Tekil Mesaj gösterimi
Alt 06-05-2009, 13:35  #5
kaniirfan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
kaniirfan kaniirfan isimli Üye şimdilik offline konumundadır
Üyelik numarası: 95855
Araçlar:
Konular: 232
Blog Mesajları: 9
Teşekkür Sayısı: 19
34 konusuna 78 kere teşekkür edildi.

Ey MUHAMMED’İN RABBİ olan ALLAHIM;
Bizi fitnelerden ,sapıklıklardan kurtar,Ey RABBİMİZ bize dünyada hasene ver ,Ahirette de hasene ver ve bizi ateş azabından koru (bakara201).
Ey RABBİMİZ eğer unuttuk ise yada hata ettik ise bizi muaheze etme!
Ey RABBİMİZ bizden öncekilere yüklediğin gibi bize de ağır yük yükleme
Ey RABBİMİZ bize gücümüzün yetmeyeceğini taşıtma, Affet bizi,bağışla bizi,merhamet et bize sen mevlamızsın bizim,artık kafirler kavmi üzerine yardım et bize(bakara286)

Ey RABBİMİZ bizlere hidayet buyurduktan sonra kalblerimizi haktan saptırma .Bize kendi tarafından bir ihsan eyle.Şüphe yo ki sen en çok bağışlayansın(Al_i imran8)
Ey RABBİMİZ muhakkak ki geleceğinde hiç şüphe olmayan bir günde insanları toplayacak olan sensin,Şüphesizki ALLAH u teala va’dinde hulf etmez(Al-i imran9).İşte o hesap gününde sen lutfü kereminden bizleri kolayca hesap verip amel defterini sağından alanlardan eyle.
Ey RABBİMİZ sen her şeyi bilirsin ki senin varlığını birliğini bütün mahlukatı yoktan var ettiğini ve bütün ahkamı-ı ilahiyyeni tasdik ve kabul ettik ,Günahlarımızı Afvü mağfiret eyle ve gizle ,setreyle ,cehennemin o takat gelmeyen ateşinden koru(Ali imran 16)
Ey RABBİMiz biz senin indirdiğine inandık.Peygamber_i zişanın olan HZ İsa Aleyhisselam’a inzal buyurmuş olduğun İncil kitabının ilahi bir kitap olduğunu tastik ettik ve o peygambere itaat edeceğimize söz verdik.Artık bizi şahitler ile beraber yaz.Bizleri senin varlığına ve birliğine peygamberlerin nübüvvet ve risaletlerine şehadet eden kullarından olduğumuzu kabul et.
Ey RABBİMİZ senin emirlerine muhalif olan hareketlerimizi rızana uygun olmayan hallerimizi ve işlerimizdeki israflarımızı ,her şeyde haddi tecavüz etmiş olmamızı mağfiret eyle.Ayıplarımızı setreyle .Din ve dünyalarımızı mamur eyle .Ve ayaklarımızı cihad sahasında ilahidin uğrunda vatan millet uğrunda sabit kuvvet ve metanetle mutatasıf kıl ve bizlere o kendileriyle mücadele ettiklerimize karşı nusret ver.Bizleri din düşmanları üzerine vatan millet hainleri üzerine galip kıl,onlara fırsat verme YA RABBİ(Al-i imran147)

YA RABBİ ;
Kötülükten kaçmayı,sana el açmayı ,Salihleri seçmeyiibatıla gitemeyi,halkı incitmemeyi,hakkı reddetmemeyi,kimseyi üzmemeyi ,Günahta yüzmemeyi,Abdestsiz gezmemeyi nasip et ..Olmayayım hakir,kalmayayım fakir,denmesin rezil,yol tutturma ayrı ,bıraktırma hayrı,tüketme sabrı,haramı tattırma,gaflette yatırma,sakın unutma ALLAHIM.

Ey RABBİMİZ;
Yaratmış olduğun yerleri gökleri ,bunların içinde ve arasında olan envai çeşit mahlukatı boşuna yaratmadın.Bunlar hikmetlerine aykırı değildir.Bütün bunlar kulların ibret alması ve Rab olarak Seni tanıması için birer numunedir.Bilhassa insanlar ,kullar Cenab-ı ALLAH’ın marifetiyle sıfatlanarak ibadet ve taatte bulunmak suretiyle iki cihan saadeti ,bilhassa ebedi olan ahiret saadetine nail olmak için yaratılmışlardır.Ey bütün mükevvenatın tek yaratanı olan hallak_ı alem RABBİMİZ; Sen pak ve münezzehsin .YA RABBİ artık sen bizleri ,biz aciz ,edna,zayıf,miskin,biçare kullarını o ateş azabından koru.Bizleri gaflet uykusundan uyandır.Yerleri ve gökleri güzelce tefekkür ederek ondan ibret almaktan bizleri mahrum etme.Bizleri cehennem ateşine layık olacak isyankar ve fasık hallerden kötü düşüncelerden muhafaza buyur .YA RABBİ .

