Öğretmenim isterseniz yardımcı olabilirim...aşağıdaki sorular MUSTAFA KARATAŞ hocaya sorulmuş sorulardır...hani şu kanal 7de cuma günleri programa çıkan hoca. sayın hocam sizin tam anlamıyla öğrenmek istediğini konu nedir bilmediğim için yardımcı olabileceğini dşündüğüm soruları ekledim...daha fazlasını bu hocanın kendi web sitesinden bulabilirsiniz...
Sorunun içeriği :
Iyi günler.Gerçeklesmesini istedigimiz bir sey için çok dua etsek kaderimizde olmasa bile bu gerçeklesebilir mi?Yani kaderimiz degisebilir mi? Bunun yaninda duanin gerçeklesip gerçeklesmemesini bilemiyecegimiz için dua ederek istemeyi ne zaman birakmaliyiz?
Soruya Verilen Cevap :
Allha cc senin dua edecegini daha önceden bildigi için kaderin ona göre yazilmilstir. Biz dualarimizi devamli yapar, Allah cc kabul etmesini bekleriz. Dua etmekta basli basina bir ibadettir.
Sorunun içeriği :
allah bizim kaderimizi yazmistir iyiye yönelecegimizi de o bilir kötüye de...o zaman günah isleyenlerin kötü isler yapanin kaderinide allah yazmamis midir yani allah onun kötüye yönelecegini yazmamismidir çünkü ne yapacagimizi 5 sn sonra ne olacagini sadece o bilir tesekkürler
Soruya Verilen Cevap :
Allah cc ilmi, bilgisi bizimki gibi degildir. O, olmus olaylari bildigi gibi olacak olan olaylarida bilir. Allah biz kularina irade hürriyeti vererek yaptigimiz islerden sorumlu tutmaktadir. Hiç kimse yaptigi bir isi ben bunu kendim yapmadim kaderimde yazildigi için yaptim diyebilir mi?

LinkBack URL
About LinkBacks

İşaretlemeler