|
Teşekkür Sayısı: 19
33 konusuna 76 kere teşekkür edildi.
|
Ey RABBİM
Sözlerin en güzeli hiç şüphesiz sana ait,Bizim söylediklerimiz,Söyleyemediklerimiz, Söyleyeceklerimiz,İçimizde sakladıklarımız,Suskun bıraktıklarımız,Terk ettiklerimiz,
Unuttuklarımız,Fısıldadıklarımız,Hepsi, hepsi, sözlerin hepsi!Ancak sana yöneldiği için güzeldir
Şüphesiz duayı dilimize veren sensin,Dilimizi duaya çeviren sensin,Sözlerin en güzeli sana aittir,
Ve sözlerin en güzeli sana hitap etmektedir.
Ey RABBİM
Ebediyen bana yakınlığını tattırdığın için,Bana vahyettiğin tüm gerçekler için,Bani hayat denen bu sonsuz lezzet pınarının başina oturttuğun için,Bildiğin tüm ayıplarımı örttügün için, Gördüğün tüm kusurlarımı bağışladığın için,Umuduma katık ettiğin tüm hayallerim için,En sevgilini bana elçi gönderdiğin için,Ey sevgili,Beni aşkına muhatap ettiğin içinSonsuz hamd sana Sonsuz minnettarlık sana Sonsuz minnet sana Sonsuz şükür sana Sonsuz teşekkür sana…
Ey RABBİM
Tut elimden sonsuz kudret elinle,Beni hiçliğe düşmekten alıkoy,Unutulmuşluktan uzak eyle beni,Varlığına komşu eyle beni,Ben acizim dayanağım sensin,Fakirim ben sığınağım sensin,
Dilsizim sözüm sensin,Körüm ben gören sensin,Sağırım, ki sen işitensin…
Ey RABBİM
Sözlerin en güzeli sana aittir.Ve sözlerin en güzeli sana hitap etmektedir.Bu kırık dökük sözlerimi,Bu perişan hitabımı, Sen kabul eyle,Sen güzelleştir.Ki sen bana aşktan kanatlar vermiştin ya! Aşkın semasına uçurmuştun ya beni, Elimi sen dokumuştun ya, Hani ele avuca gelmez dokunuşları sen bahşetmiştin ya bana,Gözüme kendi nazarında ışıklar vermiştin ya,
Gözle görülür güzellikler vermiştin ya bana, Yüzüme tebessümü sen giydirmiştin ya,
Tebessümüme karşilık veren güzel yüzler koymuştun ya karşima…
Ey RABBİM
Yoktum ben sen varettin!Unutulmuştum. Ki sen sevdin,Sevdiğin için varettin.Bir sen sevdiğin için var edildim.Bir sen beni andığın için ihya edildim.Öyle ise,
Ey RABBİM
Varlığımı aşkına armağan eyle,Yak beni aşkının ateşinde,Al beni bu rüyadan,Al beni bu dünyadan,Bu kırılgan varlığımı ebedi baharına toprak eyle…
Ey RABBİM
Bütün güzel sözler sana söylemekle güzeldir.Kırık dökük de olsa kabul eyle sözlerimi,Yıkık dökük de olsa duy yakarışlarımı,Kabul eyle beni,Kabul eyle sözlerimi,Suskunluğumu, Dilsizliğim,En güzel dua eyle,Dua eyle dilsizliğimi,Dua eyle suskunluğumu,En güzel dua eyle,
Ki sözlerin en güzeli sana hitap etmekle güzeldir.Dua eyle sözlerimi,Güzel eyle…
Ya İLAHİ ;
Resulunun istediklerini bizde istiyoruz .Resulun dediki; ALLAHIM aramızı ıslah et , kalblerimizi birleştir ve bizi selamet yollarına ilet.Bizi zulmetten kurtar nura kavuştur.Bizi açık gizli bütün fenalıklardan uzaklaştır.ALLAHIM kulaklarımız,gözlerimiz,kalplerimiz,eşlerimiz ve çoluk çocuğumuz hususunda bize feyz’u bereket ver.Tevbelerimizi kabul et.Hakikaten sen tevbeleri en çok kabul edensin.Büyük rahmet sahibisin .Bizi sayısız nimetine sena ederek şükredenlerden kıl ve onları bizim üzerimize tamamla.
YA RABBİ;
Bir gün sahabelerden bir zat efendimize gelerek şöyle demişti;’Ya ResullALLAH siz çok dua ediyorsunuz .Ben hepsini hatırımda tutamıyorum’dedi.Peygamberimizde o zata şöyle dedi ‘Ey kardeşiö o zaman bütün ne var ne yok her bir konuyu saran bir tek dua söyleyeyim sen bunu söyle yeter ‘dedi ve o mübarek ellerini açarak ‘ALLAHIM senden rahmetini ve mağfiretini mucib olacak şeyleri isterim.Her masiyetten selameti,her iyilik ve taatten çoğunu ,cennete nailiyeti ,cehennemden Necati dilerim. ‘ALLAHIM hayırdan gerek bildiklerimin gerek bilmediklerimin hepsini ,çabuk olanınıda ,ileride olacak olanını da senden isterim. Şerden de gerek bildiğim gerek bilmediğim ne varsa hepsinden ,çabuk olanından da ,ileride olacak olanından da sana sığınırım’ Amin.ResullALLAHın istediklerini bizde istiyor ve söylüyoruz,senin kulun ve peygamberin senden hayır ve namına ne istediyse bizde onu istiyoruz.Kulun ve peygamberin şer namına sığındığı her şey için bizde sana sığınıyoruz.
YA RABBİ ;
Biz senden cenneti ve ona yaklaştıran söz amel ve hareketlere tevfikini isteriz.Cehennemden ve ona yaklaştıran sözlerden amellerden ve hareketlerden sana sığınırız.
Ey göklerin ve yerlerin yegane haliki ve sahibi olan ulu ALLAH;
Resullullah sana şöyle yalvarmıştı; ‘ALLAHIM ,hatalarımı ,bilgisizlikten dolayı benden sadır olan günahlarımı ,her şeyde israfımı ve benden daha iyi bildiğin kusurlarımı afv’ü mağfiret eyle, ALLAHIM,latifemi ,ciddi halimi ve bilerek işlediğim günahı affet .İtiraf ederimki bu kusurların hepsi bende vardı.İLAHİ; evvelce işlediğim ve bundan sonra işleyeceğimi sannettiğim gizli ve aşikar yaptığım ,benden daha iyi bildiğin günahlarımı bağışla,ilerletende geriletende sensin.Senden başka hakiki mabud yoktur.ALLAHIM ; işlerimi korumaya yarayan dinimi,medarı maisetim olan dünyamı ,Ebedi hayatı muhtevi olan ahiretimi ,ıslah et .Ömrümü sevdiğin ve razı olacağın işlerle masruf kıl.Hoşlanmadığın işlerden beni uzaklaştır.Ölümümü de dünya mihnetlerinden halas ve rahata sebeb kıl’buyurdu.
ALLAHIMIZ;
Biz peygamberimiz MUHAMMED MUSTAFA Aleyhisselamın senden istediği her şeyin hayrından diler,onun senden istiaze ettiği her şeyden de sana sığınırız.Yardım ancak senden beklenir.ALLAHIM; Dünya ve ahirette matlup olan her şeye ulaştıracak sensin.Hakimane tasarruf da ,tam kuvvette senin rızanla kaimdir.Kuvvet kudret ancak senin inayetinledir.Bizi bırakma ALLAHIM.İslamiyeti nur, suyu temiz kılan ALLAHA hamd olsun.
ALLAHIMIZ;
Seni zikretmek sana şükretmek ,san güzelce ibadet etmek hususunda bize yardım et.Bize cennet kokularını koklat,bizi cennet nimetleriyle rızıklandır.Bize cehennem kokusu koklatma ,Bazı yüzlerin beyazlanacağı,bazı yüzlerin kararacağı günde bizim yüzümüzü ak eyle. Bize amel defterimizi sağ tarafımızdan ver ve bizim hesabımızı kolay kıl.Bize amel defterimizi solumuzdan veya arkamızdan verme ve bizi şiddetli bir hesaba çekme.Derimizi ateşe haram kıl. Bizi hak sözü işiten ,en iyisine tabi olan kullarından eyle.Boyunlarımızı ateşten azad eyle.Bir takım ayakların kayacağı günde iki ayağımızı da sırat üzerinde sabit kıl.
ALLAHIM;
Biz şehadet ediyoruz ki MUHAMMED SallALLAHu Aleyhisselam hem kulun hem resulundur.Biz sana tevbe eyleriz,bizi daima tevbe edenlerden eyle,Bizi kendi şifan ile şifalandır,kendi devan ile devalandır.
Ya ERHAMER RAHİMİN;
Geceleri seher vaktine kadar gözlerine uyku girmeyip ah ile gözyaşı döken aşıklar hürmetine muhabbet-i masivayı ve ahlak-ı zemimeyi ve sui akideyi kalplerimizden ihrac eyleyip
Çirkab-ı masiva ile mülevves ve alüde olan gönüllerimizi aşkullah ,şevkullah, muhabbetullah, muhabbet-i resulullah,nur-i iman ,nur-i Kuran,nur-i tevhid-i Yezdan ile mamur ve abadan eyle RABBİM.
Ya İLAHEL ALEMİN;
Aziz yurdumuzu ,kahraman milletimizi ve ordumuzu,şeref-i İslam ile müşerref olan din kardeşlerimizi din düşmanları olan topraklarımıza göz diken hor,hakir,zelil ve rezil düşman karşısında daima güçlü kuvvetli ,heybetli,şecaatli göster ALLAHIM.
|