Ey RABBİMİZ;
Sen kimi ateşe o cehennemin ateşine ebedi ve daimi olarak kalmak üzere sokarken ,şüphesiz onu ,o kimseyi ,o insanları ,o kulları hakir ve zelil edersin.Artık kafirler için yardımcılarda yoktur.Hiç bir kimse ahiret gününde onlara yardımcı olmayacaktır.ALLAHIM;cümlemizi bütün Müslümanları bütün ümmeti-MUHAMMED-i öyle kişiler olmaktan muhafaza buyur.

Ey RABBİMİZ;
Sen biz kullarını hidayete erdirmek için irşad ve ikazda bulundun.Biz ‘RABBİNİZE İMAN EDİNİZ’ diye imana çağıran bir nida edici işittik.YA RABBİ ; senin bizlere ve umum nasa lutuf ve keremde bulunarak gönderdiğin peygamber Hazret-i MUHAMMED(S.A.V) o ulvi ve kutsi davetini işitip gördük.Bizlerde çok şükür o muhterem ,o şerefli zata tabi olarak ,onun tebliğ ettiklerini kabul ederek,onun emrettiği şekilde ona iman ettik ve onun ümmetinden olma şerefine nail olduk .

Ey RABBİMİZ;
Ey kerim olan ,günahlarımızı bize bağışla , sen bizim büyük küçük bütün günahlarımızı af et yok et.Bizleri mağfiret et.Ve bizim hayat halimizde insanlığa ve Müslümanlığa aykırı olan ayıp sayılan kusurlarımızı bizlerden ört ,setret ve gizle .Ve bizi Salih kullarınla beraber öldür.Bizleri şerefli ve mübarek kulların olan peygamberlerin ,velilerin.salihlerin ile sohbet edenlerden eyle ve onlar ilehasır nesir et.ALLAHUMMAHŞURNA Fİ ZÜMRETİS SALİHİYN sırrına mahzar eyle

Ey RABBİMİZ;
Peygamberlerine karşı onların vasıtsıyla ,onların lisanlarıyla (bizlere,biz aciz hdna,zayıf,miskin,biçare kullarına lütuf ve ihsanından v’ad buyurduklarını iki cihan saadetini ,bilhassa cennet ve cemalinle müşerref olmak nailiyetini bizlere ver.Onları bizlere atiye eyle ,ihsanda bulun.Bizleri azaba layık görme ,bizleri hakir ve zelil kılma.Ey kerim ve Rahim olan RABBİMiz ;şüphe yokki sen v’adinden dönmezsin.Üzerimize sabır yağdır ve bizleri müslümanlar olarak öldür.

YA RABBİ ;
Anamı da babamı da lütf-u keremine nail ve müstehak eyle, onlar benim üzerime şefkat ve merhamet kanatlarını açtılar .Anam beni aylarca karnında gezdirmek suretiyle kahrımı çekti,beni korudu.Ben doğduktan sonra da yıllarca kucağında taşımak suretiyle nice zahmetler çekti .Beni emzirdi .Geceleri uyanp beni uyutmaktan bıkmadı .Bir kere olsun nefretle bakmadı. Beni bağrına bastı.Ben dünyaya gelmeden Babam ‘evladım doğacak’ diye beni arzuladı .Beni hasret ve iştiyakla bekledi ve ben doğunca öyle sevindi ki içten gelen bir şefkat bir merhamet ile benim üzerime kapandı,bana gölge oldu .Beni her türlü tehlikelerden korumaya çalıştı.Beni nice nice zahmetlere katlanarak büyütüp besledi.Yaz kış gece gündüz denedi çalıştı çabaladı benim bu hale gelmeme sebep oldu.İşte bütün bunlara mukabil,senden de anamı ve babamı merhametine mahzar afvü mağfiretine nail eyle YA RABBİ.

Ey GAFFAR-EZ ZÜNUP Ey SETTAR-EL UYUP olan;
Ashab-ı kehf e verdiğin gibi bize de kendi tarafından bir rahmet ver .Ve bizim için işimizden dolayı bir muvaffakiyet hazırla.Hz Adem ile Hz Havva’nın tövbelerini kabul ettiğin gibi tövbelerimizi kabul et .Hz Hud Aleyhisselam gibi halimizi ahvalimizi sana emanet ettik ,derdimizi kederimizi san havale ettik,hiç şüphesiz sana itimad ettik,bizleri yolunda dost doğru kıl..Hz Yunus Aleyhisaselam gibi sana tazarru ve niyazda bulunuyoruz ,kendi kendimizeyaptığımız zulümden bizleri kurtar,Hz Eyyüb Aleyhisselam gibi bitkin düştük,vücüdlarımızı binbir türlü hastalıklar kapladı,bize merhamet et .Hz Süleyman Aleyhisselam gibi servetlerimizi yoluna harcamayı nasip et,Hz Zekeriyya Aleyhisselam gibi bizlere de ilim ve hikmeti yayacak evlatlar nasip et.Hz Lut Aleyhisselam gibi bizide fena ahlak sahibi olan kimselerin şerrinden muhafaza buyur,Hz Şuayb Aleyhisselam’ın duasındaki gibi bizim ile o hakkı kabül etmeyenlerin arasını Hak ile fethetmeyi nasip et.Hz Nuh Aleyhisselam gibi bizde bilgimizin olmadığı konuda seni sorgulamaktan sana sığınırız.Hz Yusuf Aleyhisselam gibi dünyada derecelerimizi ali kıl.Hz İbrahim Aleyhisselam gibi zürriyetlerimizi sana dost kıl,zürriyetlerimizi namaza müdavin kıl.Hz Musa Aleyhisselam gibi göğüslerimize genişlik ver ve firevunlara karşı işlerimizi kolaylaştır.Hz İsa Aleyhisselam gibi bizede sabır ve ecir ver.Hz MUHAMMED MUSTAFA SallALLAHu Aleyhisselam gibi bizleride Rıza-yı ilahine muvaffak olduğumuz halde kabre koy.

Yâ Rabb! Kalbimi nurlandır, gözümü nurlandır, kulağımı nurlandır, sağımı nurlandır, solumu nurlandır, üstümü nurlandır, altımı nurlandır, önümü nurlandır, arkamı nurlandır ve beni nûr eyle (bir başka rivayette) benim damarlarımı nurlandır, etimi nurlandır, kanımı nurlandır, saçımı nurlandır, yüzümü nurlandır

Yâ Rabb, benim hatâlarımı, bilmeden yapdıklarımı, işimde aşırı gitmemi, ve Senin benden çok iyi bildiğin hallerimi mağfiret eyle. ALLAH'ım, benim latifeleşmelerimi, ciddiyet hallerimi, hatâen ve kasden yaptıklarımı ve bende olan her şeyimi mağfiret eyle

Ey, Rabbim! Gayb ilminle ve halk üzerine kudretinle, hayatı benim için hayırlı gördükçe beni yaşat, ölümü benim için hayırlı gördüğün zaman da beni vefât ettir. Ey Rabbim! Gizlide ve açıkda senden haşyetini istiyorum. Rızâ hâlinde de, gadab hâlinde de ihlâs sözünden ayırmamanı istiyorum, fakirlikte de zenginlikte de i'tidâlden ayırmamanı istiyorum. Senden tükenmez bir ni'met, kesilmez bir göz ferahlığı (yüzde açıkça görülen neş'e ve huzûr) istiyorum. Senden beni kazâna râzı kılmanı, ölümden sonra yaşamanın serinliğini istiyorum. Senden yüzüne bakmanın lezzetini; sana kavuşmanın şevkini istiyorum. Bütün bunları zarar vericinin zararından, sapdırıcı bir fitneden uzak olarak vermeni istiyorum. Ey Rabbim! Bizi îmân zîynetiyle süsle, bizi doğru yolda olan hidâyet rehberleri kıl

Ey Rabbim! Senden bildiğim ve bilmediğim hayrın hem çabuk, hem geç olanını istiyorum. Ey Rabbim Resûlünün senden istediğini istiyorum, Resûlünün sana sığındığı şeyden ben de sana sığınıyorum. ALLAH'ım benim için kaza ettiğin şeyin âkibetini doğru yola ulaştır

Ey Rabbim! Ben zayıfım, rızân yolunda benim zaafımı kuvvetlendir. Beni nâsiyemden tutup hayra sevk et. İslâm'ı rızâmın en son noktası kıl. Ey Rabbim, ben zayıfım, beni kuvvetlendir. Ben zelîlim beni azîz kıl. Ben sana muhtacım, beni rızıklandır