışın ilk aylarında üretilen hafif bir balımızdır.


    Çam balı, çam ağaclarının gövdesinde yaşayan halk arasında basra böceği
    denilen çam pamuklu koşnili, minik canlıların çam ağaçlarının öz suyunu
    emerek bu özsuyun içinde bulunan proteini kullanıp, fazla karbonhidratı
    da vucut dışına salgılaması ve arılarında bu salgıyı toplayarak bala
    dönüştürmesi sonucu oluşan bir balımızdır.

    Ballar arasında minarel özelliği en yoğun olan baldır.


    sonbahar aylarında polenli bitki olmadığı için polen içermez bu yüzden Kritalize olmaz ve
    ticari değeri olan önemli bir bal türümüz çam balıdır, yurt dışına ihracatı
    vardır ve yurt içinde de tüketimi çoktur...


    Çam balı soğukalgınlıklarına, boğaz rahatsızlıklarına, kronik astım hastalarına çok
    iyi bir ilaçtır. midenin dostudur.


    Alıntı

  2. #2
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 02.10.10
    Mesajlar: 1.598
    Teşekkür ve Beğeni

    selamün aleyküm arıcı abi
    size bir sorum olucak iyi bal şekerlenir diyorlar doğrumu
    cevaplarsanız sevinirim

  3. #3
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 05.12.08
    Mesajlar: 2.712
    Teşekkür ve Beğeni

    Canımız çekti,nede güzel duruyor.

  4. #4
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 09.09.09
    Mesajlar: 111
    Teşekkür ve Beğeni

    Alıntı salavatqetir´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
    selamün aleyküm arıcı abi
    size bir sorum olucak iyi bal şekerlenir diyorlar doğrumu
    cevaplarsanız sevinirim
    Vealeyküm selam kardeşim.Kısmi olarak doğrudur..
    Balın şekerlenmesi doğal bir olaydır..Kristalleşen her bal ''şekerle beslenen arının'' balı olduğu anlamına gelmez..Kristalleşen bal kimyasal özelliğini aynen muhafaza eder, sadece fiziki değişime uğrar..Marketlerde satılan ballara şekerlenmemesi için bazı katkılar yapılıyor...Bu işi abartarak, bala çok fazla glikoz katarak, adeta balı ''bal benzeri ürün'' haline getiren firmalarda var...Eğer isterseniz aldığınız balı analiz ettirebilirsiniz!!!

    2009 Fiyatları

    BAL ANALİZLER
    G140 Balda naftalin 187 TL
    G324 Balda Chloramphenicol 250 TL
    G141 Diyastaz 65 TL
    G142 Balda hidroksimetil furfural ( HMF ) 65 TL
    G143 İletkenlik 44 TL
    G144 Prolin 60 TL
    G145 Ticari glukoz 35 TL
    G146 Balda asitlik 36 TL
    G147 Balda nem 25 TL
    G148 Balda saflık 315 TL
    G150 Şeker bileşenleri 130 TL
    G358 Balda Sulfonamidler 250 TL
    G356 Balda Tetrasikliner 250 TL
    G324 Balda chloramphenicol 250 TL
    G140 Balda naftalin 185 TL
    G141 Balda Diyastaz Aktivitesi 65 TL

    TOPLAM : 2212 TL

  5. #5
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 02.10.10
    Mesajlar: 1.598
    Teşekkür ve Beğeni

    saolun cevapladığınız için dedemde arıcılık yapıyo
    oda şekerlenmeyen baldan şüphelenilmeli diyor
    Allah a emanet olun

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •