Teşekkür edenler Teşekkür edenler:  0
Beğenenler Beğenenler:  0
Beğenmeyenler Beğenmeyenler:  0
1 den 5´e kadar. Toplam 5 Sayfa bulundu

Konu: Şam mutfağının gözbebeği; UZİ

  1. #1
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 23.10.10
    Mesajlar: 43
    Teşekkür ve Beğeni

    Şam mutfağının gözbebeği; UZİ



    Şam mutfağının düğün böreği Uz'yi siz de bayramda dostlarınıza ve ailenize ikram edebilirsiniz... Afiyet Olsun...

    Malzemeler
    - 2 – 3 adet yufka
    - 2 su bardağı pirinç
    - 3 su bardağı kaynar su
    - 4 – 5 yemek kaşığı kabuksuz çiğ badem
    - 1 su bardağı iç bezelye
    - 1 adet orta boy havuç
    - 1 çift tavuk göğsü
    - 1 yemek kaşığı tereyağı
    - 1 yemek kaşığı zeytinyağı
    - Tuz, karabiber

    Yapılışı
    1. Pirinci nişastasını akıtana kadar 2-3 kere güzelce yıkayın. Bir kaba alıp 1 tatlı kaşığı kadar tuz ilave edin. Üzerine kaynar su ilave edip karıştırın. En az 1 saat önceden ıslamanız yeterli olacaktır.
    2. Tavuk göğsünü haşlayın, didin.
    3. Küçük bir tencerede ufak küpler halinde doğradığınız havucu ve bezelyeyi az miktarda tuz ekleyerek haşlayın.
    4. Küçük bir teflon tavaya 1 – 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyin. Dikey olarak ikiye bölünmüş, kabuksuz çiğ bademleri ekleyip güzelce kavurun.
    5. Teflon bir tencereye bir miktar sıvı yağ ekleyip yıkanıp süzülen pirinçleri ilave edin, pirinçlerin göbekleri şeffaflaşana kadar kavurun. Tuzunu ekledikten sonra 3 su bardağı kaynar su ekleyin. Kısık ateşte demlendirerek pişirin. Pişen pilava bir tavada kızarttığınız tereyağı ve zeytinyağı karışımını ekleyin, karıştırın.
    6. Hazır olan pilava dilediğiniz baharatlarla birlikte karabiberi, havucu, bezelyeyi, bademleri ve didilmiş tavuk etini ekleyip karıştırın.
    7. Yufkaları yufka başına 6 dilim çıkacak şekilde üçgenlere bölün. Üçgenlerden birini kasenin içine döşeyin, üçgenin uzun tarafını kasenin içine geri katlayın. Yufkaya bir fırça yardımıyla az miktarda zeytinyağı sürün. İçine hazırlamış olduğunuz pilavdan koyun, yufkanın sarkan kenarlarını üzerine kapatın. Kaseyi ters çevirin ve hazır olan uziyi yağlanmış fırın tepsisine dizin.

    8. Hazırladığınız uzilerin üzerine yumurta sarısı ve zeytinyağı karışımı sürün. 200 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.

  2. #2
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 15.02.09
    Mesajlar: 12.165
    Teşekkür ve Beğeni

    Es selamu aleyküm kardeşim. Emeğine sağlık
    İlk defa duyuyorum, görüyorum bu böreği..
    Çok farklı görünüyor..
    Malzemeleri çok güzel, eminim tadı da öyledir.

  3. #3
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 23.10.10
    Mesajlar: 43
    Teşekkür ve Beğeni

    Alıntı tek_dileğim´isimli üyeden Alıntı Mesajı göster
    Es selamu aleyküm kardeşim. Emeğine sağlık
    İlk defa duyuyorum, görüyorum bu böreği..
    Çok farklı görünüyor..
    Malzemeleri çok güzel, eminim tadı da öyledir.
    vealeyna aleyküm selam banada çok farklı geldi sizlerle paylaşmak istedim umarın sizlerde beğenirsiniz

  4. #4
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 05.02.09
    Mesajlar: 2.570
    Teşekkür ve Beğeni

    valla güzel görünüyor da sevdagah böyle olmaz yok mu bizee

  5. #5
    Forum Üyesi
    Durum: Çevrimdışı
    Üyelik Tarihi: 23.09.08
    Mesajlar: 83
    Teşekkür ve Beğeni

    güzel bir tarif, denemek isterim. emeğinize sağlık.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)

Benzer Konular

  1. Allah'ü Ehad Ver-Rasulü Ahmed
    Konu Sahibi nurışığı Forum Dini Hikayeler
    Cevaplar: 2
    Son Mesaj: 21-01-2009, 10:24

Bookmarks

Yetkileriniz

  • Konu açma yetkiniz yok
  • Cevap yazma yetkiniz yok.
  • Eklenti yükleme yetkiniz yok.
  • Mesajınızı değiştirme yetkiniz yok.
  •